neviem ako to je u vas ale u nas sa chodi na zimu trenovat na umelu stenu a to funguje urcite aj u vas ...zel-oroh napísal:a mam ist tam uz terazl ebo je po skalkarskej sezone a v zime do tatier ma este urcite nezoberu.Mozno do sl raja na lady
lezenie, climbing, bouldering
-
Hannibal
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: lezenie
hanba ale 50 tisicove mesto nema stenu al
e vraj v smizanoch je bouldrovka skusim s popytat.
-
Hannibal
Medium Star
tak skus tam ..dojdi ked tam budu a oni ti urcite poradia...a mozno ta aj zoberu medzi seba:) treba skusat a uvidis raz mozno s teba bude druhy Reinhold Messner 
Chlapci dajaky kamenny shop kde si mozem skusit lezecky na vychode je? Kosice maju nieco? Proste potrebujem si skusit nejake lezecky, nechcem len tak z netu kupit.
-
Hannibal
Medium Star
vyskusa HUDY sport v Kosiciach je na ulici Mlynská 2...
okej dik, a este ta poprosim nejaky e-shop slovensky s lezeckou vystrojou, nieco spolahlive, za fajn cenu. Mam dost problem najst v slovenskych eshopoch petzl vystroj...teda maju par modelov, a nikdy tie co zhanam ja.
-
Hannibal
Medium Star
odporucil by som ti toto http://www.sport-outdoor.sk/horolezectvo-c-16.html
-
audiotrack
VIP
výstroj si radšej kupuj v kamennom obchode, nie je to ako kupovanie elektroniky že si objednáš z eshopu a tým to hasne. Ak si začiatočník a nevyskúšal si ich viacero (počas požičiavania na umelých stenách) tak nevieš aký ti vyhovuje. Či ťa úzke popruhy okolo nôh moc netlačia, alebo naopak široké moc neobmedzujú a podobne. V podstate je viac-menej jedno, lebo liezť sa dá s každým ale aj tak je lepšie si ich pár v obchode vyskúšať ktorý ti najlepšie sadne.Lub0$ napísal:okej dik, a este ta poprosim nejaky e-shop slovensky s lezeckou vystrojou, nieco spolahlive, za fajn cenu. Mam dost problem najst v slovenskych eshopoch petzl vystroj...teda maju par modelov, a nikdy tie co zhanam ja.
ja by som sa skôr popýtal na vaše skúsenosti s tekutým magnéziom, ako dlho v priemere vydrží na rukách a ako rýchlo po nanesení vysuší. Máte nejaký osvedčený typ, či je to vpodstate jedno?
edit: a ten bouldering v trekovej obuvi čo sa tu písal? To je hlúposť, treba lezačky. Minimálne indoor si neviem predstaviť, veď kopec úchytov (koziu nohu, noha proti nohe..) by si v takej bote nespravil
Ja nepojdem koli jednemu sedaku cez cele Slovensko, tak to chap. Da sa to stale vymenit za inu velkost, detailne sa pomeram doma, obvod stehna, atd. Doma rozbalim, skusim, sadne, nesadne, pripadne vratim a poziadam o inu velkost. Neviem ci je na SR vobec nejaky poriadny obchod kde je ten vyber vybavy a vyrobcov nejaky schopny. A ostatne veci, ako kyblik, HMS, ci expresky sa z netu kupit nebojim vobec....len obuv sa bojim, predsa je to ine ako bezna obuv na vychadzky....tie si pojdem asi skusit...a mozno sa nakoniec v tom obchode vybavim cely...uvidim.
-
Hannibal
Medium Star
ja som skusal to tekute magnezium:audiotrack napísal: výstroj si radšej kupuj v kamennom obchode, nie je to ako kupovanie elektroniky že si objednáš z eshopu a tým to hasne. Ak si začiatočník a nevyskúšal si ich viacero (počas požičiavania na umelých stenách) tak nevieš aký ti vyhovuje. Či ťa úzke popruhy okolo nôh moc netlačia, alebo naopak široké moc neobmedzujú a podobne. V podstate je viac-menej jedno, lebo liezť sa dá s každým ale aj tak je lepšie si ich pár v obchode vyskúšať ktorý ti najlepšie sadne.
ja by som sa skôr popýtal na vaše skúsenosti s tekutým magnéziom, ako dlho v priemere vydrží na rukách a ako rýchlo po nanesení vysuší. Máte nejaký osvedčený typ, či je to vpodstate jedno?
edit: a ten bouldering v trekovej obuvi čo sa tu písal? To je hlúposť, treba lezačky. Minimálne indoor si neviem predstaviť, veď kopec úchytov (koziu nohu, noha proti nohe..) by si v takej bote nespravil
plus
- setri silu (nemusis stale sahat do mag. vrecka)
- nezanechava stopy v stene (otazne ci vyhoda alebo nevyhoda)
- čital som ze to uzaviera pory na ruke teda sa nepotis
- vydrzi cca 2 hod. lezenia
minus
- mozna alergia
-
audiotrack
VIP
no hej, takéto veci som si prečítal aj na nete, ja som chcel skúsenosti s konkrétnymi značkami a výrobcami. Ešte jedna vec, tie fľašky sú tuším 200ml, na koľko použití to asi vydrží? Koľko tak v priemere sa dáva na jeden krát? Narážam na to, že 200ml sa mi nezdá veľa a 8€ sa mi zdá celkom dosť 
-
Hannibal
Medium Star
ja mam od Salticu, ja chodievam tak cca na 2 hodky denne na stenu a mnozstvo ake si davam - tolko aby som mal pokryte ruky a vydrzi to v pohodeaudiotrack napísal:no hej, takéto veci som si prečítal aj na nete, ja som chcel skúsenosti s konkrétnymi značkami a výrobcami. Ešte jedna vec, tie fľašky sú tuším 200ml, na koľko použití to asi vydrží? Koľko tak v priemere sa dáva na jeden krát? Narážam na to, že 200ml sa mi nezdá veľa a 8€ sa mi zdá celkom dosť
podla mna klasicke magnezium je lepsie - odskusana klasika
-
audiotrack
VIP
tak som kúpil 100ml v tube, značka ocún a celkom spokojnosť. Schne rýchlo, a drží približne tie dve hodky ako si písal. Ale máš pravdu, prášok je prášok. Občas som mal nutkanie natiahnúť ruku do chalk bagu a až potom som si uvedomil že žiaden nemám
Re: lezenie, climbing, bouldering
Podla coho si vyberate lano? Nechavate si poradit niekde v predajni, alebo ako? Lebo na vyber je strasne mnozstvo dynamickych lan, je dost vela vyrobcov...a ja mam zmatok.
-
audiotrack
VIP
čo sa výrobcov týka je viac menej jedno od koho. Buď zaplatíš za značku viac, alebo menej. Garantovať tie čísla čo tam majú musia obe. Neviem čo ťa zaujíma teda, či sa chceš spýtať kedy a kde sa používa twin, kedy tenké, hrubé.. Prieťažnosť hrá rolu skôr v matike, záleží ako často máš istenia pri jednodlžkových cestách, a čím istíš. Niektoré laná sú podstatne drahšie ako iné rovnakých parametrov lebo majú ochranu voči vlhkosti, takže to tiež hrá rolu podľa toho kde a kedy chceš loziť
Ide mi cisto o single lano na lezenie vonku, po lade lozit zatial neplanujem, ani v snehu, cize ochrana proti vode je asi zatial zbytocna. No ano a podla coho sa vybera hrubka?
-
audiotrack
VIP
čím tenšie, tým ľahšie. Ale záleží tiež od istenia. Ak istíš osmou alebo kýblikom tak je to v podstate jedno (ale budeš potrebovať na tenké lano rukavice). Ak máš reverzo alebo ATC Guide Black Diamond tak potrebuješ lano od 7,7mm a ak používaš gri-gri alebo cinch tak ti treba priemer 10-11
No hej o rukavice ma nenapadlo sa opytat, je to fakt nutnost? Ci si potom neutriem za mesiac zadok...
-
audiotrack
VIP
inak, skús si pozreť toto: http://www.beal.cz/podpora/jak-vybrat-lano.php (deviaty bod ignoruj
)
a rukavice: ak neplánuješ špárove lezenie tak netreba
a rukavice: ak neplánuješ špárove lezenie tak netreba