Ako spravit ohen bez zapaliek?
Re: Ako spravit ohen bez zapaliek?
veď nikto sa s tebou neháda, tak kľud...
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
qwerty - ale bavíme sa tu aj o firesteele, čo je len samotné kresadlo, bez bloku magnézia. Je to ľahšie, firesteel ti samotný vydrží dlhšie lebo je hrubší a na zapálenie ohňa potrebuješ PRÁCHNO. Spoliehať sa na ten kváder magnézia je vhodné pre totálnych začiatočníkov - no každý ctidbalý zálesák sa snaží zapaľovať oheň len za pomoci iskry (pazúrik + ocieľka, firesteel...) alebo trecích spôsobov a prírodných materiálov 
-
qwerty-xyz
Stoporko napísal:qwerty - ale bavíme sa tu aj o firesteele, čo je len samotné kresadlo, bez bloku magnézia. Je to ľahšie, firesteel ti samotný vydrží dlhšie lebo je hrubší a na zapálenie ohňa potrebuješ PRÁCHNO. Spoliehať sa na ten kváder magnézia je vhodné pre totálnych začiatočníkov - no každý ctidbalý zálesák sa snaží zapaľovať oheň len za pomoci iskry (pazúrik + ocieľka, firesteel...) alebo trecích spôsobov a prírodných materiálov
-
Stoporko
VIP
qwerty - dúfam, že si uvedomuješ, že znalosť techník prežitia v prírode je u bežného vojcla horšia než zlá (ak sa tomu civilne nevenuje). Nevravím o špeciálkach ale o bežných blatošlapoch. O mrakojebcoch, ženistoch a pod. ani nevravím.
Bežné gumy to bez magnézia nezvládnu (a dosť pochybujem, že to zvládnu bez problémov aj s ním), lebo nemajú potrebu to vedieť. Špeciálky sú trénovaní troška inými borcami než blatošlapi. Bavím sa tu o systéme aký funguje napríklad v britskej armáde - to čo máme my by som za FUNKČNÚ armádu nepovažoval (sorry, chlapi, robíte čo sa dá, no politici vám to ku*via).
Docela prča je zapaľovať obyčajným firesteelom (resp. tým škrtátkom z magneziáku) plynový varič alebo sporák
Bežné gumy to bez magnézia nezvládnu (a dosť pochybujem, že to zvládnu bez problémov aj s ním), lebo nemajú potrebu to vedieť. Špeciálky sú trénovaní troška inými borcami než blatošlapi. Bavím sa tu o systéme aký funguje napríklad v britskej armáde - to čo máme my by som za FUNKČNÚ armádu nepovažoval (sorry, chlapi, robíte čo sa dá, no politici vám to ku*via).
Docela prča je zapaľovať obyčajným firesteelom (resp. tým škrtátkom z magneziáku) plynový varič alebo sporák
-
qwerty-xyz
Stoporko napísal:qwerty - dúfam, že si uvedomuješ, že znalosť techník prežitia v prírode je u bežného vojcla horšia než zlá (ak sa tomu civilne nevenuje). Nevravím o špeciálkach ale o bežných blatošlapoch. O mrakojebcoch, ženistoch a pod. ani nevravím.
ale nenapadlo ma to zapalit len tou iskrou, niekedy poskusam.
---- oooookej, pokusom som zistil ze plynove veci nie je az take lahke rozpalit pomocou tejto iskry ale zase s tym magneziovym prachom je to celkom lahke, ....
-
audiotrack
VIP
a ideš na fejsbúkqwerty-xyz napísal:to sa musi dat, my sme dneska improvizovali, nahrivali na izbe panvicu AXE sprejom, a zehlili plachtu . . . .
ale nenapadlo ma to zapalit len tou iskrou, niekedy poskusam.
-
qwerty-xyz
audiotrack napísal: a ideš na fejsbúk
ale tak natocil by som to ako video sranda to bola, len z toho bolo vela popolu vo vzduchu.
-
Stoporko
VIP
qwerty - keď vypadla elektrina, môj firesteel nahradil piezoelektrické zapaľovanie nášho sporáka bez problémov - mám fireflash (na úrovni Light my fire - taktiež origo švédsky). Ono tá teplota tej iskry je docela slušná, niektorým chalanom dokonca spôsobila mikronavárky na čepeli noža, keď s ním po firesteele škrtali.
-
qwerty-xyz
fuf, to znamena? ze tvoja firesteel je v nicom ina ako moja? rsp hadze ine iskry? lebo s mojou ani opakovane nie a nie (alebo som to malo skusal alebo to este neviem a treba to trocha nacvicit)Stoporko napísal:qwerty - keď vypadla elektrina, môj firesteel nahradil piezoelektrické zapaľovanie nášho sporáka bez problémov - mám fireflash (na úrovni Light my fire - taktiež origo švédsky). Ono tá teplota tej iskry je docela slušná, niektorým chalanom dokonca spôsobila mikronavárky na čepeli noža, keď s ním po firesteele škrtali.
-
Stoporko
VIP
skôr by si mal popracovať na technike
Mne plynový varič aj sporách chytili zhruba po 3-4 škrtnutiach. Skús neškrtať rýchlo, ale viac tlač a škrtaj pomalšie - spraví to väčšiu a silnejšiu iskru. Neviem, ako je na tom to škrtátko (firesteel) na tých magnéziových blokoch s kvalitou - napríklad tie firesteely od miltecu alebo z dealextreme a inej číny fungujú lepšie tak, že sa škrtá po ich celej dĺžke - majú trocha iné zloženie ako origo švédsky. Dávajú trocha horšie iskry, no stále je to vec v prírode k nezaplateniu.
Chcem sa spytat ze aky je rozdiel medzi http://www.armpek.sk/kresadlo-us-army-mfh a tymto http://www.armpek.sk/kresadlo-v-plastov ... 06-ct-2669
1. Ktory je lepsi?
2. V prvom uz mam ako skrtnut s kresadlo a pri druhom neni tak to druhe ako mozem skrtnut? Alebo to je tiez v tom plastovom puzdre?
1. Ktory je lepsi?
2. V prvom uz mam ako skrtnut s kresadlo a pri druhom neni tak to druhe ako mozem skrtnut? Alebo to je tiez v tom plastovom puzdre?
cize Potrebujete:2 Sparadla
2 Drotiki
1 Zemiak
1 Zubnu kefku
1 Lyzicku
Trochu soli a idete nato
Rozkrojte zemiak na polku do polki spravte 2 dierki lizickou virezte jamku nasipte tam sol a zubnu kefku zmiesajte to potom cez 2 dierki potiahnite drot na jedej strane drotov bude zubna kefka a druhov stranou von zavrite zemiak druhou polkou potom ja jeden kusok drotu dajte vatu pockajte 5 min a pripojte k vlne druhi drot a heureka ohen je na svete.
2 Drotiki
1 Zemiak
1 Zubnu kefku
1 Lyzicku
Trochu soli a idete nato
Rozkrojte zemiak na polku do polki spravte 2 dierki lizickou virezte jamku nasipte tam sol a zubnu kefku zmiesajte to potom cez 2 dierki potiahnite drot na jedej strane drotov bude zubna kefka a druhov stranou von zavrite zemiak druhou polkou potom ja jeden kusok drotu dajte vatu pockajte 5 min a pripojte k vlne druhi drot a heureka ohen je na svete.
-
qwerty-xyz
WTF??? ....monokelko napísal:cize Potrebujete:2 Sparadla
2 Drotiki
1 Zemiak
1 Zubnu kefku
1 Lyzicku
Trochu soli a idete nato
už akou chorobou musí človek trpieť, keď hádže slová v absolútne nezmyselnom poradí. Inak z ktorej časti MacGyvera to máš?
-
adr0z
Zablokovaný
Bože vy nechápete ?? Do zemiaky zapichnes zubnu kefku, osolis ho pockas 5 minút a máš oheň 
adr0z a drôt si kde nechal? Musíš ho potiahnuť, ty amatér 
-
adr0z
Zablokovaný
Ach qwerty qwerty, zvykni si že tu budú trollovat aj iny ľudia nie len ty
Teda aspoň dúfam že ten chalanisko je troll.
Myslim, ze inak ako fake sa to nazvat neda. Mozno z toho vdaka soli vytrieskas cca 1 Volt, ale to nestaci ani na rozbehnutie kalkulacky, nie to este na hodenie nejakej iskry. I ked...bolo by zaujimave sledovat, ako sa niekto snazi hodit iskru zemiakom.
-
qwerty-xyz
ste chlapci od temy,.... mimo ineho co takto LASEROM??? .... 1000MW artic spyder 3, modry???? .... s tym yb sa dal spravit ohnik, ci?