utilitka na vypocet spotreby kamionu
Re: utilitka na vypocet spotreby kamionu
mingwm10.dll chyba teraz mne :]
tak nainstaloval som si este ku vsetkemu co mam aj virtualko Xpcka a tu je uz funkcny release zo vsetkymi potrebnymi dllkami a v DB su aj nejake data okrem potrebnych
- Prílohy
-
- kamion-release-1.1.rar
- (4.62 MiB) 86 stiahnutí
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
kks to je pekná prácička

C-ice: snaha sa ceni. Pekne. No ta velkost ... preboha. Kam ten svet programovania vedie? 13.5 MB
. To nemyslis vazne.
Potom sa cudujete, ze vam je tera disk maly. Kam ten svet speje
Potom sa cudujete, ze vam je tera disk maly. Kam ten svet speje
weroro: dakujem 
Gregi: ak vies ako to zmensit v Qt vo fore kusok pod touto temou sa pytam ze ci to uz niekto neriesil ako to spravit aby som nemusel pridavat tolko Dlliek mozes tam odpovedat
No svet speje k čo najrýchlejšiemu programovaniu (čiže najlacnejšiemu) tzn. framework postaveny nad frameworkom ktory je postaveny na dalsom frameworku ktory vyuziva to a to api ... s toho zistis ze kazde ma svoje Libky ktore potrebuju Libky toho dalsieho toto sa bavim o frameworkoch pri C++ celou tou vyhodou rychleho programovania v tomto je to ze som mal vela vseobecnych veci implementovanych a nemusel som sa zabavat z vytvaranim konvertovacích funkcii medzi z Double na String zo String na Double a vsetkych ostatnych moznych kombinaciach
nemusel som sa zabavat z kodenim celeho designu ,lebo napr. okienko ktore sa objavi pri dvojkliku na polozku v tabulke je dynamicky vytvorene 50riadkami kodu namiesto celej nekonecne dlhej triedy pre kazdy rôzne iny edit-detail polozky keby tam je aj 10tabuliek ... tak aby som tieto funkcie mohol vyuzivat potrebujem tie libky
+ vyhodou Qt je okrem CodeLess kodenia aj multiplatformovost teoreticky by som mohol spravit Linux + Mac verziu + Symbian pre nokie ale moc sa mi do toho nechce
+ Java aj ked to nejake jarko by nebolo velke ale zober si že musis mat uz nainstalovany JVM ktory tiez zaberá miesto
+ .NOT tam potrebuješ zas .not framework mat nainstalovany na pocitaci ten tiez dost zabera
a tych 13.5MB nakoniec nie je az tak vela lebo napr. update by stacilo robit vymenou Exe suboru co je celkom datovo lacné stiahnes 191KB a mas novu verziu aplikacie vsak ked zistim ako spravit menšie tak bude aj menšie spravene
len to potom asi aplikacia nebude mat tych par KB
Gregi: ak vies ako to zmensit v Qt vo fore kusok pod touto temou sa pytam ze ci to uz niekto neriesil ako to spravit aby som nemusel pridavat tolko Dlliek mozes tam odpovedat
No svet speje k čo najrýchlejšiemu programovaniu (čiže najlacnejšiemu) tzn. framework postaveny nad frameworkom ktory je postaveny na dalsom frameworku ktory vyuziva to a to api ... s toho zistis ze kazde ma svoje Libky ktore potrebuju Libky toho dalsieho toto sa bavim o frameworkoch pri C++ celou tou vyhodou rychleho programovania v tomto je to ze som mal vela vseobecnych veci implementovanych a nemusel som sa zabavat z vytvaranim konvertovacích funkcii medzi z Double na String zo String na Double a vsetkych ostatnych moznych kombinaciach
nemusel som sa zabavat z kodenim celeho designu ,lebo napr. okienko ktore sa objavi pri dvojkliku na polozku v tabulke je dynamicky vytvorene 50riadkami kodu namiesto celej nekonecne dlhej triedy pre kazdy rôzne iny edit-detail polozky keby tam je aj 10tabuliek ... tak aby som tieto funkcie mohol vyuzivat potrebujem tie libky
+ vyhodou Qt je okrem CodeLess kodenia aj multiplatformovost teoreticky by som mohol spravit Linux + Mac verziu + Symbian pre nokie ale moc sa mi do toho nechce
+ Java aj ked to nejake jarko by nebolo velke ale zober si že musis mat uz nainstalovany JVM ktory tiez zaberá miesto
+ .NOT tam potrebuješ zas .not framework mat nainstalovany na pocitaci ten tiez dost zabera
a tych 13.5MB nakoniec nie je az tak vela lebo napr. update by stacilo robit vymenou Exe suboru co je celkom datovo lacné stiahnes 191KB a mas novu verziu aplikacie vsak ked zistim ako spravit menšie tak bude aj menšie spravene
Ja Tvoje pocinanie trosku chapem. Islo o rychle a lacne (komplexnost) riesenie. To moje pohorsenie som skor myslel vseobecne, ze dnes uz programy bezne maju radovo MB i ked robia castokrat dve veci ...
. Portovanie, vyuzivanie .NETu, SQL databazy ... vsetko je ok. Len ze sa clovek malo zamysla nad ucelom a celkoveho vyuzitia a zbytocne tam rve veci, ktore ta nie je treba.
Ked si zoberies dany problem, je trivialny a pravdepodobne to bude vyuzivat len ten jeden clovek tak to vazne staci C# (bez .NETu), alebo Delphi a tam to musi byt klikacka a par riadkov do 1 MB max s ako takym rovnakym vysledkom.
Neber to osobne, len sa vzdy trosku zamysliet nad optimalizaciou kodu(obsahu).
Ked si zoberies dany problem, je trivialny a pravdepodobne to bude vyuzivat len ten jeden clovek tak to vazne staci C# (bez .NETu), alebo Delphi a tam to musi byt klikacka a par riadkov do 1 MB max s ako takym rovnakym vysledkom.
Neber to osobne, len sa vzdy trosku zamysliet nad optimalizaciou kodu(obsahu).
Kamarade Zlate ruky mas ! to hovorim ja kto tuto temu odstartoval....c-ice napísal:Tak dokončil som niečo včera ako v nedelu a dnes som stravil den rebuildovanim Qt-čka a hladanim navodou ako to releasnut tak aby tam nebolo milion DLLiek no nepodarilo sa tak aspon takto to sem dam zo vsetkymi potrebnymi Dllkami (aspon dufam)
je to este par nedoriesenych detailov o niektorych viem dalsie mozete napisat ak to niekto vyskusa
Vyborna praca. Ta velkost nevadi vobec a myslim ze ked tam zakomponujes veci ako chcem ja tak to bude super utilitka..
Ak budes mat cas kontaktuj ma bud sem pm alebo na skype:cyberspb.Pogavarime si o pripadnych dalsich moznostiach programu po pripade dodam stazky ako vyzeraju a ako si to cele predstavujem. Vyborne
Tam je problem v tom, ze windows nie je distribuovany s Qt , napriklad v kazdom *unixe s KDE (alebo bez , to je jedno) Qt v systeme vacsinou uz je, cize staci distribuovat tu malu binarku... zase naopak nove 7 aj Visty uz maju .NET ...Gregi napísal:...To moje pohorsenie som skor myslel vseobecne, ze dnes uz programy bezne maju radovo MB i ked robia castokrat dve veci .......
ja mam stare xpcka a nemal som problem spustit ten soft.paralen napísal: Tam je problem v tom, ze windows nie je distribuovany s Qt , napriklad v kazdom *unixe s KDE (alebo bez , to je jedno) Qt v systeme vacsinou uz je, cize staci distribuovat tu malu binarku... zase naopak nove 7 aj Visty uz maju .NET ...