LED LCD ~24"

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

LED LCD ~24"

Príspevok od používateľa smejo »

uvazujem o kupe noveho LCD a ked by som uz mal kupit, tak som rozhodnuty pre LED podsvietenie (alebo ma niekto presvedci o opaku? resp. ma to nejake vyznamenjsie negativa?)

chcel by som 24" full hd (ak by to bol problem v danej cene, tak mozno trosku mensi - 23/22... ale najradsej 24), potesilo by ma hdmi (nie je to vsak podmienka), najviac som nakloneny k znacke samsung (mam LCD TV od samsungu a som s nou spokojny, PC mam par metrov od TV, takze by to aj ladilo :) /je to uz len detail, no na druhej strane si nemyslim, ze samsung je vysloveny krok vedla/), repro nepotrebujem

no a ohladom ceny - cim menej, tym lepsie (nepotrebujem to surne, to len tak z "rozmaru" by som chcel vacsi monitor :D ), co som pozeral, tak okolo tych 200€ by sa mohlo dat vybrat... idealne z kamenneho obchodu v KE, nie som vsak ani proti nakupu cez internet, ak to bude citelne vyhodnejsie (zatial som pozeral iba datacom... ale teraz co pozeram, tak neviem, ci to pomenili, alebo isli hore ceny, alebo som len predtym zle pozeral :D )

pouzitie: bezna praca (internet, office), fotky (+uprava), pripadne auto CAD a podobne, filmy... hry viacmenej nie
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: LED LCD ~24"

Príspevok od používateľa Nadeo »

Toto ma tiež zaujíma. Čo vravíte na tento monitor? http://www.alza.sk/24-benq-g2420hdbl-d151907.htm
Vyzerá až podozrivo lacno, nie?
smejo
Addict
Addict

ono v rozmedzi 160-200€ najdes viacero full hd led lcd monitorov (benq, acer, aoc), ale ja by som najradsej samsung a tie zacinaju cez 200
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

LED podsvietenie je fajn vec, ale trochu zbytočnosť, pri dlhodobom používaní človek aj tak stiahne kontrast na úroveň katódového podsvietenia a farby sú podané podobne, tak isto kvalita a súmernosť podsvietenia. LED podsvietenie je dobrá vec na prezenčky, na mobil, proste tam kde chceš hľadieť krátko a chceš mať z toho zážitok. Robil som dlhšie na high end ledkovom LCD panely a mal som kontrast a brightness na nule, aby sa s tým dalo vydržať.
smejo
Addict
Addict

takze hovoris, ze je to zbytocnost? taktiez to ma nizsiu spotrebu (cca o 40%?)... ono ja moje lcd za tych x rokov co ho mam, tak som si ho nikdy nenastavoval a mam ho cely cas tak isto (contrast 88%, brightness 50%... a to som zistil az teraz, ked som si to pozrel :D teda som ani nevedel, ako to mam vlastne nastavene)

ono ja som novy monitor ani neplanoval, zacalo to nevinne, ked som raz v metre nemal co robit, tak som siel na elektro a prechadzal som medzi monitory a pozeral, porovnaval, potom som zistil, ze ono to nie je az take drahe (v porovnani s tym, ked som kupoval nove ja) a pre led som sa "rozhodol" tak, ze tam boli vedla seba dva monitory, jeden klasicky a jeden led a na tom led boli o poznanie krajsie farby (i ked jasne, ze v predajni su ine svetelne podmienky atd..) a zaroven cenovo to nie je az taky rozdiel :)

to si mi nasadil chrobaka do hlavy :)

//autoeditácia príspevku (24 Okt 2010, 19:37)
co hovorite na tento? http://datacomp.sk/lcd-led-samsung-bx24 ... 84376.html

//autoeditácia príspevku (25 Okt 2010, 20:23)
objednany :)
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

smejo
Addict
Addict