Ahojte, ospravedlnujem sa ak tu uz podobna tema je ale nikde som ju nenasiel.
Taktovanie.Vela tu citam o taktovani procesora,grafiky atd aby sa zvisil vykon ale nikde tu neni napisane co to taktovanie vlastne je co to obsahuje?To musim zobrat pajkovacku a prehodit kabliky?ci?
Vopred dakujem za odpoved.
Taktovanie
-
vikko78
Medium Professional
Re: Taktovanie
jednoducho. taktovanie je zvyšovanie výkonu jednotlivých komponentov v pc....samostatne možeš taktovať cpu, gpu, ddr atd...nejde o žiadne mechanické zásahy, ale taktuje sa pomocou zmeny nastavení v "základe" teda v biose....síce sa to dá aj danými softami, ale to nikto nedoporučuje...uvediem príklad: napr. cpu sa v biose taktuje zmenou FSB, zmenou napetia jadier a podobne...veľmi dôležité je aby si presne vedel čo máš dvihnúť, čo zasa znížiť atd atd atd....na google je toho strašne veľa.....viac laicky som to napísať nevedel, tak dúfam, že to pomohlo. 
a co je ten bios? a prosim ta daj mi aj nejaku mapu ze kde to najdem nech viem ako to vyzera 
-
vikko78
Medium Professional
fúúha, tak to radšej nie....veľmi rýchlo môžeš odpísať komp. čo sa týka biosu, tak nie každý je rovnaký a hlavne potrebuješ presne vedieť svoj model mb a toto je na veeeeeľmi dlho. doporučím ti už len Google. 14 dní vkuse budeš mať čo čítať. 
diki za odpoved idem sa vzdelavat 
Ved ty mas notebook, co chces taktovat?
... Ver mi to neuchladis tak lahko... Sice mas dobru chladiacu podlozku ale taktovanie je urcene skor pre stolne pc...
Edit: Ci? To uz sa pripravujes na nove pc?
Edit: Ci? To uz sa pripravujes na nove pc?
no ved nie ale kym budem mat nove PC tak nech sa to naucim 
-
vikko78
Medium Professional
tak ako som písal. najprv začni teoriou, prebehaj fóra poprípade videa a potom niečo skúšaj...