Rozhodol som sa zainvestovat do SSD disku a to hlavne kvoli nabehavaniu systemu,tak by som chcel vediet ako to pomohlo Vam
a o kolko je to rychlejsie.Mne teraz nabehava Win okolo 3-4 min,tak by som chcel zistit o kolko by to zhruba bolo rychlejsie resp.ci sa to oplati.
Btw.,ak mate skusenosti mozte aj poradit ktora znacka je dobra a tak.
THX
SSD disk
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: SSD disk
Tak 5-10 sekúnd od pre-bootu dosky, ale je dobré mať dva v raid0, je to potom šupa. Dobré sú Vertexy 2 x 60 GB výjde cca 300 evri a máš 500 MB/s čítanie aj zápis.
mám SSD OCZ Vertex 2 60GB, boot systému je asi za pol minúty. najviac zdržuje bios (ako to urýchliť? )
myslím že sa to určite oplatí. nielen systém je rýchli, ale aj nabiehanie programov z neho.
uplink: neviem či raid my osattní využijeme. už teraz je to pre mňa značný nárast výkonu
možno ked to polacnie 
myslím že sa to určite oplatí. nielen systém je rýchli, ale aj nabiehanie programov z neho.
uplink: neviem či raid my osattní využijeme. už teraz je to pre mňa značný nárast výkonu
30 sek. vravis?Hmmm tak to je dost dobre inak popozeral som aj par recenzii a Vertex bude urcite dobra volba a zapojenie do RAIDU mi urcite netreba to by sa skor hodilo na neaky serverovy system.
Diki za radu chalani
Diki za radu chalani
-
uplink
VIP
jedine ak máš v biose podporu fastboot, to odhodí zbytočné testy a podobné a tak Ti to celé prebehne za 2 sekundy [ako mne? P6T].Curuj napísal:mám SSD OCZ Vertex 2 60GB, boot systému je asi za pol minúty. najviac zdržuje bios (ako to urýchliť? )
uplink: neviem či raid my osattní využijeme. už teraz je to pre mňa značný nárast výkonumožno ked to polacnie
No ja vychádzam len z toho, že na dvoch magentických teraz dávam 200 MB/s čítanie 170 stabilne, tak mi jeden Vertex prišiel málo a keď som videl dva v raide u kamoša doma, tak som si šiel oči vyočiť, je to presne 512 MB/s na čítanie a boot systému a naskakovanie programov je krásne.
Ináč každý využije raid0 to je len urban myth že nie
nič o fastboote som sa k mojej doske nedočítal - Gigabyte X58A-UD3R dúfam, že sa to len inak volá a niekde to tam je. zdržuje to 
až budú navyše prachy, tak pôjdem tiež do raidu
//takže sa to volá quickboot
až budú navyše prachy, tak pôjdem tiež do raidu
//takže sa to volá quickboot
-
uplink
VIP
jj, pomohlo aspoň trochu? U mňa sa dá vypnúť ASUS EZ Gate a zapnúť quick či fastboot a potom to celé trvá menej ako dve sekundy 
akurát som to skúsil a moc to nepmohlo. je na to nejaká utilita cez win, ale mám pocit, že robí len to, že mi neukáže, čo robí. tj. ako si bios ošaháva hw, tak ja vidím tmu 
//takže som sa ešte dočítal, že tá moja tma je len raz a potom to ide rýchlo
ešte otestujem
//takže som sa ešte dočítal, že tá moja tma je len raz a potom to ide rýchlo