Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa hughito »

Ja momentálne na portály ateizmus.sk vediem už dosť dlho debatu s jedným hinduistom, ale tak musím povedať, že čo sa týka schopnosti argumentácie, ale aj vedomostí, je to jeden z "najťažších orieškov", z akým som sa doposiaľ stretol.

Úplne iná úroveň ako väčšina kresťanov, heh. Okrem iného, ku kresťanstvu sa nevyjadruje dvakrát pozitívne a prehlásil, že by kresťana v argumentácii zrušil na 100% a veľmi rýchlo. :)

No, a aj takto vznikajú náboženské vojny - každá strana má svoju dokonalú pravdu od vyšších síl.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

hughito napísal:J

Úplne iná úroveň ako väčšina kresťanov, heh. Okrem iného, ku kresťanstvu sa nevyjadruje dvakrát pozitívne a prehlásil, že by kresťana v argumentácii zrušil na 100% a veľmi rýchlo. :)
.
Takych tu už bolo, čo si hladaju množstvo argumentov, ako poprieť pravdu. Pravda je nakoniec vždy uplne jednoduchá – Kristus to zhrnul do dvoch základných prikázaní – miluj svojho Boha a miluj svojho blížneho ako seba samého. Keby sa týmto ľudstvo riadilo, všetko by mohlo byť ok a toto nech skúsi týpek, čo sa klania prišeram s desiatimi rukami držiacimi mačety, poprieť.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

tehla ty si ukazkovy pripad toho, ako ta naplna kristova laska a ako ju siris okolo seba...
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

ephramko napísal:a ktore konkretne cinnosti ta akoze od boha vzdaluju a ktore priblizuju ?
uz som to napisal
silmarill: vidim, ze absolutne nechapes o com hovorime, a nie je mojim cielom ti tu nieco vysvetlovat, ja som to pisal stoporkovi :smt006
tehla

ephramko napísal:tehla ty si ukazkovy pripad toho, ako ta naplna kristova laska a ako ju siris okolo seba...
zato ty si "miluj svojho bližneho" zobral až veľmi doslovne.
Toto plati pre viacerych, čo tu v poslednom čase pišu:
Protokol č. 13

Jediná pravda

Úloha liberálnych fanatikov bude hneď dohraná, až raz naša vláda bude u moci. Do tej doby preukáže nám dobré služby. Až do toho času i naďalej budeme riadiť ich myšlienky na vymyslenie a uskutočnenie nových fantastických a tzv. pokrokových teórií. Nič netušiace hlavy Gojov, iste sa nám podarilo v najvyššej miere rozvrátiť slovom "pokrok", lebo niet medzi nimi hlavy, ktorá by vedela, že pod týmto slovom skrýva sa odklon od skutočnej pravdy vo všetkých prípadoch, ktoré sa netýkajú materiálnych vynálezov, lebo pravda je len jedna-jediná, a u tej pokroku byť nemôže. Pokrok je lživá idea, slúžiaca na zastretie pravdy, aby túto nikdy nepoznal, okrem nás - Božích vyvolencov a ochrancov tejto pravdy.
(Protokoly sionskych mudrcov)
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

miluj blížneho svojho...?
čítajte: http://www.sme.sk/c/5613796/obete-holok ... tikan.html
miluj zlato blížneho svojho! :D

tehla: na tvoj ZOG-brainwashing už nebudem reagovať, jedine až vtedy keď napíšem vlastné protokoly o nadradenosti ľudí so zelenými očamia a ich verejne tajných plánov na ovládnutie záhoria a priľahlého vesmíru :smt006 btw neviem prečo s tým začínaš v tejto téme, je to dosť offtopic.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

a nezabudni spomenut, ze hlavne ti modrooki ludia vsetkych zavadzaju a mylia od pravdy, ale sami tej falosnej pravde veria...no a nadradeni zelenooki ludia len modrookych ludi vyuzivaju v plane ako ovladnut zahorie... :mrgreen: a este o tom napisu, aby si ich tajne plany mohol precitat kazdy, dokonca aj taky odpad a podradena rasa ako hnedooki ludia...

myslite, ze tehlu mal niekedy niekto naozaj rad? :?: keby mne niekto na rande zacal splietat o takejto konspiracnej teorii, tak by som bol vdacny za to, ze som sa s tym clovekom stretol v nakupnom centre, kde je vela potencionalnych svedkov... :smt059
silmarill
King
King

ephramko napísal: myslite, ze tehlu mal niekedy niekto naozaj rad? :?:
v podstate to nemusí byť zlý človek... ale na svoju bar-mitzva by som si ho rozhodne nepozval :lol:
tehla

silmarill napísal: miluj zlato blížneho svojho! :D
to ťa asi naučili na tom bar mitzvah :wink:
silmarill napísal:tehla: na tvoj ZOG-brainwashing už nebudem reagovať, jedine až vtedy keď napíšem vlastné protokoly
prečo si mysliš, že by mi malo zaležať na tom, či budeš alebo nebudeš reagovať? :lol: Pišem to pre ľudi, ktori sa o to zaujimaju, ostatni si moje prispevky môžu pokojne nechať skryť, vadiť mi to vôbec nebude.

zaujimave na vas sledovať, ako funguje vymyvanie mozgov. Kresťania su všetci hajzlici, lebo vatikanska banka, keď peru špinave peniaze židia a úžerníčia, tak je to konšpiračna teoria a "zog brainwashing" :psssst:
silmarill napísal:btw neviem prečo s tým začínaš v tejto téme, je to dosť offtopic.
žiadny dosť off topic, prečitaj si nazov temy. Podľa mňa sionizmus je totiž aj životná filozofia a každy, kto sa o to zaujima vie, že uzko suvisi s judaizmom, okrem toho citovaný protokol súvisel s tým, čo tu napr. aj ty - píšeš
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

No, par desiatok stran som tu precital, ale na vsetko nemam cas, aj ked dakedy...kto vie, tak sorry, ak sa vyjadrim k niecomu co tu uz bolo atd atd atd. V prvom rade, hughito, simarill, ephramko, janio a im podobny rulez. Berte ma do klubu :D. OK, dost bolo sexu, ide sa *ebat :D.
Vyjadrim sa k par veciam. Nechapem, ako moze niekto verit v nieco, co je logicky nelogicke :D. Ako to vzniklo, opisovat nemusim, vsetci vieme. Ludia veria v nieco, v nejakeho boha. Veria v nejaku bibliu atp. Budem sa vyjadrovat v zmysle toho, ze biblia je nejake to slov bozie (len nejaka parafraza aby sa niekto neurobil), ktore ale paradoxne napisal clovek a bolo x krat upravovane. Tvrdi sa tam, ze bla bla bla. V minulosti tomu ludia verili od slova doslova. Mame tu jeden pohlad na nabozenstvo. Do popredia sa predierala veda a postupne popierala to, co nejake to nabozenstvo tvrdi. Veriaci nezahalali a zacali prekrucat (az sa do toho zamotavaju sami, ako par ludi tu na hojku) to v co verili niekedy, len aby ich viera nebola popreta, a to az do takej miery, ze dnes tu pocujem nieco ako: „evoluciu riadi boh“, „sv. pismo treba vykladat obrazne“ a podobne dristy. Opakujem to, co tu uz bolo napisane, ale snazim sa to zhrnut. Ked si uz treba toto vykladat obrazne, tak to mozem povazovat za sv pismo aj rozpravky starej matere. I tam daco najdem :D. Potom, ze evolucia je chybna pretoze je strasne mala statisticka pravdepodobnost...ale pravdepodobnost tam je. Aj to ze ma trafi blesk je vasia pravdepodobnost ako padnutie cisel v loterii a su ludia co to trafili a netrafil ich blesk :D. Hlavne je, ze tam ta pravdepodobnost je. Je to len pravdepodobnost.
Veci, ktore tu boli popisane by my crew and company :D o tom, ze nabozenstvo spravilo z beznych veci nastroj pre svoju potrebu (sex, sabeukajanie atp) je cista pravda. Keby nabozenstov vravela, ze kukat na svet je zle a ze si treba vydlabat oci, tak by ste si ich vsetci dlabali, ze?
Na tom vsetkom ma zaraza, ako sa dokaze nabozenstvo vykrucat, len aby nebolo poprete a drzi sa zubami nechtami a zaraza ma aj to, ako dokaze manipulovat s davmi. Ved presvedcilo ludi, ze niekde na nebi je neviditelny chlapik, ktory vidi vsetko a kazdeho co robi, ze ten chlapik ma zoznam nejak veci, ktore musite dodrziavat a ak to nespravite, tak budete horiet v pekle, no ze vas nekonecne miluje. :IoI: , nemam slov.
Paradoxom je aj to, co tu uz bolo napisane, ze ateisti vedia o nabozenstve viac ako samotni veriaci. Dovodom, preco su ateisti bude asi tento fakt spojeny s tym, ze vedia o svete aj z ineho uhla pohladu, z uhla pohladu vedeckeho.
Veriacim aj keby otrieskal pravdu o hlavu, tak furt budu tvrdit svoje. Mimochodom odporucam kuknut ZEITGEIST I/ part 1.
Z mojho pohladu zavrhujem boha a nabozenstvo ako take, nezavrhujem nic nadprirozedne (pre veriacich, pre mna len vec, ktoru zatial veda nedokaze vysvetlit), to je entity, ktore su vyspelejsie ako clovek, entity na energetickej urovni (nie duchov atp). V podstate inu vyspelu rasu. Ved o co fici. O energiu. To ze by sa mohla vyvinut inak ako sa vyvinula ludska rasa, alebo celkovo vsetko zive na Zemi, preco nie? Ak mam moc popustit uzdu svojej fantazii (veriaci sa smiat nemusia, cele nabozenstvo je o fantazii), tak ak nas nejaka vyspela rasa stvorila (zavliekla zivot na Zem, jednobunkovce, aby sa opat niekto neurobil, to uz by bol nie taky hrieh :D), tak to urcite nebol nejaky boh, ale len vypsela rasa, ktora ma upc, co sa tu s nami deje, lebo mozno ani nevie, ze sme tu v takej podobe ako sme.

BTW, o tej viere. Clovek an daco musi verit (alebo nemusi, uz si nie som isty :D). Ja som do nedavna veril na lasku. Uz neverim. No to je o viere, ktora uz je ciastocne vysvetlena a verim na daco co je pravdepodobne a logicke, ma nejaky princip a z niecoho vychadza (realneho). Ale, ze som "vyskocil" z hliny :D, toto zrovna neee :D

Mimochodom, taka otazka: " To boh je ten hajzel, co ma najviac ignoruje, ak nieco potrebujem?"

Dakujem vopred za K- a podpisy poprosim.
silmarill
King
King

stealth: vitaj v tejto nezmyselnej debate... priprav si pevné nervy alebo to rovno vzdaj, lebo je to ako hádať sa s ozvenou :D

ad tvoj príspevok: k tomu stvoreniu, akákoľvek viera v superbytosť ktorá nás stvorila prináša znepokojivú otázku: odkiaľ je teda tá bytosť? je jedno či to bol boh alebo vyspelá rasa, ich teda tiež musel niekto stvoriť - niekto mocnejší alebo vyspelejší... má boh nejakého boha?

teória vzniku ktorú som tu už spomenul je teória pravdepodobnosti, ktorú si spomenul v spojitosti s evolúciou... pokiaľ je vesmír nekonečný a je tu čo len mizivá pravdepodobnosť že nejaký život vznikne tak on proste vznikne. rovnako náhodná (neriadená!) je aj evolúcia, ktorá má mnoho chýb (už som ich tu spomínal, priložil som aj video, nejdem sa opakovať). nerobme z boha darwinistického vedca, ktorý po milióny rokov usmerňuje vývin druhov. aj vzhľadom na chybovosť v rámci evolúcie ju môžme pokladať za náhodnú - možno (alebo určite) je v tom nekonečnom vesmíre niekoľko planét podobných našej, kde evolúcia stroskotala a život skončil kvôli nejakej chybe.

ešte by som chcel dodať že všetky náboženstvá bez rozdielu robia obrovskú chybu v tom že človeka stavajú do stredu všetkého diania - pritom nie sme NIČ, len mizerná smietka v nekonečnom studenom vesmíre. napriek tomu sa všetky náboženstvá domnievajú že to celé nekonečno je tu len kvôli nám, aby sa na nás niekto pozeral či poslúchame a na konci bude nejaký posledný súd kde sa roztriedime na nebo/peklo/očistec - vesmír potom skončí ako nejaká trápna a zbytočná rekvizita. lenže vesmír tu bol miliardy rokov pred nami a bude aj miliardy rokov po nás. akýkoľvek boh je v ňom rovnako zanedbateľný tak ako naša planéta.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

No, tak na to nervy mam, no stress :D, dufam hehe:D. A s tou inou rasou, tak to mas pravdu, ale to soom sa nevyjadril uplne do konca. Tak fantazirujem perto, lebo raz som nieco cital o tom (nwm ci to je pravda alebo nie), ze nejake nulte hodiny (neviem ako sa to presne vola, ale kto to cital bude vediet), ktorych cas cloveka je dlhsi ako cas planety Zem, a tym padom sa natiska otazka, ze sme tu museli byt nejako zavleceni (ako zivot, nie clovek a opat parafrazujem). A ak sme boli zavleceni nejakou rasou, tak ta mohla vzniknut prirodzene, tak ako sa to AJ predpoklada tu na Zemi (tie hodiny to nie je prave silne tvrdenie) + predpoklad rasy je tu preto, co si pisal. My sme nic oproti celemu universu a ak mohol vzniknut zivot tu, tak mohol aj inde (on sakra nie mohol, ale musel). Ja len dufam, ze sa dozijem toho, ked objavime nejaky aspon taky zivto a potom chcem vidiet, ako to zas veriaci pretocia.
silmarill
King
King

jj, príchod inej rasy by fakt spravil škrt cez rozpočet všetkým náboženstvám :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ja osobne som kludne zastanca toho, ze sme len nahodny vytvor , resp. potomok mimozemskeho zivota...aj ludia dnes do vesmiru posielaju rakety, satelity, rozny odpad...a pritom ani nevieme kam to vsetko doleti...pokojne sa mohlo stat, ze na zem dopadol nejaky vesmirny odpad, kde boli nejake primitivne bakterie...dajte tomu specificke podmienky na zemi a niekolko milionov rokov evolucie...a mate ludi...

osobne si myslim, ze my ako homo sapiens sapiens urcite nedospejeme k tomu, ze zistime ako skutocne vznikal vesmir a zivot...bud sa sami znicime, ale jednoducho evolucia bude pokracovat dalej a evolucia pride aj na nieco uzitocnejsie ako chyba v gene celuste cicavcov, ktora sposobila, ze sa uvolnilo velke miesto na nasej lebke a mozgove casti lebky nam narastli do abnormalnych rozmerov...
tak isto je otazne, ci dalsia "chyba" v genoch bude nahodna, tak ako tomu bolo po miliony rokov, alebo sa do toho zacnu montovat ludia a sposobovat umyselne pozitivne mutacie...pretoze momentalne sme dospeli do doby, kedy nas moznosti nasho tela jednoducho brzdia v technickom rozvoji...
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

este ste stale nepochopili ze krestanovi jeho vieru netreba logicky odvovodnovat :D jednoducho veri... nie vsetko je potrebne vysvetlovat to len dnesne ludstvo je take pokrokove ze musi vsetko overovat, potvrdzovat atd.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

jozefitko napísal:este ste stale nepochopili ze krestanovi jeho vieru netreba logicky odvovodnovat :D jednoducho veri... nie vsetko je potrebne vysvetlovat to len dnesne ludstvo je take pokrokove ze musi vsetko overovat, potvrdzovat atd.
No vieru ti tu nikto logicky neodovodnuje, to by som ani nevedel spravit :D, spojenie logicky neologicka to vystihuje. To sa ale netyka viery ako takej. Lebo ja verim napr. ze clovek nie je vo vesmire jedina rasa, no ja vychadzam z logickych veci a neverim slepo v nieco, co je nerealne a neda sa na to ani nepriamo, ziadnym sposobom poukazat. Logicky odovodnit a dokazat sa veriacemu krestanovi(resp. inemu) snazim ja osobne to, ze vsetko okolo (veda a len otvorenie oci) vyvraca to, na co veriaci veri.
BTW, to, ze v dnesnej dobe treba vsetko dokazovat atd, co si spominal, tak to nei je ziadny argument, ale len vyhovorka a vykrucanie, ale co by clovek cakal, klasika. Ked sa nevie veriaci vynajst, tak sa vyhovara na nezmysli.
Nieco by ma zaujimalo. Na teoreticke jurovni si predstav, ze na Zemi pristane lod, mimozemska rasa (nepis mi tu, ze je to smiesne ani nic podobne, pretoze samotna viera v boha je pre mna smiesna, pricom mimozemska rasa je pravdepodobnejsia ako existencia boha) a co by si potom vravel o svojom bohovi? hmmm?
A este jedna vec. Hore silmarill spominal to, ako mozete verit a davat cloveku taku velku ulohu vo svete (tym myslim universum), vies co je clovek (respektive aj Zem) oproti celemu vesmiru?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Stealth: ja taktiež vychádzam z logiky vecí - moja viera potvrdzuje to, čo každý deň prežívam. Logicky z toho vyplýva, že moja viera bude zrejme aspoň z časti pravdivá. :) A dokazovať niekomu, že jeho viera je blud, je ukážka neúcty voči tomu človeku a v extrémnom prípade sa to dá považovať za chrapúnstvo - neuraz sa, nebolo to mienené priamo na teba :) Môžme tu diskutovať, vymienať si názory a postoje, no načo niekoho násilne presviedčať o svojej pravde?

Ak na zemi pristanú ufónci, tak moju vieru to nijako nezmení. Prečo by aj malo? Každý rozumný človek musí uznať, že pri veľkosti vesmíru by bolo mrhaním miesta aby sme tu boli sami. Plus keď do toho zamontujeme Drakeovu rovnicu (už sme sa tu o nej bavili) tak uvidíme, že pravdepodobnosť budúcej komunikácie medzi civilizáciami je nenulová.

Čo rozumieš pod "veľkou úlohou" človeka? Prečo by mal byť človek niečim významný?
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Stoporko napísal:Stealth: ja taktiež vychádzam z logiky vecí - moja viera potvrdzuje to, čo každý deň prežívam. Logicky z toho vyplýva, že moja viera bude zrejme aspoň z časti pravdivá. :) A dokazovať niekomu, že jeho viera je blud, je ukážka neúcty voči tomu človeku a v extrémnom prípade sa to dá považovať za chrapúnstvo - neuraz sa, nebolo to mienené priamo na teba :) Môžme tu diskutovať, vymienať si názory a postoje, no načo niekoho násilne presviedčať o svojej pravde?

Ak na zemi pristanú ufónci, tak moju vieru to nijako nezmení. Prečo by aj malo? Každý rozumný človek musí uznať, že pri veľkosti vesmíru by bolo mrhaním miesta aby sme tu boli sami. Plus keď do toho zamontujeme Drakeovu rovnicu (už sme sa tu o nej bavili) tak uvidíme, že pravdepodobnosť budúcej komunikácie medzi civilizáciami je nenulová.

Čo rozumieš pod "veľkou úlohou" človeka? Prečo by mal byť človek niečim významný?

V prvom rade aby si si nemyslel, ze som ten typ, co ide presviedcat s kalachom v ruke, to nie. Ja nemam potrebu ani na nikoho kricat, len argumentovat.

Pises, ze tvoja viera potvrdzuje to, co kazdy den prezivas. Keby ze z toho vsetkeho vyhadzes vieru a pokusis sa to opisat len zakonmi a rovnicami, nevysvetlia ti to iste co viera? pricom ony ale nepotrebuju nic nadprirodzene a cislo vidim a ked pojdem do extremu tak si ho mozem aj osahat. Mozes argumentovat, tak ako to tu uz 100krat bolo, ze su tam medzery, kto spravil vesmir, preco chem rovnice funguju ako funguju atp, ale za toto nie je dovod prisudzovat to bohu, pretoze potom mam pocit, ze sa vraciame spat v case. Ked si nieco neviem vysvetlit, tak to pripisujem nejakemu bohu. Snad ti nemusim vraviet (lebo vidim, ze si inteligentny clovek), ze ak nieo nie je teraz vysvetlene, nieco co pripisuje veriaci bohu, tak to neznamena, ze sa to nevysvetli do buducna (bez boha).

BTW, tvrdis, ze prichod mimozemskej rasy by niec nespravil s tvojou vierou a pripustas, ze je to realne. Tak potom nejdes proti tomu co tvrdi tvoja viera? Ako ja nwm, ja som niekedy veril (to som nemal vlastny nazor na svet este), ale ked som ho zacal objavovat, tak s pirchodom tychto myslienok a faktov som verit prestal, pretoze sa s vierou navzajom vylucuju. Vylucuju sa s vierou v boha tak, ako to je niekde napisane. Upravovat si nieco (sv pismo) a vykladat si ho ako ti to vyhovuje to uz nie je o viere v boha ako v nieco co naozaj je, ale len nieco umele, aby sa nepovedalo (pripada mi to, ako nutenie respektive samovnucovanie si a samoklamanie). To je ako prist s tvrdenim, ze c != const, poupravovat si teoriu relativity ako mi vyhovuje a povedat, ze stale plati, aj ked bol poruseny postulat.

A co rozumiem pod velkou ulohou cloveka? To, ze vsetko sa akoby tocilo okolo neho, cely vesmir. Clovek msui toto, clovek musi tamto, ked tot onespravi tak pojdes tam a ked toto tak inam.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

"BTW, tvrdis, ze prichod mimozemskej rasy by niec nespravil s tvojou vierou a pripustas, ze je to realne. Tak potom nejdes proti tomu co tvrdi tvoja viera? " toto mi vysvetli. Co tvrdi moja viera o existencii emzakov?

V prvom bode som narazal hlavne na modlitbu a kazdodenny zivot s Bohom. A to bratku rovnicami nevysvetlis. Ako by si rovnicami vysvetlil (nie popisal, ale vysvetlil, dufam ze vidis ten rozdiel) vztah s najblizsim priatelom? Vies rovnicami vysvetlit lasku? Nemyslim chemizmus, ale skutocnu vnutornu lasku.

Pockaj, ty mi ako nekrestan chces vraviet ako mam ja (krestan) chapat Bibliu a comu mam verit a comu nie? Nebud smiesny :) Pokial chapem Bibliu svojim sposobom, teba ako nekrestana do toho absolutne nic nie je. Nemas najmensie pravo o tom voci mne vyhlasovat, ze to uz nie je viera v Boha alebo krestanstvo. To mozu akurat tak ostatni krestania - ak sa im moja viera nepaci, maju pravo sa k tomu vyjadrit a povedat: "Hej, Stoporko, berieme ta ako cloveka a chapeme, ze mas na veci iny nazor. Si si isty, ze sa este chces nazyvat krestanom?" No clovek, ktory krestan nie je, nema preco posudzovat niekoho "krestanizmus" :) Toto nepisem v zlom, len ma uz troska unavuju a mrzia vyroky viacerych ateistov tu na fore (mnohi s tym uz nastastie prestali za co som im vdacny), ze pokial nejaky krestan nechape Bibliu tak, ako by to podla nich samych malo byt spravne, tak nie je krestan...

Ak je to, co si napisal, podla teba "dolezitost cloveka" tak potom plne suhlasim - clovek by si mal konecne uvedomit, ze nie je pupok sveta a ze sa svet netoci okolo neho :)
jolanek
Medium Expert
Medium Expert

Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa jolanek »

Tato debata je uplne nezmyselna, nema vyznam. Clovek kt veri bude presviedcat na svoju vieru a ani za nic si nevypocuje logicky argument.
Zbytocne sa tu vyostruju nazory a vznika nepriatelstvo, ved v konecnom dosledku len kvoly viere a nabozenstvu vznikali a vznikaju vojny a rasove predsudky a krviprelievanie!
Napísať odpoveď