No, par desiatok stran som tu precital, ale na vsetko nemam cas, aj ked dakedy...kto vie, tak sorry, ak sa vyjadrim k niecomu co tu uz bolo atd atd atd. V prvom rade, hughito, simarill, ephramko, janio a im podobny rulez. Berte ma do klubu

. OK, dost bolo sexu, ide sa *ebat

.
Vyjadrim sa k par veciam. Nechapem, ako moze niekto verit v nieco, co je logicky nelogicke

. Ako to vzniklo, opisovat nemusim, vsetci vieme. Ludia veria v nieco, v nejakeho boha. Veria v nejaku bibliu atp. Budem sa vyjadrovat v zmysle toho, ze biblia je nejake to slov bozie (len nejaka parafraza aby sa niekto neurobil), ktore ale paradoxne napisal clovek a bolo x krat upravovane. Tvrdi sa tam, ze bla bla bla. V minulosti tomu ludia verili od slova doslova. Mame tu jeden pohlad na nabozenstvo. Do popredia sa predierala veda a postupne popierala to, co nejake to nabozenstvo tvrdi. Veriaci nezahalali a zacali prekrucat (az sa do toho zamotavaju sami, ako par ludi tu na hojku) to v co verili niekedy, len aby ich viera nebola popreta, a to az do takej miery, ze dnes tu pocujem nieco ako: „evoluciu riadi boh“, „sv. pismo treba vykladat obrazne“ a podobne dristy. Opakujem to, co tu uz bolo napisane, ale snazim sa to zhrnut. Ked si uz treba toto vykladat obrazne, tak to mozem povazovat za sv pismo aj rozpravky starej matere. I tam daco najdem

. Potom, ze evolucia je chybna pretoze je strasne mala statisticka pravdepodobnost...ale pravdepodobnost tam je. Aj to ze ma trafi blesk je vasia pravdepodobnost ako padnutie cisel v loterii a su ludia co to trafili a netrafil ich blesk

. Hlavne je, ze tam ta pravdepodobnost je. Je to len pravdepodobnost.
Veci, ktore tu boli popisane
by my crew and company 
o tom, ze nabozenstvo spravilo z beznych veci nastroj pre svoju potrebu (sex, sabeukajanie atp) je cista pravda. Keby nabozenstov vravela, ze kukat na svet je zle a ze si treba vydlabat oci, tak by ste si ich vsetci dlabali, ze?
Na tom vsetkom ma zaraza, ako sa dokaze nabozenstvo vykrucat, len aby nebolo poprete a drzi sa zubami nechtami a zaraza ma aj to, ako dokaze manipulovat s davmi. Ved presvedcilo ludi, ze niekde na nebi je neviditelny chlapik, ktory vidi vsetko a kazdeho co robi, ze ten chlapik ma zoznam nejak veci, ktore musite dodrziavat a ak to nespravite, tak budete horiet v pekle, no ze vas nekonecne miluje. :IoI: , nemam slov.
Paradoxom je aj to, co tu uz bolo napisane, ze ateisti vedia o nabozenstve viac ako samotni veriaci. Dovodom, preco su ateisti bude asi tento fakt spojeny s tym, ze vedia o svete aj z ineho uhla pohladu, z uhla pohladu vedeckeho.
Veriacim aj keby otrieskal pravdu o hlavu, tak furt budu tvrdit svoje. Mimochodom odporucam kuknut ZEITGEIST I/ part 1.
Z mojho pohladu zavrhujem boha a nabozenstvo ako take, nezavrhujem nic nadprirozedne (pre veriacich, pre mna len vec, ktoru zatial veda nedokaze vysvetlit), to je entity, ktore su vyspelejsie ako clovek, entity na energetickej urovni (nie duchov atp). V podstate inu vyspelu rasu. Ved o co fici. O energiu. To ze by sa mohla vyvinut inak ako sa vyvinula ludska rasa, alebo celkovo vsetko zive na Zemi, preco nie? Ak mam moc popustit uzdu svojej fantazii (veriaci sa smiat nemusia, cele nabozenstvo je o fantazii), tak ak nas nejaka vyspela rasa stvorila (zavliekla zivot na Zem, jednobunkovce, aby sa opat niekto neurobil, to uz by bol nie taky hrieh

), tak to urcite nebol nejaky boh, ale len vypsela rasa, ktora ma upc, co sa tu s nami deje, lebo mozno ani nevie, ze sme tu v takej podobe ako sme.
BTW, o tej viere. Clovek an daco musi verit (alebo nemusi, uz si nie som isty

). Ja som do nedavna veril na lasku. Uz neverim. No to je o viere, ktora uz je ciastocne vysvetlena a verim na daco co je pravdepodobne a logicke, ma nejaky princip a z niecoho vychadza (realneho). Ale, ze som "vyskocil" z hliny

, toto zrovna neee
Mimochodom, taka otazka: " To boh je ten hajzel, co ma najviac ignoruje, ak nieco potrebujem?"
Dakujem vopred za K- a podpisy poprosim.