Prasknute celne sklo - neuznanie poistky
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Prasknute celne sklo - neuznanie poistky
Pred asi dvomi tyzdnami mi puklo celne sklo na aute. Zacalo sa to v polke septembra po ceste do Rakuska, ked som si vsimol puklinku na celnom skle. Presiel skoro mesiac a v pohode, ked zrazu po chladnej noci sklo puklo. Par dni na to som mal celne sklo vymenene, vsetko bolo nahlasene v poistovni, v autoskle som vyplatil spoluucast (5000 korun, teda okolo 167 eur) a spokojne som odisiel domov. Dnes mi dosiel list z poistovne Kooperativa, ze likvidator rozhodol, ze moja skodova udalost z havarijneho poistenia je bezpredmetna, nakolko celne sklo bolo poskodene uz pri zazname pri vstupe do poistenia.
Aby som to uviedol na pravu mieru: Ked som pred dvomi rokmi kupoval auto, malo odlupnute z celneho skla. Nebol s tym ziadny problem, nic sa nedialo, firma, ktora robi prehliadky pre Kooperativu to zaznamenala do protokolu. Sklo vsak puklo na inom mieste, asi 10 cm od odlupnuteho miesta, ktora tam je uz 2 roky (a mozno aj viac). Na celnom skle nebola ziadna suvislost s prasklinou a tym odlupnutym miestom z pred dvoch rokov.
Zaraza ma vsak, ze poistovna zamietla skodovu udalost, nakolko to zhodnotili, ze celne sklo uz bolo poskodene. Ako riesit takyto problem??? Mam kontaktovat majitela autoskla, ktory sklo zrejme pri vymene nafotil, taktiez kontaktovat firmu, ktora robila v minulosti obhliadku auta pri vstupe do poistenia, kontaktovat poistovnu a poskytnut im fotografie, kde by malo byt vidiet, ze prasklina nesuvisi so starym odlupnutim???
Aby som to uviedol na pravu mieru: Ked som pred dvomi rokmi kupoval auto, malo odlupnute z celneho skla. Nebol s tym ziadny problem, nic sa nedialo, firma, ktora robi prehliadky pre Kooperativu to zaznamenala do protokolu. Sklo vsak puklo na inom mieste, asi 10 cm od odlupnuteho miesta, ktora tam je uz 2 roky (a mozno aj viac). Na celnom skle nebola ziadna suvislost s prasklinou a tym odlupnutym miestom z pred dvoch rokov.
Zaraza ma vsak, ze poistovna zamietla skodovu udalost, nakolko to zhodnotili, ze celne sklo uz bolo poskodene. Ako riesit takyto problem??? Mam kontaktovat majitela autoskla, ktory sklo zrejme pri vymene nafotil, taktiez kontaktovat firmu, ktora robila v minulosti obhliadku auta pri vstupe do poistenia, kontaktovat poistovnu a poskytnut im fotografie, kde by malo byt vidiet, ze prasklina nesuvisi so starym odlupnutim???
-
RATZINGER666
Darca
Re: Prasknute celne sklo - neuznanie poistky
firma, ktora robi prehliadky pre tvoju poistovnu (pre kooperativu by to mala robit slovexperta), musi mat protokol o prehliadke s nalezitou fotodokumentaciou... pokial servisak, ktory vykonaval vymenu autoskla, disponuje fotografiami povodneho skla, je to pre teba len vyhodou... staci teda tieto dve serie fotografii porovnat...
tvojou ulohou je teda dokazat, ze to sklo nie je to povodne, ktore oni maju nafotene... jednoznacne napis odvolanie proti rozhodnutiu, podaj vysvetlenie a priloz vsetok obrazovy material, ktory zozenies, spolu s dokumentaciou o vymene autoskla, hoci aj iba fakturu a cakaj na vyjadrenie...
tvojou ulohou je teda dokazat, ze to sklo nie je to povodne, ktore oni maju nafotene... jednoznacne napis odvolanie proti rozhodnutiu, podaj vysvetlenie a priloz vsetok obrazovy material, ktory zozenies, spolu s dokumentaciou o vymene autoskla, hoci aj iba fakturu a cakaj na vyjadrenie...
-
hojko
Site Admin
RATZINGER666: Yop, bol som v Slovexperte na obhliadke a pamatam si, ze to tam fotil. Len je otazne, ze ci mi bude ochotny poskytnut tie fotky, ktore spravil pred dvomi rokmi. V autoskle si to urcite fotili pri vymene, takze by malo byt aj vidiet, ze to prasknute sklo je na inom mieste.
-
RATZINGER666
Darca
v tom autoskle si to tiez fotia za urcitym zamerom a urcite tu fotodokumentaciu archivuju... pokial by to neslo dobrovolne, comu ale neverim, mozes do toho zamotat aj slovexpertu a ziadat tieto fotografie priamo cez nu za ucelom vyriesenia poistnej udalosti... to by malo zabrat...
-
hojko
Site Admin
Fotky z autoskla nebude problem ziskat. Skor sa obavam toho, ci ich poskytne Slovexperta.
-
RATZINGER666
Darca
bude musiet, minimalne na ziadost likvidatora z poistovne, ved na zaklade tych sa on rozhoduje... respektive mu mozes zaslat tie z toho autoskla a objasnit vzniknutu situaciu...
-
hojko
Site Admin
Smola. Akurat som tam volal co a ako, v autoskle mi majitel jasne povedal, ze ak som mal poskodenie skla uz pri vstupe do poistenia a okno prasklo na inom mieste, je to jedno, pretoze uz bolo poskodene a odsudene na zanik. Ze toto by mi vraj neuznala ziadna poistovna a vonkoncom uz nie Kooperativa. Takze mi neostava nic ine, ako ist vyplatit 260 eur.
-
RATZINGER666
Darca
fuuuha, tak tomuto osobne neverim, s tymto som sa teda este nestretol... kazdopadne ta nezabije vyskusat odvolat sa a pockat na pisomne vyjadrenie...
do buducna vsak z toho plynie aspon ake-take ponaucenie, ze vsetky vymeny dielov a montaze by mali byt oznamene poistovni...
// no moment, ako si to tak citam - to sklo, z ktoreho bolo odlupnute, bolo menene za nove, na ktorom sa nasledne objavila prasklina, alebo sa objavila na tom skle, ktore uz bolo poskodene, resp. z neho bolo odlupnute?
do buducna vsak z toho plynie aspon ake-take ponaucenie, ze vsetky vymeny dielov a montaze by mali byt oznamene poistovni...
// no moment, ako si to tak citam - to sklo, z ktoreho bolo odlupnute, bolo menene za nove, na ktorom sa nasledne objavila prasklina, alebo sa objavila na tom skle, ktore uz bolo poskodene, resp. z neho bolo odlupnute?
-
hojko
Site Admin
Nedavno si chapal, teraz nechapes. Tak skusim trochu inak: Kupil som auto co malo uz odlupnute z celneho skla, potom sa spravila obhliadka na poistenie a auto jazdilo 2 roky v pohode. Nedavno odletela skalka alebo co do skla asi 20cm od toho miesta, co uz bolo odlupnute a po par dnoch sa to z tej skalky rozsirilo cez pol okna, avsak nezasiahlo to vobec to 2 roky stare miesto s odlupnutim. Poistku vsak neuznali, pretoze vraj uz pri vstupe do poistenia pred dvomi rokmi pri kupe auta bolo poskodene celne sklo.
-
RATZINGER666
Darca
nj, uz chapem 
no kazdopadne som sa s takouto likvidaciou este nesretol, zajtra sa mozem popytat niekoho v servise... ale pravda je na oboch stranach, nezostava nic, len pokusat, ako som pisal vyssie...
no kazdopadne som sa s takouto likvidaciou este nesretol, zajtra sa mozem popytat niekoho v servise... ale pravda je na oboch stranach, nezostava nic, len pokusat, ako som pisal vyssie...
-
hojko
Site Admin
Yop, kamarat skusi zavolat jednemu znamemu, robi prave v spominanej Kooperative a tak by mohol vediet poradit, ze ci vobec ma zmysel poslat odvolanie, co tam napisat pripadne a tak.
super snad mne uznaju to prasknute sklo 
-
DYLYNO
Light Star
ja som celne sklo menil ako skodovu udalost, cez zakonnu poistku znameho..bez problemov..kooperativa zaplatila celu skodu...
Hojko myslím, že v danej situácii má pravdu žiaľ poisťovňa (ach tá byrokracia
) vysvetlím ... Zober si po fyzikálnej stránke, že niečo čo je poškodené viditeľne, môže byť poškodené aj na inom mieste. Pôsobením rezonancie pri prvom údere, pre príklad ak ti spadne sklenený pohár a pukne na ľavej strane a používaš ho naďalej je pravdepodobné, že je poškodená (oslabená) aj pravá strana (nemusí to byť viditeľné na oko!) ... V jednoduchosti to, že puklo aj keď na inom mieste môže byť spôsobené oslabením daného miesta pri tom predošlom poškodení ... A poisťovňa si chráni to čo z nás zoderie je to smutné ale je to tak ! Popravde by som ti prial úspešne to zvládnuť za podpori poisťovne ale tu hrabe každý sam za seba nehladí na druhého. A preto sme tam kde sme ako spoločnosť ale to už je trochu OT
...
PS: Hojko pevné nervy
PS: Hojko pevné nervy
-
hojko
Site Admin
Esence: Mozno mas pravdu, co uz. Inak minule som sa bavil s niekym o tom a ten mi vynadal, ze preco som to nedal cez zakonnu poistku niekoho ineho, ze z jeho auta odletel kamen atd... Kto vie, ze ci by to bolo preslo a ci by som tiez musel ist na obhliadku do mojej poistovne.
Hojko to čo spomínaš ako druhú možnosť je možno viac reálne ako si myslíšhojko napísal:Esence: Mozno mas pravdu, co uz. Inak minule som sa bavil s niekym o tom a ten mi vynadal, ze preco som to nedal cez zakonnu poistku niekoho ineho, ze z jeho auta odletel kamen atd... Kto vie, ze ci by to bolo preslo a ci by som tiez musel ist na obhliadku do mojej poistovne.
dobry vedel by mi niekto poradit ako napisat odvolanie na neuznanie skodovej udalosti ohladom prasknutia celneho?Pri ladovci mi prasklo celne sklo a ziadne ine poskodenie nieje vyditelne.V PZP mam uvedene aj zivelne pohromy
Pri ladovici 
-
PAuLi3
Darca
Hegy, on pisal ladovci, nie ladovici 
hehe co stal pri Slovenskom ladovci a prasklo mu zrazu okno?
stracam sa
stracam sa