autobatéria
autobatéria
Má niekto skúsenosti akú batériu kúpiť, začala mi totiž odchádzať moja BERGA v A4-ke. Túto značku som nikde na Slovensku nevidel predávať Tato držala cca 12 rokov, Varta mi odišla po troch rokoch. 
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: autobatéria
Velmi dobré sú batérie značky Banner.
-
Hannibal
Medium Star
kamarat teraz pred zimou kupoval autobateriu do A6 (1.9TD) a znacka to je Magneti Marelli a vravel velka spokojnost. je to: 12V; 88Ah; 900A (313x175x190) tebe do A4 pojde urcite...
V aute mame Banner a drzi uz siesty rok, dobre su aj Exide alebo Optima, ale lacne nie su
-
Clean_Up
Professional
Keď si budeš kupovať tú novú batériu, tak si kúp najsilnejšiu akú tam vtrepeš.
Trocha obmedzenia musím dodržať, aby to stíhalo dobíjať. Teraz tam mám 60Ah 600A- to bohato stačí, Načo vyhadzovať zbytočne prachy. 
Syfon radi dobre - OPTIMA je spickova autobateria. Najlepsie su tie rady s akokeby spiralovitymi clankami, na svoje rozmery a kapacitu dodavaju nesmierny prud (maju nizky vnutorny odpor). Napr. taka bateria OPTIMA REDTOP dava pri kapacite 50Ah az 815A startovaci prud! Len ta cena je kus privysoka http://www.autobaterie24.sk/optima-red- ... 2-12v-50ah
Mimochodom, par blaznov som uz videl s tymito bateriami zvarat
Samozrejme zapojene v serii 
-
Clean_Up
Professional
Čo aby stíhalo dobíjať??? Alebo si nebodaj myslíš, že pri batérii z vyššou kapacitou sa alternátor viac namáha? 
Alternátor má tiež svoje maximálne možnosti, alebo si myslíš že by stíhal dobíjať veľkú batériu. To asi ťažko.
-
Clean_Up
Professional
Naštartuješ auto a zapneš svetlá z tej slabšej batérie sa minie nejaké množstvo energie. Vymeníš batériu za silnejšiu auto znovu naštartuješ a zapneš svetlá.
Kolko podla teba viac energie sa z tej väčšej batérie minie? Ani o chlp viac a tým pádom alternátor musí dobiť rovnaké množstvo energie do slabšej batérie, ako do silnejšej, tým pádom sa alternátor o nič viac nenamáha.
Batéria nieje spotrebič, ale zásobník. Alternátor nemá, ako zistiť, aká tam je batéria. Silnejšia batéria ti poskytne len viac energie (a silnejšia sa ti tým pádom percentuálne menej vybije), ale odber a teda i dobíjanie je u oboch rovnaké.
Batéria sa dobíja nevyužitým prúdom, tým čo vyprodukuje alternátor. Istú časť prúdu zožerú svetlá, rádio, klíma, vyhrievanie čohokolvek a ten prúd čo sa zvýši, tak ten ide do batérie.
Kolko podla teba viac energie sa z tej väčšej batérie minie? Ani o chlp viac a tým pádom alternátor musí dobiť rovnaké množstvo energie do slabšej batérie, ako do silnejšej, tým pádom sa alternátor o nič viac nenamáha.
Batéria nieje spotrebič, ale zásobník. Alternátor nemá, ako zistiť, aká tam je batéria. Silnejšia batéria ti poskytne len viac energie (a silnejšia sa ti tým pádom percentuálne menej vybije), ale odber a teda i dobíjanie je u oboch rovnaké.
Batéria sa dobíja nevyužitým prúdom, tým čo vyprodukuje alternátor. Istú časť prúdu zožerú svetlá, rádio, klíma, vyhrievanie čohokolvek a ten prúd čo sa zvýši, tak ten ide do batérie.
áno súhlasím, ale čo tak časte štartovanie, krátke cesty. štartovanie je najväčší požierač prúdu, a ak nechodíš dlhšie cesty, alternátor tento výpadok jednoducho nedokáže dobyť, a po určitom čase aj ta veľká kapacita sa minie. Alternátor jednoducho nedokáže dobíjať tak ako nabíjačka. Presvedčil som sa o tom niekedy dávno v škodovke kde som vtrepal do kufra tuším 95Ah bat. Jednoducho musíš brať do úvahy odporúčanie výrobcu o max. kapacite bat.
-
RATZINGER666
Darca
... pridavam sa tuto k odbornikom, jednoznacne banner alebo optima 
-
undertaker35
Expert
v súvislosti k veľkosti batérie do auta je tu jedná pekná téma kde je všetko vysvetlené...
http://forum.autobazar.eu/aku-bateriu-d ... t4685.html
http://forum.autobazar.eu/aku-bateriu-d ... t4685.html
-
Clean_Up
Professional
-
Fabo
Hardcore addict
Cleanup ale to co hovori cocobella dava zmysel... ak da baterka velky prud tak bude pri startovani velky odber.. a na kratke trasy to nmus stihnut alternator dobit...
-
Francek
Star
Pouzijte logiku ludia. Ved ked nabije iba 50% z tej baterky a je to 100Ah tak ma 50Ah. A to je dost na nastartovanie v aute kde sa ma pouzit napriklad 55Ah baterka. A ked pojde dlhsiu trasu tak sa mu dobije viac.
-
Clean_Up
Professional
Štartovanie odoberie z akejkolvek batérie vždy rovnaké množstvo energie. Čo, akože alternátor nestihne dobiť?
Príklad:
100Ah batéria = 10 štartovaní po 1Ah, výsledná hodnota zostatku energie v batérii je 90Ah (dobiť treba 10Ah)
50Ah batéria = 10 štartovaní po 1Ah, výsledná hodnota zostatku energie v batérii je 40Ah (dobiť treba 10Ah)
V tej silnejšej ti akurát zostane viac energie na, čo je len plus, napr. v takých mrazoch, kedy kapacita batérie poriadne klesá.
Príklad:
100Ah batéria = 10 štartovaní po 1Ah, výsledná hodnota zostatku energie v batérii je 90Ah (dobiť treba 10Ah)
50Ah batéria = 10 štartovaní po 1Ah, výsledná hodnota zostatku energie v batérii je 40Ah (dobiť treba 10Ah)
V tej silnejšej ti akurát zostane viac energie na, čo je len plus, napr. v takých mrazoch, kedy kapacita batérie poriadne klesá.
-
RATZINGER666
Darca
som s cleanom, co viac dodat, nie je o com, vie, o com hovori 
-
Sovjet
Expert
Clean má jednoznačne pravdu, tam neni o čom. A to že vybil 95ah baterku v embéčke, musel zapríčiť zle dobíjací alternátor.
//autoeditácia príspevku (30 Okt 2010, 18:38)
Boch síce neobstal v tom teste najlepšie, ale mám s nou dobré skúsenosti na rozdiel od VARTY, a tá cena niet čo dodať. Sú síce aj lepšie ,ale dať za OPTIMU 200eur ??? tak to nie. Do prdele, práve so zistil že nemám na klávasnici znak pre euro, zbohom, idem to riešiť