Preinštalovanie ASUS EEE
-
Kvako
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Preinštalovanie ASUS EEE
Zdravím od včera sa snažím preinštalovať Asus EEE 901. Spravil som si bootovacie USB s Windowsom.
Pri štartovaní som stálčal ESC nabehlo mi vybral som usb dalej to bolo klacické modrá obrazovka atd. chcel som win nainštalovať na ten väčší disk aj som ho tam nainštaloval všetko obehlo v poriadku ale pri štartovaní PC mi neustále bootuje a nevie nájsť už nainštalovaný Windows XP. Kde môže byť chyba prosím poradte.
Dakujem.
Pri štartovaní som stálčal ESC nabehlo mi vybral som usb dalej to bolo klacické modrá obrazovka atd. chcel som win nainštalovať na ten väčší disk aj som ho tam nainštaloval všetko obehlo v poriadku ale pri štartovaní PC mi neustále bootuje a nevie nájsť už nainštalovaný Windows XP. Kde môže byť chyba prosím poradte.
Dakujem.
-
ZappBrannigan
Darca
Re: Preinštalovanie ASUS EEE
skus zmenit v biose bootovanie nie z usb ale z toho hdd kde si nainstaloval. Alebo odpojit to usb
Preinštalovanie ASUS EEE
Ja som to iste robil a neslo mi to na eee 1000H , jedine riesenie je vybrat HDD napojit na PC a normalne reinstalovat klasicky cez mechaniku. Ak sa ti to zda komplikovane, tak si za 50€ kup externu mechaniku a napoj na netboocik;)
-
ZappBrannigan
Darca
jolanek netrep blbosti, podla mna sa da notebook preinstalovat aj bez zasahou.....alebo asusaci pocitaju s externou mechanikou.....
-
Kvako
Medium Star
Skúšal som prepnúť v biose aj na HDD a nič stále stále bootuje ked vyberiem usb tak mi ponúkne možnosti. na výber ked HDD tak mi napíše že chýba súbor. A že mám skontrolovať hardware a blbosti proste.
-
ZappBrannigan
Darca
tak potom to bude asi chybna instalacia. skus to stou externou mechanikou.....
-
hrban
Addict
skús v biose disk prepnúť na emulated PATA (AHCI mode)
btw ako si robil bootovateľné USB ??? a aký win tam chceš dať
Ake hluposti, musis stale pisat vsade i ked nemas co k teme povedat?ZappBrannigan napísal:jolanek netrep blbosti, podla mna sa da notebook preinstalovat aj bez zasahou.....alebo asusaci pocitaju s externou mechanikou.....
Ten isty problem som mal i ja a riesil som ho asi na 4 PC forach, a toto bolo jedine mozne riesenie, tak laskavo si davaj pozor co pises a koho urazas!
-
Kvako
Medium Star
No bootovacie USB som robil cez WinToFlashhrban napísal:skús v biose disk prepnúť na emulated PATA (AHCI mode)
Kód: Vybrať všetko
http://wintoflash.com/download/en/
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2010, 17:11)
Lenže tam nieje HDD tam sú dve SSD karty alebo niečo také nieje to normálny HDD ako býva v NB či PC. WIn preinštalovávam hlavne preto že bol nainštalovaný na SSD disku s kapacitou 4gb a to je málo po krátkom čase bolo zaplnené. Tak som to chcel dať na väčší a to na 8Gb aj sa mi to tam podarilo dosť ale stále bootuje a ked nevyberiem pomocou ESC usb tak sa nič nedej napíše že chýba súbor alebo druá možnosť že mám prekontrolovať Hardware a preštudovať dokumenty a podobné dristy. NIč podstatné. Ked vyberiem aby bootvalo s USB ponúkne mi možnosti vyberiem prvú tak inštaluje odznova vyberiem druhú tak mmi pusti nainštalovaný WIN.jolanek napísal:Ja som to iste robil a neslo mi to na eee 1000H , jedine riesenie je vybrat HDD napojit na PC a normalne reinstalovat klasicky cez mechaniku. Ak sa ti to zda komplikovane, tak si za 50€ kup externu mechaniku a napoj na netboocik;)
Večer tú ponuku odpofím možno vám to pomôže.
zdravim ta
vlastnil som Asus eeePC 901, tak skusim poradit
najprv pozri v BIOS-e nastavenie HDD:
zalozka Advanced - IDE Configuration, tam by si mal mat oznacene disky, IDE Master (4GB SSD, a IDE Slave (8GB SSD)
potom nastavenie bootovania:
zalozka Boot - Boot Device Priority - 1st, 2nd, 3rd - Removable, HDD, Atapi
zalozka Boot - Hard Disk Drives, tam si nastav, ktory ti ma bootovat ako prvy (SM - je Master tj. ten 4GB, SS je slave cize vecsi) tam si zvol ako 1st Drive ten SS-ASUS-PHISON
dalej ulozit nastavenia:
zalozka Exit - Exit & Save Settings
mozno pomoze link na obr. BIOSu v Asus eeePC
http://www.neoseeker.com/Articles/Hardw ... 901/4.html
instalacia WXP z USB kluca vytvoreneho pomocou WinToFlash:
-vytvoris si kluc, postup mas na tej stranke
-nabootujes eeePC s vlozenym klucom, a stlacenim klavesy na vyvolanie Boot Menu, vyberies USB kluc
-instalacia najprv prebieha v text. forme
to je ta prva moznost pri ponuke po nabootovani, prebehne naformatovanie disku a skopirovanie dat, nasledne aut. restart
-po restarte treba vybrat druhu moznost, instalacia c graf. mode - GUI, cize instalacia Winu, zariadenia atd... az po restart
-po restarte NEVYBERAJ USB kluc, ale znovu nabootuj z kluca, zase druha moznost, a spustenie windowsu az po nabehnutie uvodnej obrazovky, vyber mena usera atd...
-az po kompletnom nabehnuti WXP mozes vybrat USB kluc a skusit restartnut system
na jednej stranke upozornuju ze instalacia z WinToFlash musi prebehnut 3 restarmi s naslednym nabootovanim z USB kluca (slovom tromi)
vlastnil som Asus eeePC 901, tak skusim poradit
najprv pozri v BIOS-e nastavenie HDD:
zalozka Advanced - IDE Configuration, tam by si mal mat oznacene disky, IDE Master (4GB SSD, a IDE Slave (8GB SSD)
potom nastavenie bootovania:
zalozka Boot - Boot Device Priority - 1st, 2nd, 3rd - Removable, HDD, Atapi
zalozka Boot - Hard Disk Drives, tam si nastav, ktory ti ma bootovat ako prvy (SM - je Master tj. ten 4GB, SS je slave cize vecsi) tam si zvol ako 1st Drive ten SS-ASUS-PHISON
dalej ulozit nastavenia:
zalozka Exit - Exit & Save Settings
mozno pomoze link na obr. BIOSu v Asus eeePC
http://www.neoseeker.com/Articles/Hardw ... 901/4.html
instalacia WXP z USB kluca vytvoreneho pomocou WinToFlash:
-vytvoris si kluc, postup mas na tej stranke
-nabootujes eeePC s vlozenym klucom, a stlacenim klavesy na vyvolanie Boot Menu, vyberies USB kluc
-instalacia najprv prebieha v text. forme
to je ta prva moznost pri ponuke po nabootovani, prebehne naformatovanie disku a skopirovanie dat, nasledne aut. restart
-po restarte treba vybrat druhu moznost, instalacia c graf. mode - GUI, cize instalacia Winu, zariadenia atd... az po restart
-po restarte NEVYBERAJ USB kluc, ale znovu nabootuj z kluca, zase druha moznost, a spustenie windowsu az po nabehnutie uvodnej obrazovky, vyber mena usera atd...
-az po kompletnom nabehnuti WXP mozes vybrat USB kluc a skusit restartnut system
na jednej stranke upozornuju ze instalacia z WinToFlash musi prebehnut 3 restarmi s naslednym nabootovanim z USB kluca (slovom tromi)
-
Kvako
Medium Star
Takže dnes som sa dostal k preinštalovaniu spravil som to ako si mi napísal Mordecai a všetko funguje. Díky moc za pomoc.