Problém s RAM

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
trollo
Novice
Novice

Problém s RAM

Príspevok od používateľa trollo »

Dobrý deň, kúpil som si novú 1gb ramku nakolko mi už stará 512 nestačila, ale keď dám novú do pc tak sa mi hoci kedy z ničoho nič začne reštartovať pc alebo napríklad pri hráni WoW mi skáče wow error. Nevedeli by ste help ?
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s RAM

Príspevok od používateľa audiotrack »

máš ju dobre docvaknutú? Neskúšal si robiť nejaký memtest či je v poriadku?
trollo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa trollo »

audiotrack napísal:máš ju dobre docvaknutú? Neskúšal si robiť nejaký memtest či je v poriadku?
docvaknutá je dobre a test som nerobil :(
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tak ju otestuj cez memtest... ak Ti bude hádzať chyby, reklamácia. Ale vyskúšaj aj také, že budeš mať v PC iba jednu pamäť (neviem, či ich tam máš obe súčasne) a tak tiež otestuj. Možno sa tie dve ramky navzájom "neznášajú".. aj to sa stáva.

Tiež si pozri presné parametre tej ramky pozri buď cez nejaký program (Everest, CPU-Z) alebo cez BIOS, na akých hodnotách Ti beží v skutočnosti.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Su tie ramky rovnake? Maju rovnake casovanie a frekvenciu? Zistis to napr cez program Everest.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

madonn, očom to je? máš ju dobre docvaknutú a podobné rady. ak nie je "docvaknutá" spôsobí to na 99% pípanie biosu - ram or cpu error. takže OT. jediný správny tip dal Sapo.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

jdiný správny tip dali tí, čo kázali otestovať cez memtest, pravdepodobne vyhodí X error-ov, potom už treba nájsť príčinu (vybrať jednu ram-ku a zistiť, či nieje problém v nespolupracovaní RAM pamätí ...) potom sa môžeme baviť o taktovaní a časovaní i keď doska na 90% nastavila časovanie a takt podľa pomalšej RAM-KY a ja sa viac prikláňam k HW vade a reklamácií
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

ak máš na prvom slote RAM s frekvenciou napr 333 MHz a do druhého dosadíš RAM s frekvenciou napr 1024 MHz, výsledná frekvencia 333 + 1024 MHz bude 333 MHz. Skrátka - nižšia degraduje vyššiu. Ďalej sa tu môžme baviť o CL (cycle lenght) a pod. Testovanie Memtestom - je obvyklá rada na všetkých fórach svk/cz ohľadne týchto problémov = ako obohratá drážka vinylovej LP. ja to vidím takto: ak je po pridaní novej RAM PC nestabilné tak ho testnem len s tou novou (ovšem za predpokladu, že stará-pôvodná bola ok). je to časovo oveľa menej náročné, ako nekonečné hry s Memtestom ktorého výstup aj tak BFU nič nepovie (v tomto prípade sa to týka Trollo-a. No flame trollo :smt033 )
Napísať odpoveď