Spomalene USB2.0

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Lieho
Light Expert
Light Expert

Spomalene USB2.0

Príspevok od používateľa Lieho »

Nevie mi niekto poradiť? Mal som MB MSI K9N Neo V2, ktorá fungovala bezchybne, kým neodišla, potom som si zohnal druhú nie novú Asus M2N32 WS Profesional. Nemam k nej žiadne CD, takže som driveri stiahol s ich oficialnej stranky.Všetko ide ok až na pomale usb 2.0, zápis 3MB/s čo vychádza zhruba 20min / 1GB. Myslím si, že je to chyba v driverch. Poskúšal som všetky ovladače čo som k nej našiel, aj utility, nič nepomáha. Nema niekto tuto dosku a bol by ochotný upnuť ISO CD.

Zostava: Asus M2n32 ws Pro, AMD Athlon 64X2 6000+, 2x2GB RAM, 2x WD 640GB, Ati Radeon 3650
Mordecai
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Spomalene USB2.0

Príspevok od používateľa Mordecai »

najprv by som na tvojom mieste pozrel v BIOS-e nastavenie USB portov

nikede v nastaveniach, alebo konfiguracii Devices pohladaj USB a pozri ci su nastavene na HiSpeed, FullSpeed
moze to byt jedna z moznosti, preco idu pomaly
Lieho
Light Expert
Light Expert

Bol som pozreť v biose, prešiel som všetkými nastaveniami a jediné čo som našiel týkajuce sa USB bolo
Advanced > Onboard Device Configuration > USB Configuration >
> USB Controller
> USB 2.0 Controller
> USB Legacy support
všetky 3 sú enabled, moc možností tam neni E/D
Mordecai
Darca
Darca

s akymi zariadeniami si skusal tie USB porty? jedna sa o zadne, resp. interne (vyvedene na predny panel) ?

peesko: upnutie CD ti v podstate nepomoze, kedze na CD su ovladace starsieho data ako tie co si stiahol z ich oficialnej stranky, a navyse nanom niesu ziadne dalsie ovladace (max. par utilit/antivirak, nepotrebne k behu dosky)
Lieho
Light Expert
Light Expert

No skúšal som USB klúč aj na zadnom panely aj na prednom vyvedenom z dosky, a kúšal som aj pamäťovú kartu v čítačke, rýchlosti sú podobné. Skúsil som kopírovať tie isté data na bráchovom notebooku, čítanie išlo caa 3x rýchlejšie a zápis cca 4x rýchlejšie ako na mojom pc
Mordecai
Darca
Darca

no, pokial si ju kupoval pouzivanu, moze sa jednat aj o "poskodene" USB, nemusi to byt ovladacmi

kedze Windows si "natahuje" ovladace vlastne, maloktora doska mala instalacky ku USB, resp. sa vecsina ovladacov instaluje z Chipset drivers

este je moznost vyskusat v Spravcovi zariadeni, dat odstranit vsetky USB zariadena, myslim tym USB Root.... a USB radice UHCI/OHCI, a rebootnut masinu (aby si ovladace vyhladal a nainstaloval OS znova sam)
Napísať odpoveď