Zdravim, skusam sa pripojit pomocou tejto (http://www.audio-data.de/mysql.html ) featurky napojit na MySQL 5.
Ked sa chcem vsak pripojit na vzdialeny server, vypise mi chybovu hlasku, ze prava zamietnute. Nepoznate nejake riesenie / nejaku featurku pre delphi, aby som sa mohol pripojit na vzdialeny MySQL server?
Delphi a MySQL
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Delphi a MySQL
nemyslím že bude chyba v tej featurke, skôr by som povedal že ten mysql server nemá povolené konekcie z vonka. A pravdupovediac, neviem kde taký server nájdeš (pokiaľ si nejaký nebudeš platiť a nebudú ochotní ti to povoliť)
-
Nadeo
Guru wannabe
Musi to mat povoleny ten server na ktory sa pripajas.
//ninjad
//da sa to obijst vlastne medziskriptom v php, na ktory budes davat dotazy a ten bude tahat data z mysql, teda ja som to riesil tak ...
//ninjad
//da sa to obijst vlastne medziskriptom v php, na ktory budes davat dotazy a ten bude tahat data z mysql, teda ja som to riesil tak ...
-
caesar1987
Addict
presne tak, php ti vygeneruje napr xml a to parsnes a spracujes v delphi.
No pokial viem, ten server mam plateny a pripojit sa nan da aj z vonka. Vyskusam este to parsovanie, ale to zrejme nebude najlepsi napad, kedze pojde o dost citlive udaje 
//Zatial som napisal na podporu mojho hostingu, uvidim, co odpisu...
Takze ja si to sam mozem povolit, ale len pri vytvarani konta, a mam povolene max jedno, tak idem exportnut vsetky data a idem na to
Zatial diky za pomoc.
No, tak sa mi podarilo ako-tak nieco nakodit, ale pri kompilovani sa mi projekt stazuje, ze nema libmysql.dll. Pritom kniznicu mam aj v Windows\System32, aj v zlozke s projektom. Nevie niekto, v com moze byt problem?
//autoeditácia príspevku (02.11.10, 16:23)
No, problem som vyriesil, uz sa pripojim, mozem posielat querycka, ale akonahle chcem pouzit mysql_num_rows, nastava problem. A ten je asi takyto:
Vyhodi mi hlasku
Deklaracie premennych mam taketo:
//Zatial som napisal na podporu mojho hostingu, uvidim, co odpisu...
Takze ja si to sam mozem povolit, ale len pri vytvarani konta, a mam povolene max jedno, tak idem exportnut vsetky data a idem na to
Zatial diky za pomoc.
No, tak sa mi podarilo ako-tak nieco nakodit, ale pri kompilovani sa mi projekt stazuje, ze nema libmysql.dll. Pritom kniznicu mam aj v Windows\System32, aj v zlozke s projektom. Nevie niekto, v com moze byt problem?
//autoeditácia príspevku (02.11.10, 16:23)
No, problem som vyriesil, uz sa pripojim, mozem posielat querycka, ale akonahle chcem pouzit mysql_num_rows, nastava problem. A ten je asi takyto:
Kód: Vybrať všetko
sql:='select * from `uhlirova_mim`.`users` where username=`test`';
result:=mysql_query(LibHandle, PAnsiChar(sql));
rows_c:=mysql_num_rows(result);
if rows_c<>0 then begin
Label4.Caption:='Uzivatel existuje'; end
else begin
Label4.Caption:='Uzivatel neexistuje'; end;
Kód: Vybrať všetko
[Error] UDemo.pas(101): Incompatible types: 'Integer' and 'Pointer'Kód: Vybrať všetko
private
LibHandle: PMYSQL;
result: PMYSQL_RES;
public
end;
var
Form1: TForm1;
sql: string;
rows_c:integer;