LINUX SERVER

Všetko ohľadom Linuxu...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

LINUX SERVER

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosím vás..potreboval by som od vás zopár tipov..rozmýšlam že si sparvím linux server len nemám páru načo ho využijem.skúste mi dať zopár tipov okrem DHCP,DNS lebo to mi zabezpečuje router..a konfigurvať mi to je zbytočné kedže vlastním router..uvažoval som žeby na LANKE bežal nejaký backup server kam by sa kopírovali dátaa ako na zálohu..prípadne žeby sa tp využívalo ako FTP server alebo neviem čo ešte by sa dalo sparviť z toho? oplatí sa mi v domácnosti konfigurovať si mail server? podla mna je to celkom zbytočné alebo..ja fakt neviem skuste mi poradiť..možno dospejeme k názoru že je pre mna linux server zbytočný..
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Re: LINUX SERVER

Príspevok od používateľa masterdead »

Sam si uz odpovedas, je to zbytocne.
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Ako masterdead písal, sám si odpovedáš, že je to zbytočné, preto uvažujem nad tým prečo si tu písal.
No ako skalný zástanca linuxových serverov T môžem povedať akurát toľko, že ak máš voľné železo a nemáš obrovské znalosti z linuxu, sprav si to dajme tomu na akademické účely, teda sa na ňom aspoň čo to naučíš.
Ja taký server využívam podobne hlavne ako file server.
Skyer
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Skyer »

Prekvapuje ma, že (ak sa môj zrak nemýli) sa tu nikde nespomínal web server (ako software by som použil apache). Mail server považujem viacmenej za zbytočný, pretože ak sa nemýlim, by bolo potrebné kupovať doménu (ak samozrejme nechcete adresy v tvare nieco@ip). FTP server - závisí od využitia, a pri viac používateľoch je potrebný rýchly HDD, a ak nebeží lokálne tak aj nadupaný internet. Backup server - závisí od dôležitosti dát v sieti. To je asi všetko, čo ma takto rýchlo napadlo. Samozrejme, ako účel pripisujem skôr štúdium, ako reálne pracovné využitie..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Prevadzkovat takyto PC niekde doma len kvoli ftpcku mi pride zbytocne, vsak naklady za energie sa vysplhaju v pohode na tych 15 eur za mesiac pri nonstop prevadzke. To uz radsej kupit USB krabicku a pripojit ju do routru, resp. kupit aj router s podporou ftp/samby. Vyjde to urcite lacnejsie a nic sa tym nepokazi. Priklanam sa vsak k studii Linuxu, teda raz za cas PC zapnut, vyskusat si urcite veci, co to ponastavovat a hrat sa so systemom. Okrem toho mozes skusit rozne distra Linuxu ci Unixu.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

Seedbox (torrenty) pre zaciatok. Pouzivam rtorrent a k nemu webovy interface wtorrent. Rtorrent nahodis z repozitara, config ak chces ti poslem svoj a trochu si ho upravis, apache a php tiez z repozitara. Pri wtorrente sa naucis zaklady ohladom svn, takisto riesenie zavislosticez balickovaci system konkretneho distra (odporucam ubuntu-server), kedze tie treba v tomto pripade doslova tipovat... a potom to pojde uz aj same. Ak trochu popustime uzdu fantazii, mozes si k tomu pripojit kameru a monitorovat pohyb v byte. vystup ukladat ako obrazky, do nich si cez skripty vkladat texty. Ak je to dostatocne vykonny stroj, pripoj ho k telke a sprav si z toho mediacenter na mieru. V ramci vzdelavacich ucelov sa mozes pozret blizsie na virtualizaciu - nahodis si bud vmware server alebo virtualbox... napada ma tolko moznosti.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Deafboy - dodam len, ze v pripade rTorrentu je znamejsie WebGUI rozhranie s nazvom rtGUI.
Napísať odpoveď