Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
A pri tom ma iba 1230mAh baterku...
Potrebujem poradiť.
Budem brať nový telefón a neviem si vybrať či Samsung Galaxy S, HTC Desire HD alebo Nokia N8. O každom som si prečítal čo to. Od Nokie odrádzajú všetci kvôli Symbianu, ale ja osobne som doteraz so Symbianom nemal problémy.
Budem brať nový telefón a neviem si vybrať či Samsung Galaxy S, HTC Desire HD alebo Nokia N8. O každom som si prečítal čo to. Od Nokie odrádzajú všetci kvôli Symbianu, ale ja osobne som doteraz so Symbianom nemal problémy.
-
guess.whoo
Redeemer
tak rozdiel medzi galaxy a desire su len subjektivne. komu sa co paci. takze si vyber podla toho, nic viac v tom neni
A ako je to s aplikáciami s android marektu a s navigáciou. A ešte, že či Galaxy a Desire HD majú kompas alebo nie, je to pre mňa dôležité.
-
seth82
Darca
O navigácii pre Galaxy S je tu aj samostatná téma. Je Navigon a Sygic a budú aj ďalšie. Neviem, čo konkrétne chceš vedieť ohľadom Android Marketu. Je v každom telefóne, je tam kopa vecí zadarmo a je tam vyše 100 000 aplikácií, ktorých počet rýchlo rastie (koncom októbra 2008 začal s 43 aplikáciami). A hoci sa poniektorí oháňajú, že Apple Appstore má 300K, z vlastných skúseností viem, že obrovské množstvo z nich sú wallpapery a zvonenia a podobné hovadiny. Galaxy S kompas má, resp dá sa stiahnuť freeware aplikácia.
nie, že by som mal niečo proti androidu, ale tam takéto aplikácie nie sú? Ja som to neskúšal, preto sa pýtamseth82 napísal:...z vlastných skúseností viem, že obrovské množstvo z nich sú wallpapery a zvonenia a podobné hovadiny....
Su ich tam rovnako cele kvanta. Dokonca mi to subjektivne prislo mierne horsie, co je pochopitelne dosledkom prilisnej "otvorenosti" Google marketu.
Proste rychlokvaskam sa nevyhnes, nech si na ktorejkolvek platforme. Az Microsoft s tym zacal nieco robit (WP7), tak sa uvidi, co z toho bude.
Proste rychlokvaskam sa nevyhnes, nech si na ktorejkolvek platforme. Az Microsoft s tym zacal nieco robit (WP7), tak sa uvidi, co z toho bude.
-
seth82
Darca
Ja som vedel, že sa do toho niekto oprie a pôvodne som plánoval do zátvorky napísať "nie žeby ich na Android Markete nebolo dosť", ale zaspal som :3 Samozrejme, aj na Android Markete ich je habadej, ale zo subjektívnej skúsenosti by som napísal, že nie toľko, koľko na Appstore. V každom prípade Android Market za pár mesiacov tromfne aj Appstore, ak sa mu za dva roky podarilo predbehnúť OviStore a Blackberry. http://www.zdnet.co.uk/news/mobile-it/2 ... -40090714/ A to sa im podarilo za 2 roky...
Neodolal som
Mimochodom to, ze Android ovladne cely trh je pochopitelne. Stane sa z neho novy Symbian a je na povazenie, ci je to dobre, alebo nie (ja osobne nechcem dat privelku moc do ruk spolocnosti, ktorej vynasaju moje osobne informacie). A co sa tyka Marketu, tak tam aj tak nejde o pocet ale o kvalitu. Ja ked som mal moznost vyskusat Android telefony vcetne aplikacii, skombinovane s mojim pravidelnym sledovanim Android stranok (pochopitelne ma zaujima konkurencia iOS), tak mi este stale pride Android ako utocisko freewaristov v ktorom vladne uplna anarchia. Proste ziadne pravidla, guidelines, nekonzistentne UI medzi aplikaciami a co sa tyka spominanych freewaristov to je tak na hrane. Sice aplikacie su zdarma, ale bohuzial aj ta kvalita tomu zodpoveda. A na druhej strane "velke" spolocnosti stale beru Android ako druhorady. Dovod vedia snad len oni, ja ako bezny smrtelnik mozem iba polemizovat. (pochopitelne pod tymto myslim to, ze Android verzie aplikacii vychadzaju neskor, ak vobec a casto maju UI podla iOS human interface guidelines)
Toto vsetko je pochopitelne ciste subjektivny pocit.
Mimochodom to, ze Android ovladne cely trh je pochopitelne. Stane sa z neho novy Symbian a je na povazenie, ci je to dobre, alebo nie (ja osobne nechcem dat privelku moc do ruk spolocnosti, ktorej vynasaju moje osobne informacie). A co sa tyka Marketu, tak tam aj tak nejde o pocet ale o kvalitu. Ja ked som mal moznost vyskusat Android telefony vcetne aplikacii, skombinovane s mojim pravidelnym sledovanim Android stranok (pochopitelne ma zaujima konkurencia iOS), tak mi este stale pride Android ako utocisko freewaristov v ktorom vladne uplna anarchia. Proste ziadne pravidla, guidelines, nekonzistentne UI medzi aplikaciami a co sa tyka spominanych freewaristov to je tak na hrane. Sice aplikacie su zdarma, ale bohuzial aj ta kvalita tomu zodpoveda. A na druhej strane "velke" spolocnosti stale beru Android ako druhorady. Dovod vedia snad len oni, ja ako bezny smrtelnik mozem iba polemizovat. (pochopitelne pod tymto myslim to, ze Android verzie aplikacii vychadzaju neskor, ak vobec a casto maju UI podla iOS human interface guidelines)
Toto vsetko je pochopitelne ciste subjektivny pocit.
-
guess.whoo
Redeemer
ale na markete nie su len freeware aplikacie (skoda, ze na slovensku to tak nie je) a tie platene stoja fakt za to. vacsina stoji do 3-4 dolarov co neni az tak vela ak clovek chce, aby ta aplikacia nepadala a sluzila ako ma
Ja viem, ze nie su. Ale na markete dominuju freeware aplikacie podla statistik a tych kvalitnych platenych tam proste vela nie je. A aby toho nebolo malo, tak su vzdy drahsie ako ich iOS verzie, hlavne co sa tyka hier (pouzivam iPhone/iPad zaroven ako prenosne herne konzoly).
Navyse na Slovensku este stale nie su platene aplikacie, alebo nam ich povolili spolu s ceskom? Uprimne som uz dlho nemal v rukach Android so slovenskou SIM.
Navyse na Slovensku este stale nie su platene aplikacie, alebo nam ich povolili spolu s ceskom? Uprimne som uz dlho nemal v rukach Android so slovenskou SIM.
-
guess.whoo
Redeemer
nie, zatial nie su, neviem sice preco. podla mna je to dost na skodu a nechapem preco je to tak.
-
seth82
Darca
Ja som sa pozeral po Internetoch, tak Slovensko nie je zaradené ani v zozname krajín, v ktorých sa ešte len plánuje zavedenie plnohodnotného Android Marketu...Ako zvyčajne, k nám dojde všetko až v poslednej várke. No a čo sa týka toho marketu a aplikácií - je to pravda, je ťažké vyrábať homogénne aplikácie na Android, ak sa do úvahy vezme fakt, že koľko rôznych android prístrojov od rôznych výrobcov existuje. Predpokladám, že ak si niekto plánuje kúpiť telefón s Androidom, tak by mal počítať s tým, že možno nie všetky aplikácie budú fungovať tak, ako majú (hlavne ak daná osoba prechádza z iOS na Android, tak ako ja), hoci narpíklad mne sa to na Galaxy stalo iba v prípade úplne starých hier, ako Settlers, atď, kde mi to spustilo v okienku, kvôli rozlíšeniu hry nižšom, ako má môj display. Platených aplikácií je tam habadej, viem z vlastnej skúsenosti. Teda aspoň tu v UK. No a neviem, či sú aplikácie na iOS lacnejšie - napríklad hry od Gameloftu stoja 3 libry, čo je menej, ako 7 Dolárov na Appstore (teda ak si dobre pamätám tú cenu) a aplikácie drahšie ako 2,99 sa nájdu fakt len zriedkavo. Dokonca aj Navigon pre Európu stojí tuším 49,99, pričom ten pre iPhone je (ak si dobre pamätám) drahší a ešte k tomu rozdelený na všelijaké regióny...Fakt to závisí od uhlu pohľadu, ja som veľmi zvedavý, ako sa to bude vyvíjať.
a toto je asi ten najväčší problém keď si niekto vyberá medzi iOS a Androidom. Nik nevie dopredu povedať ako to bude. Teraz je fest ťažké vybrať medzi Androidom a iOS lebo to, čo má napr. iOS teraz lepšie tak za pol roka to už platiť nemusí a naopak...seth82 napísal:... ja som veľmi zvedavý, ako sa to bude vyvíjať.
-
guess.whoo
Redeemer
je to cisto vec vkusu, teraz nabera na sile android, no nik nevie ako to bude mozno o rok (aj ked si myslim, ze vacsina ludi, ktori sleduju trh a kupuju si telefony podla najnovsich trendov menia telefon aspon raz za rok)
ahojte....môj kamarát si chce kúpit MIVVY HERO ......potreboval by som zistiť či to je dobrý telefón alebo nie....a či sa mu to oplatí kúpiť...
...ďakujem...
-
seth82
Darca
A čo konkrétne ten tvoj kamarát od toho telefónu očakáva? Pretože okrem toho, že ponúka slot na dve sim karty je to dosť veľká kraxňa. Poteší podpora microSDHC, ale neviem, si predstaviť, na čo by niekomu bola 8GB karta v takomto zariadení
Za 70 Eur sa od toho ani nič moc teda čakať nedá...
čo je viem ....na také bežné použitie...na prehrávanie hudby , volanie a tak......ja len či to nejako nebude čo ja viem sekať ten telefon a tak či nemá nejaké chyby..
...
....ďakujem....
...
-
seth82
Darca
No je to čínska srágora, takže nejakú výnimočnú kvalitu od toho nečakaj
Ale tak zasa nedá sa povedať, že by sa rozpadali, nie sú až tak nespoľahlivé, známy má ten SciPhone, je to síce niekedy na nervy, čo sa týka toho touch displaya, ale všeobecná funkcionalita postačuje, pričom mp3, hovory a viac-menej základné funkcie istotne nebudú problémom...
Čaute rozmýšlam nad kúpou iPhonu, ale chcem sa opýtať ktorý by ste mi odporučili CENA tak 300€-350€ a či sa to oplatí najlepšie z vlastnej skúsenosti či sa tam dá lahko spraviť ten jailbreak a odkiaľ by som mohol sťahovať hry a kde sa dá najlacnejšie zohnať
alebo nejaký iný mobil s dobrým foťákom a hrami podobnými iPhonu
Díky
alebo nejaký iný mobil s dobrým foťákom a hrami podobnými iPhonu
Díky