Nechut do jedla, odpor k jedlu
-
aughostino
Medium Professional
Nechut do jedla, odpor k jedlu
Ano, dalsia nezmyselna tema odomna, no rad by som si precital vase nazory pripadne skusenosti.
zacnem od zaciatku, uz dlhsie pozorujem na sebe zmeny ktore vychadzaju z mojho podvedomia, iny uces, iny parfum, iny styl obliekania a pod. z tych vnutornych vlastnosti zmena spravania, iny slovnik (nemyslim nadavky, skor pouzivanie cudzich a odbornejsich slov), zmena komunikacie a pod. mozno si poviete zmena je zivot a takato zmena moze iba prospiet
ale prejdem k veci najviac ma trapi nechut do jedla a odpor k jedlu ktore sa zacali priblizne vtedy ako aj tie vyssie spominane zmeny. za cely den som iba na jednom normalnom jedle aj to zjem na silu a s velkym odporom. velakrat sa nezmozem ani na to, napriklad dnes som cely den na 2 horalkach a 0,5litrovej mineralke. citim hlad ale absolutne mi ani moje oblubene jedlo nechuti. ked ma niekto vola jest tak je mi az zle
je dost mozne ze to suvisi so psychickymi problemami ktorych mam dost a zbavuje sa ich velmi tazko. problemy v rodine (popravde u nas doma nic nie je v pohode), vazne chory clen rodiny, ja tiez trpim istou neprijemou zavaznou chorobou, problemy v laske (aj napriek tomu ze nemam ziadny vztah) problemy v spolocnosti a pod... jedine co mi pomaha zabudnut na starosti doma je praca a prijemny prac. kolektiv ktory tam je.
nechcem to zatial riesit navstevou psychologa, pokusam sa odstranit tie vyssie spominane problemy ale ide to tazko. som si vedomy toho ze nejedenim si mozem privolat vredy na zaludku co nie je nic prijemne. pred tymito problemami mi telesna vaha kolisala medzi 51 az 53kg(vyska 170cn - problemy s rastom a stitnou zlazou) a teraz je to stale tak isto
tak a teraz otazky:
riesili ste niekto nieco podobne? alebo stalo sa uz niekomu ze nieco take zazil? su nejake moznosti ako sa prekonat a prinutit sa jest?
zacnem od zaciatku, uz dlhsie pozorujem na sebe zmeny ktore vychadzaju z mojho podvedomia, iny uces, iny parfum, iny styl obliekania a pod. z tych vnutornych vlastnosti zmena spravania, iny slovnik (nemyslim nadavky, skor pouzivanie cudzich a odbornejsich slov), zmena komunikacie a pod. mozno si poviete zmena je zivot a takato zmena moze iba prospiet
ale prejdem k veci najviac ma trapi nechut do jedla a odpor k jedlu ktore sa zacali priblizne vtedy ako aj tie vyssie spominane zmeny. za cely den som iba na jednom normalnom jedle aj to zjem na silu a s velkym odporom. velakrat sa nezmozem ani na to, napriklad dnes som cely den na 2 horalkach a 0,5litrovej mineralke. citim hlad ale absolutne mi ani moje oblubene jedlo nechuti. ked ma niekto vola jest tak je mi az zle
je dost mozne ze to suvisi so psychickymi problemami ktorych mam dost a zbavuje sa ich velmi tazko. problemy v rodine (popravde u nas doma nic nie je v pohode), vazne chory clen rodiny, ja tiez trpim istou neprijemou zavaznou chorobou, problemy v laske (aj napriek tomu ze nemam ziadny vztah) problemy v spolocnosti a pod... jedine co mi pomaha zabudnut na starosti doma je praca a prijemny prac. kolektiv ktory tam je.
nechcem to zatial riesit navstevou psychologa, pokusam sa odstranit tie vyssie spominane problemy ale ide to tazko. som si vedomy toho ze nejedenim si mozem privolat vredy na zaludku co nie je nic prijemne. pred tymito problemami mi telesna vaha kolisala medzi 51 az 53kg(vyska 170cn - problemy s rastom a stitnou zlazou) a teraz je to stale tak isto
tak a teraz otazky:
riesili ste niekto nieco podobne? alebo stalo sa uz niekomu ze nieco take zazil? su nejake moznosti ako sa prekonat a prinutit sa jest?
Re: Nechut do jedla, odpor k jedlu
s najvacsou pravdepodobnostou za to moze stitna zlaza - seda eminencia - tak ju volaju doktory..
ona ti riadi ci mas depku chut/nechut do jedla ci priberes aj z vody alebo nepriberes ani z kila kacky a cokolady
urcite navrhujem navstevu endokrinologa, urobiti ti sono hrdla(neboj neboli to to je ten "mikrofon" nagelovany na hrdle) a vezme ti krv a potom nastavi liecbu.. mozu to byt zrasty zapal atd.. mas podla mna hypofunkciu SZ spojenu s utlmom ale ved doktor hned bude z krvy vediet.. a aj zo sona..
ale jedine endokrinolog ti moze dat robit specialne krvne testy na hormony stitnej zlazy..
tak nevahaj a este zajtra bez rano k obvodnej a hned sa chod objednat k endo...
ona ti riadi ci mas depku chut/nechut do jedla ci priberes aj z vody alebo nepriberes ani z kila kacky a cokolady
urcite navrhujem navstevu endokrinologa, urobiti ti sono hrdla(neboj neboli to to je ten "mikrofon" nagelovany na hrdle) a vezme ti krv a potom nastavi liecbu.. mozu to byt zrasty zapal atd.. mas podla mna hypofunkciu SZ spojenu s utlmom ale ved doktor hned bude z krvy vediet.. a aj zo sona..
ale jedine endokrinolog ti moze dat robit specialne krvne testy na hormony stitnej zlazy..
tak nevahaj a este zajtra bez rano k obvodnej a hned sa chod objednat k endo...
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
No takže, ja som na tom tak, že: Ráno keď vstanem mi vôbec nechutí jesť, mám krče v žalúdku aj keď som dosť hladný...(No čo som si všimol, tak to je len vtedy keď mám ísť do školy = stres... aj keď mám dosť dobré známky a nebojím sa toho, niekde v podvedomi...)
Keď som bol malý tak 7-8 vraj som mal podobný problém že mi nechutilo jesť... zobrali mi krv, zistili ze mám malo železa, a dali mi také (ned8 sa povedať lieky, ale medicínu, či čo to bolo) ktorá mi neja vrátila chuť do jedla...
Takže tebe radím choď za doktorom, povedz mu čo je problém... predpíše taký odvar a malo by to pomôcť. Možno ti zoberie krv, a ďalšie vyšetrenia, ale to je pohoda... Doma sa nestresuj, nestojí ti to zato (aj keď sa ľahko vraví) Čím skôr by si to mal začať riešiť s tým nesú žarty
Keď som bol malý tak 7-8 vraj som mal podobný problém že mi nechutilo jesť... zobrali mi krv, zistili ze mám malo železa, a dali mi také (ned8 sa povedať lieky, ale medicínu, či čo to bolo) ktorá mi neja vrátila chuť do jedla...
Takže tebe radím choď za doktorom, povedz mu čo je problém... predpíše taký odvar a malo by to pomôcť. Možno ti zoberie krv, a ďalšie vyšetrenia, ale to je pohoda... Doma sa nestresuj, nestojí ti to zato (aj keď sa ľahko vraví) Čím skôr by si to mal začať riešiť s tým nesú žarty
nechapem co sa chces opytat...na podstatu svojich problemov si predsa prisiel uz vo svojom prispevku...ked chces do seba pchat chemiu, ktora ta bude nutit zrat, tak nech sa paci...ale to podstatu a pricinu tvojich tazkosti neodstrani, skus si radsej vyhladat psychologa...
-
Deafboy
Darca
Čo tak nejaká bežná vec ako napr. B12? Každopádne tu sa dozvieš len ďalšie možné teórie. Obrátil by som sa na lekára.
Janio napísal:No takže, ja som na tom tak, že: Ráno keď vstanem mi vôbec nechutí jesť, mám krče v žalúdku aj keď som dosť hladný...(No čo som si všimol, tak to je len vtedy keď mám ísť do školy = stres... aj keď mám dosť dobré známky a nebojím sa toho, niekde v podvedomi...)
ja mam podobne problemy, nedokazem sa rano najest, nikedy ani cely den az do vecera a tiez nic moc nezjem
myslim si, ze tvoja nechut vychadza z tvojej psychiky.
ale zas tiez by som ti odporucala ist najprv k lekarovi, aby nejaku somaticku pricinu vylucil.
ono nie je to take lahke prinutit sa najest, najprv skus sa vysporiadat z toho, co ti nerobi dobre (prave toto nie je lahke).
ale zas tiez by som ti odporucala ist najprv k lekarovi, aby nejaku somaticku pricinu vylucil.
ono nie je to take lahke prinutit sa najest, najprv skus sa vysporiadat z toho, co ti nerobi dobre (prave toto nie je lahke).
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
odporucam pivo ... po pive mavam chut uplne na vsetko a nemyslim tym iba jedlo

-
bolek
Guru
Začne piť pivo a prestane jesť úplne, lebo kalorický príjem a zaplnenie žalúdka bude, ale živiny žiadne, ale myslím, že si to myslel so žartom.
Asi by si si mal urovnať psychiku- sám vieš, že problém je tam.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
mysli tak aby si myslela dobre - zcasti to bolo urcite pre prdel, ale ked si to tak preberem ja sam, tak po pivku mam na nieco dobre pod zub vzdy chut - ono to je aj primarnou ulohou istej formy pitia alkoholu - tzv. aperitiv 
Aký kalorický príjem. Velká desina objasuje 700-800kJ a odporúčaný denný príjem pre mladeho muža bez záťaže je 10 000-11 000 kJ. Pivo je preňho idealne, po ňom začne byť viac pažravý, to ide samo.bolek napísal:Začne piť pivo a prestane jesť úplne, lebo kalorický príjem a zaplnenie žalúdka bude, ale živiny žiadne, ale myslím, že si to myslel so žartom.Asi by si si mal urovnať psychiku- sám vieš, že problém je tam.
Čo sa týka odbornejšieho vyjadrovania sa, obávam sa, že tu má pivo presne opačný efekt a ten rastie exponencialne s každým ďalším skonzumovaným pollitrom
-
bolek
Guru
Neupresnili sme, koľko tých pív vypije. 
-
javatar
Hardcore addict
no pokial ti lekar potvrdi ze problemy su psychickej podstaty tak to sa jednoducho musis premahat pravidelne jest a skusat mat z toho radost
pivom by som to permanentne neriesil, to by si bol naliaty cely den (co nie je take neprijemne) a asi potrebujes aj pracovat,ci?
pivom by som to permanentne neriesil, to by si bol naliaty cely den (co nie je take neprijemne) a asi potrebujes aj pracovat,ci?
V dnesnej dobe to je extra lahke hodime to na psychologicke problemy a je pokoj, zabalime to do skatulky ved to nie je nasa vina, to hlava, to je tlak okolia my sme predsa len listok, ktoreho unasa fuj fuj vietor.
1, vzchop sa - nikto nikomu nic nerobi je to nas zivot a mame moznost na vyber ako bude prebiehat.
2, zacni pit aspon 2 litre cistej vody. A Max 0,5 litra minerálnej vody na den.
3, najdi si fyzicku cinnost - beh, cvicenie, brigadu na stavbe
atp...
Aj prechadzky su fajn ale aspon hodka.
Dodrzuj tieto kroky kadzy den a apetit sa ti vrati.
1, vzchop sa - nikto nikomu nic nerobi je to nas zivot a mame moznost na vyber ako bude prebiehat.
2, zacni pit aspon 2 litre cistej vody. A Max 0,5 litra minerálnej vody na den.
3, najdi si fyzicku cinnost - beh, cvicenie, brigadu na stavbe
Aj prechadzky su fajn ale aspon hodka.
Dodrzuj tieto kroky kadzy den a apetit sa ti vrati.
Nie vsetci ludia su fyzicki a sportovo zalozeni, dost vysoke percento populacie ma k aktivnemu sportu odbor, hlavne ked denne stravi 8 a viac hodin v namahavej praci, dojde domov totalne vycerpana, tak potom sa tazko nuti ist niekam behat...
Modelky a anorekticky dost casto piju vela vody, pretoze plny zaludok vody navodzuje pocit sytosti a ma presne opacny efekt ako podpora chuti do jedla...
Zaloz si prax klinickeho psychologa a ked ti niekto dojde s tym, ze si reze do ruk a rozmysla nad samovrazdou, tak mu povedz ze sa ma konecne vzchopit a posli ho prec...uvidime co ako to s tym klientom dopadne.
Modelky a anorekticky dost casto piju vela vody, pretoze plny zaludok vody navodzuje pocit sytosti a ma presne opacny efekt ako podpora chuti do jedla...
Zaloz si prax klinickeho psychologa a ked ti niekto dojde s tym, ze si reze do ruk a rozmysla nad samovrazdou, tak mu povedz ze sa ma konecne vzchopit a posli ho prec...uvidime co ako to s tym klientom dopadne.
Presne viem o čom hovoríš, ja som takto fungoval, alebo lepšie povedané nefungoval, tesne pred maturami, počas a po nich. Trvalo mi pol roka kým som sa mohol najesť aspoň ako-tak bez odporu, a asi rok kým som sa opäť vedel najesť s chuťou. Doktorov som neriešil. (Mám k nim dosť veľký odpor, to by som už nezjedol nič.)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
co to je za zivot, ked sa clovek nevie ani porádno nažrat ?

-
Point
Professional
2l vody denne?:D maalo.. na noc si davaj normalne tvaroh.. taky jemny ne ten zgrckaveny.. da sa to normalne zjest s 2 vanilinovymi cukrami.. to vzdy na noc..cez den pi vela vody..5l za den vypi.. to mas 3x1.5l a 1x0.5l .. tie 1.5 maj normalne pri sebe v praci..a kazdu chvilku si odpi nieco..neni to problem vypit..samozrejme jedz
nechut k jedlu odpor k jedlu..tiez som to mal a sranda je, ze na to funguje len to, ze bdues jest s nechutou
normalne to musis nasilu do seba tlacit..ak sa chces opytat.. ano bude ta napinat .. nie je to prijemne ..ale casom to prejde a budes normalne jest..dokonca sa tu najde aj tema ktoru som zalozil o probleme pribrat.. chvala bohu uz mi to ide 
-
gego
Light Professional
pekne lubochna ( sice tam ta vyhlasia za zdraveho ) alebo od kamosa L-thiroxin zohnat potom B12 + tribulus terestis ( odporucam mat milenku lebo sa to neda vydrzat ) a zacat cvicit zvysi sa svalova namaha zvysi sa prijem bud budes jest alebo umres
) a ak by si chcel byt fajnsmeker tak sa napichaj oxymetholone + decadurabolin a hned mas 90 kilo
)
toto ale nie je tema niekoho, kto potrebuje papat aby nabral svalovu hmotu a rastli mu bicepsy...toto je tema cloveka, ktory uz urcitu dobu ma tazke obdobie a to sa odraza na jeho psychickom aj fyzickom stave, je to akymsi poslednym volanim o pomoc zo svojho okolia, predtym nez nastane zlomovy bod, kedy uz ten clovek dalej nebude schopny pokracovat a zit v takom stave...
pokial si tuto spravu citas, tak ti odporucam zajst za internistom, nech ti urobia vysetrenia a pokusia sa najst biologicku pricinu tvojho nechutenstva do jedla, ale obaja vieme, ze je to zbytocne, ze je to len sebaklam a lekari ti nic nenajde...sam si priznal, ze uz nejaku dobu mas problemy a veci sa ti nedaria, sam si priznal ze asi potrebujes psychologa...a ked ta tvoj stav trapi a chces to zmenit, tak kludne toho psychologa vyhladaj, to nie je ziadna hanba...je jedno za akym psychologom pojdes, je jedno ako ho najdes, alebo ci zavolas na linku dovery, dolezite je aby si urobil ten prvy krok a potom ta uz odbornici nasmeruju za clovekom, ktory sa problemami ako mas ty zaobera a ktory sa ti pomoze...rozhodne dnes nie si jediny, kto ma take problemy, nie si sam a nemas sa za co hanbit...
pokial si tuto spravu citas, tak ti odporucam zajst za internistom, nech ti urobia vysetrenia a pokusia sa najst biologicku pricinu tvojho nechutenstva do jedla, ale obaja vieme, ze je to zbytocne, ze je to len sebaklam a lekari ti nic nenajde...sam si priznal, ze uz nejaku dobu mas problemy a veci sa ti nedaria, sam si priznal ze asi potrebujes psychologa...a ked ta tvoj stav trapi a chces to zmenit, tak kludne toho psychologa vyhladaj, to nie je ziadna hanba...je jedno za akym psychologom pojdes, je jedno ako ho najdes, alebo ci zavolas na linku dovery, dolezite je aby si urobil ten prvy krok a potom ta uz odbornici nasmeruju za clovekom, ktory sa problemami ako mas ty zaobera a ktory sa ti pomoze...rozhodne dnes nie si jediny, kto ma take problemy, nie si sam a nemas sa za co hanbit...