2.02 GB video

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
S 3097
Light Star
Light Star

2.02 GB video

Príspevok od používateľa S 3097 »

ahoj,

vytvoril som 9 a pol minutove video v Sony vegas 9 ( sral som sa s tým celu nedelu) a planoval som ho upnuť na youtube, myslel som že mi to vide ale bohužial video ma 2.02 GB a ako iste viete tak na yt sa da nahrať do 2GB.
Ako ho mam trochu zmenšiť ? skušal som ho aj prekonvertovať ale moj slabučky konvertor ho ani nenačital :D
Dal som NTSC kvalitu, to je ak sa nemylim najmenšia nie?
Prílohy
bez_názvu.JPG
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: 2.02 GB video

Príspevok od používateľa lekoklatik »

NTSC je formát "určený" pre severnú ameriku.
PAL je formát "určený" pre Európu. Viac menej.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:PAL-NTSC-SECAM.svg

S Kvalitou to moc spoločného nemá.

Ako vidíš máš tam tiež Widescreen etc. v prípade Widescreen sa jedná o širokouhlý obraz, dnes využíva snáď každý (ale to už asi vieš).
Ohľadne toho ti písať nejdem, snáď sám vieš aký pomer strán má tvoje video.
Čo sa týka nastavenia výstupu videa s dosiahnutím maximálnej kvality a úspory miesta, jednoznačne by som nešiel do *.avi .
Osobne preferujem quicktime formát (*.mov), ktorý má výbornú kompresiu s kódovaním h264 pri defaultných 29,97 fps

Nakoľko používam Premiere, len ťažko ti dokážem napísať kde, čo ako nastaviť.

Tu máš návod. Bolo by ti fakt pomohlo aby si si ho prečítal celý, čiže aj nejaké to nastavenie projektu pred tým, než do neho vôbec naimportuješ nejaké video. Celkom dôležitá vec. Je tam tiež Rendering. To že je to písané na staršiu verziu vôbec nevadí.
http://www.svetvidea.cz/modules.php?nam ... icle&sid=3
S 3097
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S 3097 »

ha, zase som o niečo múdrejší. :wink:
vyriešli som to z quicktime, síce som na to ešte musel ťahať nejaky soft pretože tam to odo mňa pýtalo
ale fajn-video ma 1.95 GB
návod som si uložil, večer si ho prečítam
vďaka :plus:
lekoklatik
VIP
VIP

No samozrejme potrebuješ quicktime player, alebo lepšie povedané kodek.
Môžem doporučiť Gordian Knot Codec pack
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No si v sony vegas 9 sem tam nieco vytvorím.
Skúšal som rozne výstupy a najviac sa mi osvedčilo nastavenie ako dole na obrázku.
Video 4:51 sekund HD ma po vystupe len 144MB a kvalita je super.

Takze tvoje asi tak 300MB
Prílohy
Sony.jpg
lofrod
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lofrod »

zdravim, mam takyto problem: mam kameru sony hdr xr-550, samozrejme full HD 1080, neviem z toho spravit vysledne video ktore by bolo ostre, pouzivam program vegas movie studio HD platinum 10.0, skusal som .avi, .mpg2, .wmv. Ano comp nemam az taky vikony HP pavilion dv6 tj: 2core 2,1 , 4gb ram, 32bit vista, ale jednoducho nvm z toho spravit ani video v kvalite 720p aby bolo ostre, poradte mi prosim, ako dosiahnut peknu ostru kvalitu, nemusi byt ani vo velkom rozliseni... dakujem
vladenko007
VIP
VIP

Mozes niekam na free server upnut kusok toho videa neupravene z kamery. Staci 30 sek. Hod mi cez SS odkaz na stiahnutie.
lekoklatik
VIP
VIP

lofrod.
Pravdepodobne bude problém v nastavení "projektu" ktorý vytváraš na začiatku, ešte pred tým než tam importuješ video.
Uvediem príklad.
Ja používam Adobe Premiere a vždy keď začínam robiť nejaké nové video, musím si nastaviť parametre obrazu (to preto, aby program vedel s akým formátom chcem pracovať). Vytvorím si "projekt" (tiež to môžeš chápať ako "nový súbor"). Tieto parametre už nejak rapídne nezmením, pretože mi to program nedovoľuje z dôvodu straty kvality obrazu. Preto je dobré pozrieť parametre videa napríklad cez program media info a tie potom novému súboru, projektu nastaviť.
Nepoznám však program ktorý používaš, takže tam to môže byť inak.

Tiež môže byť problém v nastaveniach výstupu, rendru ktorý robíš.
Popíš aký codec používaš pri výstupe.
Mimochdom výkon počítača nemá s kvalitou videa moc spoločného. Render je akurát tak pomalejší.
lofrod
Amateur
Amateur

mam program Sony vegas movie studio HD platinum 10.0, tam je ten problem ze import sa da spravit iba cez IEE1394, kamera nema taky vystup bohuzial, takze iba usb. Takze, video z kamery zkopirujem cez prilozeny soft ku nej, skusal som to aj cez pinacle studio, tak isto, stahujem adobe premiere, dufam ze tiez neakceptuje iba firewire, skusim nastavit tie parametre pri nahravani. Codec, hmm vyskusal som vsetko co som mal v ponuke, stiahol som aj Gordian Knot Codec pack. takze nvm v com to je.
lekoklatik
VIP
VIP

Takže hneď, ako nahráš video z kamery do PC cez firewire je video v zlej kvalite?
Osobne som sa ešte nestretol so zlou komprimáciou videa softwarom, ktorý bol priložený napríklad ku kamere.
lofrod
Amateur
Amateur

nie, nie cez firewirw nejde, pretoze kamera nema vystup, iba cez usb. A Sony vegas, podporuje iba firewire, teda nemozem nastavit kvalitu vidae pri zadavani. Ozaj aku verziu premieru pouzivas? Ale pouzil som media info co si mi odporucil: tu parametre videa ktore je z kamery cez ten soft, ktory bol k nej prilozeny.:
Prílohy
Bez názvu2.jpg
vladenko007
VIP
VIP

Ako povedal lekolaktik na zaciatku si mal zle nastaveny projekt. To video co si mi poslal 1280x720 sice má, ale aj s čiernymi pruhmi hore a dole. Ale aj tak tam neni až tak velky rozdiel v kvalite. Uz to m2ts 1920x1080 z kamery neni celkom ostré a nemozes predsa chcieť aby to video po zmenseni na 1280x720 vyzeralo lepsie. Ale možeš aplikovať v sony vegas na video zo založky VideoFX rozne filtre ako napriklad kontrast alebo jas pripadne rozostrenie je tam toho vela.

Ja som nastavil projekt a Render takto ako na obrazku:
Výsledný subor ma cca 8MB a kvalita proti org. je super.

Kód: Vybrať všetko

http://www.upnito.sk/subor/d145bd753fb18f99595bcad38cb6a10e.html
//autoeditácia príspevku (03 Nov 2010, 0:47)
lekoklatik napísal:Takže hneď, ako nahráš video z kamery do PC cez firewire je video v zlej kvalite?
Osobne som sa ešte nestretol so zlou komprimáciou videa softwarom, ktorý bol priložený napríklad ku kamere.
Lekolaktik dobre vravíš cez firewire je možne dostať video do PC v surovom v stave v najlepsej moznej kvalite. A tahanie to cez USB vzdy znehodnotilo video. To platilo pri klasických starších kamerach miniDV trebars. Ale tieto nove full HD kamerky ukladaju video na svoj HDD do formatu trebars m2ts a normalne ich cez USB len prekopíruješ do PC.
Prílohy
Render.jpg
Projekt.jpg
lofrod
Amateur
Amateur

problem je ten, ze ked si ho prehravam v kamere, je to video ako obrazok, ano, je to mali dysplay atd. ale je ostre. tak nechapem preco nemoze byt ostre aj v pocitaci, ked si stiahnem film z netu ma rozlisenie 640x320 je to krajsi obraz, ako vysledok z nej. Naco je potom take rozlisenie ked sa neda vyuzit, jedina moznost je vyplit bluray? alebo DVD, a potom ho z ripovat? to hadam nieje riesenie. to ma stve, tu mi nejde terz o velkost suboru, ide vyslednu kvalitu. ako sa da spravit kavalitny ostry vysledok aspon v roliseni 720p, 1024i mi uz nezvlada prehrat comp, v 720p filmi z netu su ovela krajsie. ja fakt nvm co stym poradte.
vladenko007
VIP
VIP

Aku mas tu kameru? Presný tip. Záznam 50s/sek pri vysokom dátovom toku 28 Mbit/s poskytuje neuveriteľne ostrý obraz plný detailov. Možno to máš len zle nastavene skus sa s ňou pohrať.

Takto vyzerá záznam HD
lofrod
Amateur
Amateur

presny nazov je sony HDR-XR 550ve

//autoeditácia príspevku (20 Nov 2010, 15:34)
uz som ten problem vyriesil. neni chyba v nicom, len islo o to, ze to boli spomalene zabery tocene 240fps, a bohuzial kamera ich netoci v plnej kvalite, pri beznom natacani je obraz uplne ostri, dakujem vam za vsetko
Napísať odpoveď