vsetko o it
-
phatres1994
Star
vsetko o it
neviem ci to tu uz niekto zakladal ak hej prepacte
tak chodim na 8-rocne gymnazium do sexty a o chvilu budem maturovat a pomaly si zacinam vyberat smer ktorym sa pohnem a po citaniach a vyberani som si vybral it.......po precitani mi doslo ze len tak skoncit gympel a ist na vysku nebude lahke a preto chcem s tym zacat uz teraz aby som sa nieco naucil sam a aby som mohol nachytat niaku tu prax lebo bez nej si zamestnanie nenajdem...vybral som si to hlavne preto lebo ma bavia pc ci uz hardware alebo software..mam 15 rokov a a uz chcem so sebou nieco robit.........pomozete mi?
tak chodim na 8-rocne gymnazium do sexty a o chvilu budem maturovat a pomaly si zacinam vyberat smer ktorym sa pohnem a po citaniach a vyberani som si vybral it.......po precitani mi doslo ze len tak skoncit gympel a ist na vysku nebude lahke a preto chcem s tym zacat uz teraz aby som sa nieco naucil sam a aby som mohol nachytat niaku tu prax lebo bez nej si zamestnanie nenajdem...vybral som si to hlavne preto lebo ma bavia pc ci uz hardware alebo software..mam 15 rokov a a uz chcem so sebou nieco robit.........pomozete mi?
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: vsetko o it
takze chces ist na vysoku skolu zameranu na informatiku? ak ano mal by si si pozriet zaklady programovania.
-
audiotrack
VIP
dnes už it nie je to čo kedysi. Poskladať pc vie aj predavač zo zelovocu, takže celá hranica it smeru sa posunula vyššie. Bez školy sa v tomto smere ťažko presadíš
-
phatres1994
Star
chcem ist na skolu ale chcem uz teraz zacat s programovanim aby som mal skolu lahsiu a teraz neviem uplne nic len ze sa ucime v skole turbo pascal tak sa teraz susredim na to
//autoeditácia príspevku (02 Nov 2010, 22:55)
chcem vediet na co vsetko sa it deli co to vsetko znamena a tak a dakujem ze so mnou stracate cas ale dost mi to pomoze ja sa rad budem ucit len mi ukazte smer
//autoeditácia príspevku (02 Nov 2010, 22:55)
chcem vediet na co vsetko sa it deli co to vsetko znamena a tak a dakujem ze so mnou stracate cas ale dost mi to pomoze ja sa rad budem ucit len mi ukazte smer
-
audiotrack
VIP
it je veľmi veľmi veľmi široký pojem. Od telekomunikácie, cez informačné systémy, informatiku až po elektrotechniku. Ak sa zameriame iba na informatiku (do iných neviem povedať keď ich neštudujem) tak je to tiež široké: siete, hardware, aplikovaná informatika, teoretická informatika, programovanie, počítačová grafika, umelá inteligencia....
Neviem či by si sa mal učiť proramovať, to všetko ťa naučia. Skôr by som ti odporúčal mať dobré základy matiky, lebo tie budeš veľmi ťažko doháňať na výške kde sa na nich stavia
Neviem či by si sa mal učiť proramovať, to všetko ťa naučia. Skôr by som ti odporúčal mať dobré základy matiky, lebo tie budeš veľmi ťažko doháňať na výške kde sa na nich stavia
-
phatres1994
Star
no a z matiky mam najhorsie znaky kelu
-
audiotrack
VIP
nuž, informatika nie je o hrách, ale o matike 
-
phatres1994
Star
to viem ale som myslel ze sa na nu nekladie az taky doraz...tak comu by som sa mal podla teba venovat tak aby to bolo s pocitacmi
-
audiotrack
VIP
ekonomike. Budeš si klikať v exceli a worde a matika ti stačí tá základnejšia
Všetky oblasti informatiky sú založené na vyššej matematike, ktorá nie je žiadna sranda (a predmetoch matike podobných, ako petriho siete, automaty a formálne jazyky atď.)
-
phatres1994
Star
aj grafika?:D
-
audiotrack
VIP
áno, v grafike je dosť náročná matika. Ty za tým možno vidíš photoshop a koniec. Ja tam vidím krivkové integrály, transformácie, aproximujúce funkcie a plno iného. Pozri si nejakú fakultu informatiky, vyber si odbor, naklikaj si sylaby predmetov čo sa tam učí a uvidíš
-
phatres1994
Star
skladanie pc zostav alebo ako sa vlastne zamestnat v niakej firme alebo redakcii?.......web dizajner?
skladat zostavy mozes aj so strednou skolou, ako uz pisal audio, to vedia robit aj zelovocari
-
audiotrack
VIP
druhá vec je, či niekto o "skladanie pc" bude mať o tie dva roky záujem. Už dnes si 15 ročné decká kupujú komponenty a skladajú si ich sami. O dva roky to bude ešte jednoduchšie, a ak si niekto nechá poskladať pc u teba (alebo vo firme kde budeš tie pc skladať) tak to zrejme bude iba senior. Zase treba rátať že veľa starých ľudí majú potomkov čo im to zložiť vedia zadarmo. Tým chcem povedať, že keďže zloženie pc je jednoduchá vec ktorú zvládne aj šimpanz, nemôžeš čakať že sa s tým uživíš. Pred niekoľkými rokmi to bolo iné, ale vývoj napreduje a dnes fakt netuším či sa niekde tie pc ešte skladajú (asi len v predajniach kde si tie komponenty kúpiš tak ti to aj zadarmo zložia, ale tak že by sa vyslovene zaoberali iba skladaním asi ťažko). To je ako keby chceš začať podnikať s našívaním gombíkov. Načo preboha, keď si to vie každý spraviť zadarmo sám? Dnes sa predávajú vedomosti, nie veci ktoré dokážu robiť stroje omnoho rýchlejšie, lacnejšie a kvalitnejšie
ok ked cches studovat informatiku, mozes zacat trebars tymto:
http://ktiml.mff.cuni.cz/~bartak/automa ... naska.html
to len aby si mal predstavu co sa tam uci
este stale chces studovat informatiku ? 
to len aby si mal predstavu co sa tam uci
toto bolo kruteeeropman napísal:ok ked cches studovat informatiku, mozes zacat trebars tymto:
to len aby si mal predstavu co sa tam ucieste stale chces studovat informatiku ?
viem, som hnusny, ale je to myslene v dobrom.
-
mirak2
Hardcore addict
cisto medzi nami, automaty a fj su este z toho lahsieho, podla mna...ale nemusis robit nic a pojdes robit nejakeho administratora do tsystemsu a podobnych firiem, kde si radsej vyberu blbcov, si ich vychovaju (cez akademiu) a potom si ich drzia, lebo vedia ze blbci na viac nemaju...
ale stale je sanca ze aj ked ti nejde matika na strednej, tak na vyske sa ti bude pacit, lebo ta matika sa podava uplne inym stylom...ovela abstraktnejsim, teda uplne vo vseobecnosti...a potom na cvikach sa aplikuju vseobecne postupy na konkretnych prikladoch...a treba vediet oboje, aj vseobecnost, aj jej aplikaciu
ale stale je sanca ze aj ked ti nejde matika na strednej, tak na vyske sa ti bude pacit, lebo ta matika sa podava uplne inym stylom...ovela abstraktnejsim, teda uplne vo vseobecnosti...a potom na cvikach sa aplikuju vseobecne postupy na konkretnych prikladoch...a treba vediet oboje, aj vseobecnost, aj jej aplikaciu
-
audiotrack
VIP
nebolo to hnusné, veď to sú totálne základy. Ja by som mu dal vybrané kapitoly z automatov, s křetínskym na muni alebo graph theory s gruškom. Kto pozná, vie o čom 
-
p4ra
Redeemer
Ja si osobne myslim, ze nie na vsetku informatiku potrebujes skolu. Osobne uz informatiku robim profesionalne, ze sa tym zivim cez 7 rokov a plus par dalsich, co som sa ucil sam. NIE SOM programator, preto si nedovolim pochybovat o tom, ze matematika nie je dolezita v niektorych oboroch.
Kazdopadne robim s Windows, UNIX, AIX, HP-UX, Itanium, Citrix servermi atd.. kazdy den. Do skoly som nechodil, nikde som sa to neucil. Bol som samouk, doma, testovanie, potom v praci, za pochodu, na testovacih environmentoch atd..
Myslim si, ze na tento obor clovek musi mat hlavne velku chut a volu ucit sa a zdokonalovat sa. Potom sa ucit na rozne certifikacie zase raz sam od seba (a platit si ich, co su nemale ciastky, ak ich nehradi firma).
Urcite su ale veci, ktore ta skola nauci. Ale to sa najprv musis rozhodnut, v ktorej oblasti chces posobit a podla toho sa zariadit. Vela stastia.
Kazdopadne robim s Windows, UNIX, AIX, HP-UX, Itanium, Citrix servermi atd.. kazdy den. Do skoly som nechodil, nikde som sa to neucil. Bol som samouk, doma, testovanie, potom v praci, za pochodu, na testovacih environmentoch atd..
Myslim si, ze na tento obor clovek musi mat hlavne velku chut a volu ucit sa a zdokonalovat sa. Potom sa ucit na rozne certifikacie zase raz sam od seba (a platit si ich, co su nemale ciastky, ak ich nehradi firma).
Urcite su ale veci, ktore ta skola nauci. Ale to sa najprv musis rozhodnut, v ktorej oblasti chces posobit a podla toho sa zariadit. Vela stastia.