vsetko o it

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: vsetko o it

Príspevok od používateľa mirak2 »

p4ra napísal:Ja si osobne myslim, ze nie na vsetku informatiku potrebujes skolu. Osobne uz informatiku robim profesionalne, ze sa tym zivim cez 7 rokov a plus par dalsich, co som sa ucil sam. NIE SOM programator, preto si nedovolim pochybovat o tom, ze matematika nie je dolezita v niektorych oboroch.
Kazdopadne robim s Windows, UNIX, AIX, HP-UX, Itanium, Citrix servermi atd.. kazdy den. Do skoly som nechodil, nikde som sa to neucil. Bol som samouk, doma, testovanie, potom v praci, za pochodu, na testovacih environmentoch atd..
dakujem, ze si sa zapojil, potvrdil si, co som napisal :) len si dosad za blbec = clovek co nema IT vysku, napisal som povodne blbec, lebo prave do tsystemsu sli vsetci, ktori nepresli prvym rocnikom u nas kvoli matike ale aj taki co programovat nevedeli...a presadili sa tam, jeden uz je veduci neviem coho v blave...pritom bol tupy jak poleno :D
mirak2 napísal:nemusis robit nic a pojdes robit nejakeho administratora do tsystemsu a podobnych firiem, kde si radsej vyberu blbcov, si ich vychovaju (cez akademiu) a potom si ich drzia, lebo vedia ze blbci na viac nemaju...
prvacka matika na tuke fei je tiez taka...ehm...z mojho pohladu je to matika z rychlika, urobi sa trochu toto, trochu tamto, nevies? nevies, dovidenia...u nas to mame v 5 predmetoch v dvoch semestroch za dokopy nejakych 30 kreditov...a berie sa to poriadne

k veci: najlepsia literatura je google, vymysli si projekt, akokolvek sa ti bude zdat na zaciatok nad tvoje sily...s pomocou vlastneho odhodlania a googlu (a mozno hojko fora) ked to za par mesiacov dokoncis, to je sladky pocit vitazstva :)
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

lenze vy mi tu vsetci pisete projekt..co to vlastne je ten projekt?..co pod neho vsetko spada? co to vlastne je?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

hocijaky napad...co ja viem, ked si povies ze chces naprogramovat program v ktorom si budes vediet najst odchody busov a vlakov v tvojej dedine a kam idu...cisty drist napad, proste hocico co ti napadne ze ti moze byt uzitocne (aj nemusi, ale ked to bude pre teba uzotocne mas o to vacsiu motivaciu)
phatres1994
Star
Star

takze napriklad si do pascalu nahadzem vsetky spoje a poviem mu nech mi vypse spoj z X do X v case 11:30 napriklad to?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

co si vymyslis, to budes kodit..
phatres1994
Star
Star

ale da sa to povazovat za projekt?..lebo take nieco bezne robime na hodinach
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

pod projektom rozumej hocijaky program...lepsi priklad a vhodne realizovatelny v pascale je napr. pacman :D
phatres1994
Star
Star

to mam skusit spravit?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

ano.
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

alebo klasickeho hadika zo starych nokii, prípadne spravit si "screensaver" matrixu na starych 386kách na strednej to celkom fajn vyzeralo a takéto veci na začiatok ... nic zlozite ale naucis sa na tom ako tu uz bolo spomenuté zaklad tvorit algoritmy a zistiš že je to velmi zaujmava vec všetko sa dá z algoritmovat okolo teba... len sa do toho (programovania) zavrtaj a pridavaj si stale viac a viac nejake vychytavočky a ine veci :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

mirak2, neviem si si referoval na blbca mna kvoli T-Systems, ale ja som tam nikdy nastastie nepracoval. Uviedol som ich len ako priklad. A ten ktory sa presadil nie je blbec, sorry. Je to clovek, ktory sa naucil, presadil a teraz je tam, kde patri. Mam taky pocit, akoby si mu zavidel, ze nieco dosiahol, kym ty sa stale trapis na VS, ci sa mylim?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

jo, samozrejme, zavidim vygumovanemu sedlakovi, ze sa niekde dostal u ruzovych. a vobec si nepochopil o com som pisal

//k-: som z mesta na vychode, ty vygumovany blavak
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ved som napisal, ze ak som zle pochopil, tak ma oprav a povedz ako to je.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

proste a jednoducho: chlapec z nejakej dediny pri presove (moje predsudky, noaco), programovat nevedel, matika nula bodov, jeho predstava o informatike bola asi taka ze sa bude hrat, ze mu niekto naleje prikazy z javy do hlavy a bude guru...to je pre mna proste blbec...a takyto chlapec robi veduceho nejakeho teamu v tsystems, ako sa tak vysoko dostal, nerozumiem, ten chlapec bol vysoko neochotny sa hocico naucit, ja len preto...
a ja sa na vyske netrapim, bavi ma to (akurat nestiham lebo nesedim na zadku a okrem skoly robim aj mnoho inych veci)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Cize v podstate ho odsudzujes na zaklade svojich predsudkov. OK, chapem. Ani ja som programovat nevedel, ani neviem (neratam HTML, PHP a SQL), tiez som mal z matiky ledva 4 na rozdiel od humannych predmetov, kde som vynikal, aj napriek tomu som skoncil v IT. Zacal som od obycajneho helpdesku a vlastnym chcenim a ucenim sa som robil na vyssich poziciach v IBM aj HP. Momentalne pracujem v banke, kde mam podstatne zodpovednejsie veci na starosti. Aj u mna nechapes, ako som sa dostal? Proste sa zmier s tym, ze nie kazdy a na vsetko potrebuje VS, aby sa niekam dostal. Opakujem sa po x-ty krat, koho VS bavi, tak nech si ju studuje. Ale nech neodsuzduje niekoho, komu sa dari a dokaze to aj bez nej, lebo je to nezmysel.
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

tak menši kompromis medzi vami lebo kazdy si melie svoje :) tak si primeliem aj ja ktomu ak nevadi ...
mirak tu pise pravdepodobne o cloveku ktory by sa z jeho pohladu hodil "k lopate" a nechape ako sa dostal na miesto kde je ... ale neráta stým že čo dokážu peniaze z človekom ,že v podstate aj ty asi vo volnom čase nehádžeš len tak lopatou ked to poriadne nevies ani sa to nechces naucit ale čo keby ti ponukly za to hadzanie lopatou vo volnom čase 10eury/h ? tak by si sa to minimum na hadzanie lopatou naučil a išiel by hadzať a čo potom keby ti ponukly dohliadať na tých čo lopatou hádžu lebo už nou vieš dobre hadzať vdaka praxi tak samozrejme by si sa zase niečo naučil aby si mohol dohliadat na tých čo lopatou hádžu aby si sa tolko nenarobil a dostal viac zaplatene ... ono to je podla mna takmer všetko o motivácií
keď proste sám od seba nechceš sa učit aby si vedel zo vsetkého mnoho a aj takého čo nevyužiješ napr. tu matiku tu považujem len ako niečo aby si dostal titul lebo som ešte nemal predmet ktory nebol matematicky alebo fyzika kde by som tu matiku potreboval nevidím zatial spojitosť medzi tou matikou čo nás učia a programovaním (písaním kódu, vymýšľaním algoritmov) .
p4ra:
nemyslím si že VŠ je nezmysel má to určitý zmysel mať ten titul lebo je pravda že voči svojim rovesníkom máš praxou na vrch ale musiš brat tak že v rovnakom čase ked si začal robiť ty niekto skončíl vš a začal tiež robit čiže ma rovnakú prax ako ty ale keby teraz ta vyhodia aj jeho a hladáte si miesto pohovor v rovnakej firme obaja máte to čo firma požaduje (ovladate potrebne technologie, rovnako dlha prax) tak ten z Vš ma niečo nazvyš a to titul a tebe to bude chybat takže ak by ste mali robit za rovnaký plat tak najskor by asi zobrali toho Vš a ty by si mohol ponuknut iba vyhodou že by si išiel robit za menej ....

ale tak v podstate tu Vš nejak nepotrebuješ ked si ta vezme nejaka velka firma lebo podla predstavy miraka (aj mojej) by sme mali všetko možne ovládat mali by sme mat široký prehlad to je to čo ti poskytne škola ale táto velká firma to nepotrebuje jej stačí iba kus vedomostí zručností ktore ta dokažu rychlo naučit resp. sám sa ich dokažeš rýchlo naučit a navšetky ostatne veci potrebuje zas niekoho ineho ktory bude ovladat prave iba to a takto si vytvoria niekolko uzko zameranych týmov (čím väčšia tym si može dovolit viac tymov a užšie zameranych) kde v týme môže byt určitá hierarchia resp. viac týmov este moze patrit pod diviziu a tak dalej zavisi od clenenia a tak ked je v tom týme najstarsi z navacsou praxou tak tam bude ako team leader ale neznamená to že sa dostane v buducnosti aj vyššie
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

c-ice, v podstate suhlasim s par vecami, ktore si napisal aj ty. Este raz, ja nepodcenujem VS, ani neodsudzujem nikoho, kto ju studuje. Vela stastia mu tam. Ostatne, aj ja sa tam vraciam tento rok, ale nie preto, ze by som ju potreboval, len chcem spravit rodicom radost, nech sa tesia, ze obaja synacikovia maju ten blby titul.

Na margo prijimacieho pohovoru cerstveho absolventa VS a cloveka s praxou. Tu sa velmi mylis. Aspon co sa tyka oblasti IT, kedze o nej sa momentalne bavime. Clovek, ktory pride z VS velakrat presne, ako si povedal ma vseobecne znalosti, vie co kde a ako, ale hovno z toho, ked ich nevie zuzitkovat v praxi. A tu sa na rad dostavaju ludia, ktori prax niekolkorocnu maju. Dam za priklad HP. Tam som robil na relativne vysokej pozicii. V podstate som rozhodoval aj o tom, koho do firmy naberieme, koho nie na zaklade schopnosti a znalosti, ktore som od neho vyzadoval. Nevies si ani predstavit kolko vysokoskolakov, ktori bud boli cerstvo po skole alebo este koncili studium som musel poslat domov so smutnou spravou, ze sorry chalani, ale o danej problematike viete velke H. Taktiez, ked som prisiel do HP som mal neporovnatelne lepsi plat, ako chlapci, ktori tam boli predomnou a VS mali dokoncenu. Preto hovorim, ze co sa tyka IT, nemyslim si, ze VS tu hra nejaku rolu, ak vobec nejaku hra. Je to o tom kto kolko chce, vie a ma chut sa ucit. V HP poznam ludi, ktori robia manazerske pozicie, zodpovedaju sa hlavnemu manazmentu a nemaju VS. Jednoducho sa postupne vypracovali a su tam kde su, zasluzene.

Inak ja sa s nikym nehadam, len pisem z osobnych skusenosti a praxe. :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

p4ra, c-ice to povedal presne, ja som stale pisal o lenivom cloveku. tot vsjo odo mna uz
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mirak2, chapem. Ale ako moze byt lenivy teraz, ked je tam kde je? Podla mna to svedci o opaku. ;)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

podla mna sa ludia nemenia
Napísať odpoveď