Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
Samé vety, kde sú fotky chlopi?
-
chlapec10
Addict
Dneska sa mi to zase ras potvrdilo ze sa oplati kupovat predlzena zaruka na vybavu. na mojej 24-70 sa trocha uvolnila guma na zoom prstenci + zacal driet samostny zoom(zevraj bezna chyba). Kedze objektiv uz neni v zaruke, tak som pouzil tuto zaruku, a bum z cca 300 eur opravy platim len DPH(DPH predlzena zaruka nepreplaca).
Este ceresnicka na torte, 3 rocna predlzena zaruka(to znamena ze zacne plynut 3 roky po skonceny beznej zaruky) ma stala 11,77 eura + 2 eur postovne.
Takze vrelo odporucam: http://mackcam.com/ da sa kupit aj v zahranici vo fotoshopoch alebo na ebay
Ak niekoho zaujma presny postup ako prebieha registracia resp neskor reklamacia, tak mozem napisat
Este ceresnicka na torte, 3 rocna predlzena zaruka(to znamena ze zacne plynut 3 roky po skonceny beznej zaruky) ma stala 11,77 eura + 2 eur postovne.
Takze vrelo odporucam: http://mackcam.com/ da sa kupit aj v zahranici vo fotoshopoch alebo na ebay
Ak niekoho zaujma presny postup ako prebieha registracia resp neskor reklamacia, tak mozem napisat
tu mas nieco Uplink...a viva la vida Britania....clovek je na poschodovm parkovisku, ktore je prazne, ani jedno auto...a po piatich minutach fotenia pride chlapik a pyta si povolenie na fotenie, a ze mam ist prec... 
//uplink: krásne fotky, a chlapíka nakopať do zadnice...
//uplink: krásne fotky, a chlapíka nakopať do zadnice...
-
chlapec10
Addict
1,2 su skvele... Ten most(ci zeriav ci co ) sa mi osobne moc nepaci, neviem presne popisat preco(mozno kvoli tomu tmavemu brehu, neviem)
-
hojko
Site Admin
Lub0$: Ten kruhac sa mi strasne paci. Z exifu nevidim, co sa objektiv si pouzil, pretoze je to zrejme upravene. Takze mas za objektiv, ktorym si to fotil??? Upravoval si tam aj farby, resp. vyvazenie bielej??? Pretoze su tam podla mna vyborne farby na to, ze je to fotene v noci.
Islo to cez Canon 17-40mm f/4
S vyvazenim bielej som sa trapil, skusal som vsetky moznosti vo fotaku, vsetky to hadzu cele do cervena a oranzova....najlepsie bolo pouzit vyvazenie bielej pre ziarovku myslim, potom ti poviem presne exif.
A je to trosku upravene, kontrast, trosku som sa snazil ztmavit to, kedze v pozadi bol strasne prepaleny rubgy stadion, kde akurat mali zapas, tak tam zapli tie svetla silne...
S vyvazenim bielej som sa trapil, skusal som vsetky moznosti vo fotaku, vsetky to hadzu cele do cervena a oranzova....najlepsie bolo pouzit vyvazenie bielej pre ziarovku myslim, potom ti poviem presne exif.
A je to trosku upravene, kontrast, trosku som sa snazil ztmavit to, kedze v pozadi bol strasne prepaleny rubgy stadion, kde akurat mali zapas, tak tam zapli tie svetla silne...
-
triple
Guru wannabe
ja riešim vyváženie bielej tak, že vo foťáku mam bud automatiku alebo pri svietení bleskom dam rovno na blesk a potom doladím podľa teploty v pc a je to v pohode.
Lub0$ > Ten EXIF u prvej a druhej by ma zaujímal. Pekné foto, páčia sa mi.
-
chlapec10
Addict
ved ten exif tam mas
1. fotka,
Camera Maker: Canon
Camera Model: Canon EOS 500D
Image Date: 2010:11:04 19:45:43
Focal Length: 17.0mm
Aperture: f/2.8
Exposure Time: 30.000 s
ISO equiv: 100
Exposure Bias: none
Metering Mode: Matrix
Exposure: shutter priority (semi-auto)
Flash Fired: No
2 fotka:
Image Date: 2010:11:04 19:57:19
Focal Length: 22.0mm
Aperture: f/7.1
Exposure Time: 20.000 s
White Balance: Manual
Color Space: sRGB
a co sa tyka WB pri takychto fotkach, tak mne osobne(v tomto som asi divny a v mensine) sa paci ked poulicne osvetlenie nejde to oranzova ale normal do biela
1. fotka,
Image Date: 2010:11:04 19:45:43
Focal Length: 17.0mm
Aperture: f/2.8
Exposure Time: 30.000 s
2 fotka:
Image Date: 2010:11:04 19:57:19
Focal Length: 22.0mm
Aperture: f/7.1
Exposure Time: 20.000 s
White Balance: Manual
Color Space: sRGB
a co sa tyka WB pri takychto fotkach, tak mne osobne(v tomto som asi divny a v mensine) sa paci ked poulicne osvetlenie nejde to oranzova ale normal do biela
nechce sa dakemu modovi prejst 158 stran a rozdelit tuto temu na "Vase fotografie + diskusia k nim" a "Diskusia o fotografovani" ?? bolo by to fajn...
Maki - dopadlo by to ako oddelenie temy Vase plochy, do temy Diskusia k ... - veskera diskusia by utichla, kedze nie kazdy co by sem uploadoval svoje vytvory by tamtu temu sledoval (uz aj preto ze by sa v nej malo diskutovalo a coskoro by upadla do zabudnutia).
To by muselo byt pravidlo, kedy mozes komentovat ale zaroven aj nieco uploadnut, ale to by sme estelen videli to mnozstvo nepodarkov, uploadnutych len za ucelom komentovania
To by muselo byt pravidlo, kedy mozes komentovat ale zaroven aj nieco uploadnut, ale to by sme estelen videli to mnozstvo nepodarkov, uploadnutych len za ucelom komentovania
-
Tomasko
Guru wannabe
nie sme fotogaleria, ale diskusne forum...
klobasa: super fotka, velmi sa mi paci, palec hore, mozno este keby bola sirsia...
klobasa: super fotka, velmi sa mi paci, palec hore, mozno este keby bola sirsia...
-
chlapec10
Addict
tak potom nech je tolerancia, ze mozme diskutovat o temach co maju nieco spolocne s fotenim
ano tiez si myslim ze toto je priestor nie len pre fotky ale aj temy s fotenim spolocne... ako info o produktoch, cenach, postupoch, dostupnosti, skusenosti... ved to vsetko k foteniu absolutne patri! 
tato tema ma pobavila
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... ents125518Ahoj . chcel by som poprosiť o radu . Chcem kúpiť foťák do 400€ mám isté požiadavky zoom minimálne 24x SD pam.karta rýchlost snímok minimálne7za sekundu no a dolezite by bolo tiež fotenie v "tme" staci do5mosobne my padol do oka FUJI FinePix HS10 . Ďakujem za rady
i-cube: fffffuuuuu
:D vtip dna
-
chlapec10
Addict
smutne na tom je, ze toto je presne typ cloveka co si mysli:
ad1, ze cim drahsi fotak tm automaticky lepsie fotky, tym padom ked tak neni, tak nadava aky je fotak zly
ad2, mysli si ze ze za 400 eur bude mat vybavu profi-fotografa a ze nim teda aj bude( styl ala mam zakladny fotak + kit sklo > som fotograf > idem fotit svadbu za $$$)
ad1, ze cim drahsi fotak tm automaticky lepsie fotky, tym padom ked tak neni, tak nadava aky je fotak zly
ad2, mysli si ze ze za 400 eur bude mat vybavu profi-fotografa a ze nim teda aj bude( styl ala mam zakladny fotak + kit sklo > som fotograf > idem fotit svadbu za $$$)
ja by som si na svatbu za peniaze este netrufol
nemam ani nahradny fotak a... a proste si netrufam
nemam ani nahradny fotak a... a proste si netrufam
-
hojko
Site Admin
Po kolko idu teraz svadby??? Lebo som sa bavil s jednym mladym chalanom, ktory par rokov foti a foti aj svadby. Uz si nepamatam cenu, tusim 250 ci 300 eur vravel a v cene je vsetko. Odvoz riesi vlastnym autom, oblek ma svoj, nafoti 1000-2000 fotiek, z ktorych vyberie tak 500 fotiek, ktore potom pripade este spracuje a upravi, napali 20 DVD kopii a odovzda. Pytal som sa ho na to napalovanie, ze preco 20x pali DVDcko. Lebo ze ked ho napali len jeden alebo dvakrat, tak sa nikomu nedostane a ked ho maju uz pekne napalene a maju tam spravenu aj potlac, tak to hostom uz poposielaju a porozdavaju.