tachometer skoda 120
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
tachometer skoda 120
takze plan je takyto bovden co ide s motora sa netoci respektive toci sa tak sekavo a uz mi ro urvalo rucicku na 5 tachometri a tak som sa rozhodol ze si tam prasknem bicyklovy tachometer a plan je taky ze ten snimac dam na brzdovu celust ( kde inde by sa dal dat ? ) a magnetka kedze ta zakladna sa neda uchytit ani nieje dostatocne mala aby bola schopna udrzat som sa rozhodol ze kusok maleho neodymoveho magnetu z hardisku prilepim silikonom na hranu ( zvrchu ) na brzdny kotuc a chcel som sa poradit ci nema niekto inu ideu uchytenia ..
- musi to trymat ( predpoklad ze ten kotuc sa hreje ci to ten silikon vydrzi ... )
- musi to trymat ( predpoklad ze ten kotuc sa hreje ci to ten silikon vydrzi ... )
-
RATZINGER666
Darca
Re: tachometer skoda 120
kkt, to mas taketo brzdy na skodovke???
-
Shrekzv
Star
a co takto nove lanko tachometra?:D
Ratzinger hej hej take ma urcite
Gego a si skusal odpojit tacho,pripadne vybrat budik von a tak sa prejst?? Aby si videl ako sa toci to lanko,aby si vedel urcit kde je problem,..Pripadne ako pisal shrek vymen lanko a nie stale druhe budiky davaj,...si myslim ze lepsie je kupit lanko,ktore stoji 3eur,mas to vymenene za pol hodku a nie vymyslat somariny na brzdic co aj tak ked das koleso tak to tam bude zavadziat ,...
Gego a si skusal odpojit tacho,pripadne vybrat budik von a tak sa prejst?? Aby si videl ako sa toci to lanko,aby si vedel urcit kde je problem,..Pripadne ako pisal shrek vymen lanko a nie stale druhe budiky davaj,...si myslim ze lepsie je kupit lanko,ktore stoji 3eur,mas to vymenene za pol hodku a nie vymyslat somariny na brzdic co aj tak ked das koleso tak to tam bude zavadziat ,...
bicyklovy tachometer a plan je taky ze ten snimac dam na brzdovu celust
toto je for, ze
toto je for, ze
IMHO na co ti je vobec tachometer? ja kebyze ho ani nemam v aute tak mi nechyba...
-
RATZINGER666
Darca
Acer01: kdesi mi odtial zmizol smajlik, podla ktoreho bolo jasne, ze islo o vtip 
-
PAuLi3
Darca
a podla coho vies akou rychlostou ides? ci pokuty za prekrocenu rychlost nevadia?jimmy_xp napísal:IMHO na co ti je vobec tachometer? ja kebyze ho ani nemam v aute tak mi nechyba...
-
RATZINGER666
Darca
no v meste a mimo mesta nie je problem odhadnut primeranu rychlost, k comu moze dopomoct aj napr. otackomer, pripadne zvuk motora... pre niekoho moze nastat problem na dialnici, pokial nie je zvyknuty cestovat vyssimi rychlostami...
Ratzinger jj vedel som ze srandujes
BTW : Dnes som menil tachometer ja na zakaznikovej skodovke,ale jemu rychlost ukazoval ale nepocital km,dal som mu druhy co si sam priniesol a ani ten mu km nepocita
BTW : Dnes som menil tachometer ja na zakaznikovej skodovke,ale jemu rychlost ukazoval ale nepocital km,dal som mu druhy co si sam priniesol a ani ten mu km nepocita
No takto, tachometer z biku prerobený do auta som už videl, pravda, auto malo ukazovateľe v míľach, a bol to tak 70 ročný veterán
ktorý jazdí raz za dlhýýýýýýý čas. Do auta na bežnú prevádzku by som to určite nedával, mimochodom, ako na nom budeš videť údaje v noci? Alebo aj to máš voľako vychytané?
A tiež by som magnet nedával na brzdový kotúč. Len si zober, ako rýchlo sa ti kotúč krúti povedzeme iba pri takej 80tke. No a teda si zober aká veľká odstredivá sila bude pôsobiť na magnet + teplota + voda + v zime mráz. Si si istý že to dokážeš pripevniť tak aby ti to neodletelo a /možno/ nezablokovalo brzdy??
Ked už silou mocou chceš tachometer z biku, tak magnet na disk, ale neviem kam senzor.
o tom, že pravdepodobne neprejdeš legálne stkčkou už ani nevravím
vykašli sa na to, a oprav normálny tachometer.
A tiež by som magnet nedával na brzdový kotúč. Len si zober, ako rýchlo sa ti kotúč krúti povedzeme iba pri takej 80tke. No a teda si zober aká veľká odstredivá sila bude pôsobiť na magnet + teplota + voda + v zime mráz. Si si istý že to dokážeš pripevniť tak aby ti to neodletelo a /možno/ nezablokovalo brzdy??
Ked už silou mocou chceš tachometer z biku, tak magnet na disk, ale neviem kam senzor.
o tom, že pravdepodobne neprejdeš legálne stkčkou už ani nevravím
vykašli sa na to, a oprav normálny tachometer.
Len este otazka znie ci to nebude zavadzat ked nahodi koleso
Skor nech si nalepi GPS na okno a ta mu bude ukazovat presnejsiu rychlost ako nejake domontovane blbosti... 
-
johny541
King
Myslim, ze chlapcovi ide o co najlacnejsie riesenie
To GPS by bolo prenho asi moc drahe
P.s.: Mne cidlo z tachaca na bicykli odletelo pri cca 50km/h dole kopeckom 
Tachometer z bajku sa da dat priamo na polos, mnoho ludi to tak robi, ale iba ak mas suche poloosy, predpokladam ale ze ty si tuto prestavbu na 120cine nerobil...
-
gego
Light Professional
no toto som uz nasiel ... a stk prejdem aj keby som nemal motor robi mi tam ujo cize neni problem, riesim skorej spotreby paliva a na to potrebujem vediet kolko som presiel ... proste informacne ... tachac tam mam ale je bez rucicky a dam novy tak skace skace rucicka az ju pretoci a odrthne a o tom aky to robi ramus ani nevravim ... a lanko som menil 2x aj wd40 do bowdenu a aj tak to robi cize seriem na to aj tak je ten bycyklovy tachac je lepsie riesenie si myslim aj napriek nazoru niektorych , meria to presnejsie km/h aj prejdutu vzdialenost problem je ten neviem kde mam dat cidlo a magnet ...
konecne niekto kto nekritizuje ale snazi sa pomoct a mas pravdu je to tak lenze ja tu prestavbu nemam mam mokre poloosy este ... a ani neviem ci budem robit prestavbu to ked uz tak aj motor z fava + 5 kvalt prevodovka ... na tejto stranke je celkom cool navod ale mne je na dve veci kedze to tam zrejme nemam
http://www.skoda136gl.szm.com/computer/index3.htm
nie nemam potreboval som dat iba priklad kde by som to chcel umiestnit brzdy mam serioveRATZINGER666 kkt, to mas taketo brzdy na skodovke???
keby ze je to for dam to do sekcie vtipyplusminus toto je for, ze
myslim ze som si isty ked som to mohol mat na mz 350 tke a pri 120 km/h neodpadlo tak to kludne mozem mat aj na skodovke kedze ta aj tak rychlejsie nejdem4jor Si si istý že to dokážeš pripevniť tak aby ti to neodletelo a /možno/ nezablokovalo brzdy??
no gps je neprakticke mam ho ale logika vyberat zase vkladat asi ho nenecham v auteAcer01 Skor nech si nalepi GPS na okno a ta mu bude ukazovat presnejsiu rychlost ako nejake domontovane blbosti...
lanko stoji tak 3 € a najlacnejsi bycyklovy tachac tak 10 € takze neviem .. skorej mi ide o najpresnejsie riesenie v pomere ku cene a priznajme si ze gps to isto niejejohny541 Myslim, ze chlapcovi ide o co najlacnejsie riesenie
Kód: Vybrať všetko
FR33RIDER Tachometer z bajku sa da dat priamo na polos, mnoho ludi to tak robi http://www.skoda136gl.szm.com/computer/index3.htm
-
Shrekzv
Star
a zakladas dobre lanko tachometra do budiku?...ked si uz menil lanko....lebo ked je zle zalozene tak beha rucicka a suchode to.....jo a ten zarok je iny na budiku s dennym pocirttadlom a bez....tak si omrkni co mas naskladane vnutri budika.......v prevodovke nema co byt nanic...zuby a zuby......vyber budiky a choj sa peviest....aby si videwl ako sa kruti lanko...ci pekne plynule...