flash, ako urobiť diskusiu? (ActionScript 1a2.0)

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Jankokuk
Medium Expert
Medium Expert

flash, ako urobiť diskusiu? (ActionScript 1a2.0)

Príspevok od používateľa Jankokuk »

Keďže nie som dva krát tak dobrý vo flash tak potrebujem pomoc. Mám jednu textareu, 2x textinput a jedno tlačítko. A potrebujem že keď sa do jedného napíše meno a do druhého text a tak sa v texte zobrazí dátum, meno a správa. A keď sa bude dať tak že maximum správ môže byť 40 riadkov (alebo správ) a keď sa pridá nová tak sa posledná vymaže. Za pomoc budem veľmi vďačný.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: flash, ako urobiť diskusiu? (ActionScript 1a2.0)

Príspevok od používateľa Nadeo »

Kedze flash bezi na strane klienta a nie na strane servera, budes potrebovat nejako vyriesit ukladanie sprav na serveri.
Jankokuk
Medium Expert
Medium Expert

ta diskusia bude prebiehať na mojom webe kde sa to môže ukladať napríklad do diskusia.txt alebo .html alebo ja neviem
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Existujú dve varianty.
Jedna je celkom dobrá ale nie je vhodná pre veľa užívateľov súčasne - niečo ako chat (800 a viac ľudí súčasne), tak použi PHP komunikáciu s ukladaním odoslanej správy na server do TXT súboru a ten súbor bude flash aplikácia načítavať a poprípade parsovať text.
Druhá varianta je najlepšia a to, použiť XMLSocket server, ktorý udržuje stále spojenie s Flash aplikáciou (niečo ako ICQ). Ak ale chceš urobiť iba guestbook a nie chat, tak je na mieste použiť variantu s PHP.
Treba si uvedomiť, že pri použití PHP, pri chat aplikácii, kde bude online cca 100 ľudí je nutné stále na novo obnovovať dáta, čiže musíš stále refreshovať aplikáciu (cca každých 10 sekúnd ) respektíve funkciu, ktorá načítava dáta (text) so serveru a tým zbytočne zaťažuješ server samotný, čo sa Adminom páčiť asi nebude a zrušia ti hosting.

Ak chceš môžem ti krok po kroku pomôcť, si chat aplikáciu vytvoriť v AS2, tak aby si sa to naučil. Celé riešenie ti nedám a to iba preto, lebo by si sa to nenaučil. Ak teda súhlasíš, tak je rad na tebe, napíš sem čo už máš a ja ti napíšem a vysvetlím ako máš postupovať ďalej v ďalšom kroku. Prilož zdroják a screen tvojej scény vo flashi – to čo už máš hotové.
Jankokuk
Medium Expert
Medium Expert

Moc toho nemám hotové. Na začiatku napíšeš nick ktorí sa uloží a ukáže v chate. Už mám ako to bude vyzerať a mám pomenované texty a tlačitká. Takže zatial to nieje chat.
//obrázky do prílohy
chat. jedine čo som vedel urobiť je že ukaže nick a čas
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Obrázky davaj do prílohy (nie BMP), a zdroják je kde?
xolau
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa xolau »

Ak vieš anglicky poobzeraj sa tuna

http://www.flash-db.com/Tutorials/privchat/

možno ti niečo s toho bude pasovať
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

xolau: Ja mu viem dať minimálne 2 odkazy, kde má tutoriál ako si to vytvoriť a je to po česky. Toto si trochu dovrzal, ja sa ho snažím niečo naučiť, nie mu to len tak dať a bude z toho ďalej tupí. Flash je mocná zbraň a flasherov je málo, preto som sa chytil tejto šance naučiť niekoho ako sa v tom pracuje. Nie, len tak pre zábavu som mu navrhol, individuálny prístup. Krok po kroku mu to pomôžem poskladať, keď nebude vedieť, poradím, poprípade urobím, a hlavne mu vysvetlím veci, ktorým nebude rozumieť (prečo sa to takto robí a ako to funguje). Také "šťastie" mal málo kto, že im niekto vysvetlil rôzne techniky, naučil ich finty, ktoré na nete nie sú a naučíš sa ich až postupom času po tvrdej drine a potom si budeš chcieť tvoje ťažko získané skúsenosti nechať pre teba, lebo si povieš - "keď som si to mohol zistiť ja sám, tak môžu aj oni", to nie je správne.
Jankokuk
Medium Expert
Medium Expert

Ja by som sa to radšej naučil. Vždy som si pozeral návody a vyrábal som si to sám a po porade a nesťahoval som hneď hotové. Mám radšej keď to chápem lebo inak to nemôžem robiť podla seba a keď niečo nepôjde tak nebudem vedieť ako to opraviť.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Tak potom môžeme začat, daj sem tvoj zdroj (kód) a pomôžem, vysvetlím.
Jankokuk
Medium Expert
Medium Expert

Prepáč že neodpisujem ale teraz mám školu. Tak pošlem zdrojám cez leto
Napísať odpoveď