Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Gangy napísal:S.T.E.A.L.T.H prosim ta na kolenach, nauc sa citovat.
chlapce, ja citovat viem, ale to by si vedel, ak by si sa do mna nenavazal kvoli nejakym 5 postom. Aky mas problem okrem 'onanovania', ze som v par postoch nepouzil quote, nemas nic lepsie na praci.
Sorry vsetkym za OT
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Tebe na dvore ostatni chlapci strkali papeky do zadku ked si bol maly, alebo ta matka nutila obliekat si dievcenske saty? Ta tvoja reakcia nasvedcuje ze mas nejaky vazny mentalny problem, ja som si totiz nevsimol ze by som sa do teba akymkolvek sposobom navazal. V poslednych postoch ktore som ja mimochodom cital si sa neunuval pouzit ani uvodzovky, preto prisiel moj prispevok. Takze ked vies citovat tak to aj rob a ak mienis takto reagovat na kazdy post tak sa mozme zacat bavit inak a ver mi ze sa ti to pacit nebude.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Gangy môžeš mi vysvetliť jednú vec, prečo stále ak niečo napíšeš tak je to totálne OT ? Nič zmysluplné nič k téme, ale mudruješ, už dlho si sa tu nezapojil (ak vôbec) tak si to nechaj pre seba... A to že sa mu to nebude páčiť si písal aj mne, no ďalší tvoj príspevok som od teba nevidel... A to že ty si mal také dectvo neznamená že ho mal každí...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Janio píše sa detstvo a nie dectvo, Gangy ty takéto veci rieš cez SS a S.T.E.A.L.T.H, ty by si mohol častejšie využívať quote, je to tak prehľadnejšie. :wink:
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Gangy napísal:Tebe na dvore ostatni chlapci strkali papeky do zadku ked si bol maly, alebo ta matka nutila obliekat si dievcenske saty? Ta tvoja reakcia nasvedcuje ze mas nejaky vazny mentalny problem, ja som si totiz nevsimol ze by som sa do teba akymkolvek sposobom navazal. V poslednych postoch ktore som ja mimochodom cital si sa neunuval pouzit ani uvodzovky, preto prisiel moj prispevok. Takze ked vies citovat tak to aj rob a ak mienis takto reagovat na kazdy post tak sa mozme zacat bavit inak a ver mi ze sa ti to pacit nebude.
Ospravedlnujem sa, toto je moje posledne vyjadrenie a OT.

OK, a ako sa hovori prispevku OT, ktory je cieleny na 3 prispevky (uz som to ratal) na strane 172 z 274 prispevkov (+1), ak nie minimalne podpichovanie?
Nie, uvodzovky som nepouzil pouzil som inu farbu pisma.
BTW, mentalne problemy mas ty, ak sa nevies presadit inak ako takymto podpichovanim a vyvolavanim flameov.
Este jedna vec, nadavaj a rozpravaj tak so svojou matkou a nie s niekym, koho ani nepoznas.

Janio, vdaka za podporu.
Hughito, ja viem, ze si to chcel dobre, ale ja sa snazim vyuzivat maximalne QUOTE. V pripade, ked som zaneprazdneny alebo zaujaty niecim inym, tak to riesim inak (nie je to ospravedlnenie, ale za to, ze v par, a fakt par postoch nepouzijem quote, nie je dovod tu vypisovat take veci jak Gangy).

Viac sa k tomuto nemienim vyjadrovat.
hughito napísal:Nesledoval som celú vašu diskusiu ohľadne tohto problému/ov a teraz ani nemám čas to spätne prečítať, takže sa moc nemám ako vyjadriť.

Vidím, že tu riešite astrálne telo, takže niečo v skrate narýchlo od českých skeptikov tu.
Na reakciu k Javatarovej casti prispevku
aj o tomto bol jeden vyskum (pokusim sa ho vygooglit, bolo to predsa len uz davno tak to asi nebude hned)
slo v nom o to monitorovat mozog pri klinickej smrti, trvalo to dost dlho zozbierat dost udajov ale vysledky v skratke:
ludia si pamatali neake ukazy, mnohy z nich aj pritomnost (lekara, jeho slova, rodinu atd.), pricom ich mozog nebol v stave schopnom zapisovat do pamate
samozrejme vsetko sa da spochybnit od svedectiev tychto ludi, po svedectva pamati ludi v kome ktory vnimali aj veci ktore sa diali za stenou,
nie je potrebne citat celu nasu diskusiu :wink:, len chcem aspon take strohe vyjadrenie :)

A s tym astralnym telom, tak ... uplne sa nestotoznujem s tym, co je v tom clanku (myslim tym mojou myslienkou tychto energetickych bytosti s astralnymi).
hughito
Redeemer
Redeemer

Až tak som sa o toto nikdy nezaujímal, ale akosi tomu neverím. Podľa mňa je to len ďalší z rady tých nekonečných "záhad".

Myslím si, že sa tieto "pravdy" šíria len po jasne orientovaných serveroch a nikto sa s týmto ani seriózne nezaoberá.
era
Novice
Novice

Príspevok od používateľa era »

silmarill napísal:javatar, stealth: chalani skočím vám do diskusie ak môžem :roll:

javatar tu uviedol celkom reálne príklady keď je "niečo" nad hmotou. ja som videl človeka ktorý si akýmsi vnútorným magnetizmom udržal lyžičky na tele (vo vertikálnej polohe, samozrejme :mrgreen: ) popierať to teda nebudem. pokiaľ sa však nachádzajú rôzne abnormality a deformácie v hmote (v ľudskom tele, v stromoch, kameňoch...) tak sa podobne môžu nachádzať aj v energii - teda v tom "nehmotnom" svete. javy ktoré si spomenul môžu byť práve takouto abnormalitou, nie prejavom inteligencie.

pokiaľ už chceme uznať existenciu bytostí mimo nášho tela a fyzického bytia a prisúdiť im inteligenciu, nemôžme ich posudzovať na základe našich ľudských (ne)vedomostí ktoré sme získali počas vekov, na základe nášho modelu sociálneho správania a chápania života na materiálnej báze. nemôžme na nich aplikovať našu symboliku ani rituály vytvorené človekom.

era: ako ateista-skeptik by som bol veľmi rád keby mi niekto také dôkazy otrepal o hlavu. so slovom "viera" sa mi totiž spájajú aj pojmy ako domnienka, predpoklad, pochybovanie a s tým spojené slová omyl, chyba, sklamanie. ináč vitaj v diskusii.

stoporko: sidekick? :P
//autoeditácia príspevku (04 Nov 2010, 21:10)
Ucim sa ako davat quote.
Uplne ta(silmarill) chapem, ak by som nebola vedena od detstva k bohu, asi by som ani ja neverila, takze presne takto by som to aj ja chcela, aby mi niekto dal nieco rukolapne, nie "iba" vieru v nieco, co nie je fyzicky dokazane, ale aj tak v to veri take mnozstvo ludi. Presne to viera je, niekedy je tam aj pochybovanie, niekedy ma sklamu ludia(knazi, ktori robia zverstva), ale su to predsa iba ludia a my vsetci robime chyby, aj ked im by sa take nieco ani vo sne nemalo stat, ale viera ako taka je pre mna postacujuca a to si fakt nemyslim, ze som povrchna a hlupa. inac, dakujem za privitanie.

//autoeditácia príspevku (04 Nov 2010, 21:30)
s.t.e.a.l.t.h., vies, ako "vedec", by si mal spoznavat, skumat , zaujimat a rozoberat vsetko, o com si nie si isty, o com nemas dokazy,ako "vedca" aj ja robim to istev kazdom smere, ktory ma zaujima ale ako veriaceho cloveka, to nerozoberam, v tom je rozdiel. podla mna sa viera nema rozoberat ako vedny smer. v zivote som nikoho na vieru neprehovarala, tak by to malo byt, vobec ma ateisti neirituju, lebo ja som mala to privilegium a vyrastala som vo viere od mala, ale pochopila som ju az ovela neskor. vznik vesmiru, paralelny vesmir a vela inych teorii... viera v boha je jedna z teorii v ktore veris alebo nie, je to na kazdom. robi to cloveka horsim ak veri v boha? ak je to to najhorsie, tak nech!
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

s.t.e.a.l.t.h., vies, ako "vedec", by si mal spoznavat, skumat , zaujimat a rozoberat vsetko, o com si nie si isty, o com nemas dokazy,ako "vedca" aj ja robim to istev kazdom smere, ktory ma zaujima ale ako veriaceho cloveka, to nerozoberam, v tom je rozdiel. podla mna sa viera nema rozoberat ako vedny smer. v zivote som nikoho na vieru neprehovarala, tak by to malo byt, vobec ma ateisti neirituju, lebo ja som mala to privilegium a vyrastala som vo viere od mala, ale pochopila som ju az ovela neskor. vznik vesmiru, paralelny vesmir a vela inych teorii... viera v boha je jedna z teorii v ktore veris alebo nie, je to na kazdom. robi to cloveka horsim ak veri v boha? ak je to to najhorsie, tak nech!
Vies, ja som tiez vyrastal s tym, ze mi do hlavy tlacili vieru. Hlavne mama. Ja som v boha niekedy veril, ale tak to som nemal vlastny nazor na svet. Ked som ale zacal zistovat ako to vsetko funguje, viac som cital, ucil sa o tom...cielene vyhladaval urcite fakty, tak moja viera upadala, az som sa dostal tam, kde som teraz, ze existenciu boha realne nepripustam (nie ze ak by som mal dokaz, tak by som to nepripustil). Ako si pisala, tak ide o vieru, nie o dokazy, ka mas dokaz, tak verit nemusis. Ja tu ale spominam existenciu boha (tato poznamka tu je len aby sme sa chapali).
Tym som chcel povedat, ze nedje ani tak o to, ako vyrastas a k comu ta vedu, ale ako sa pozeras na svet.
BTW, nie, cloveka nerobi zlym to v co veri, ale to ako sa sprava.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

co si neviem zadefinovat tak tam je boh ... pre taku babku je aj to ze ju vyliecia antibiotika s anginy bozi zazrak ked nevie ako to funguje ... a ja som ostal zabrzdeny velkym treskom ... odkial sa vzalo tolko energie ( hmota = energia ) a ja mam Boha zatial tam
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Janio napísal:Gangy môžeš mi vysvetliť jednú vec, prečo stále ak niečo napíšeš tak je to totálne OT ? Nič zmysluplné nič k téme, ale mudruješ, už dlho si sa tu nezapojil (ak vôbec) tak si to nechaj pre seba... A to že sa mu to nebude páčiť si písal aj mne, no ďalší tvoj príspevok som od teba nevidel... A to že ty si mal také dectvo neznamená že ho mal každí...
No ale pozor, mne tie papeky nevadili.

Ak si to neuvedomujes tak najzbytocnejsie zapojenie do tejto temy si prave predviedol ty, tak si daj sprchu. A ze som taky dobrak od kosti, tu som ti nieco nasiel, snad to nebudes mat daleko.
S.T.E.A.L.T.H napísal:
Ospravedlnujem sa, toto je moje posledne vyjadrenie a OT.

OK, a ako sa hovori prispevku OT, ktory je cieleny na 3 prispevky (uz som to ratal) na strane 172 z 274 prispevkov (+1), ak nie minimalne podpichovanie?
Nie, uvodzovky som nepouzil pouzil som inu farbu pisma.
BTW, mentalne problemy mas ty, ak sa nevies presadit inak ako takymto podpichovanim a vyvolavanim flameov.
Este jedna vec, nadavaj a rozpravaj tak so svojou matkou a nie s niekym, koho ani nepoznas.
V poriadku, len pochop ze nejde o ziadne podpichovanie ani vyvolavanie flameu, tak ako si citoval ty to bolo maximalne neprehladne a ja som ta doslova poprosil aby si to zmenil. Tak nabuduce radsej dvakrat precitat a az potom odpisat.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

gego napísal:a ja som ostal zabrzdeny velkym treskom ... odkial sa vzalo tolko energie ( hmota = energia ) a ja mam Boha zatial tam
pokiaľ veríš v boha lebo nie je zodpovedaná otázka kde sa vzala energia na big bang, mal by si si položiť aj ďalšie otázky:
- kde (a kedy) existoval boh pred veľkým treskom, keďže nebol čas ani priestor?
- z čoho vznikol boh, keď nebola energia ani hmota?
- pokiaľ vznikol boh "samovoľne", čo bolo impulzom na jeho vznik?
- ak nevznikol "samovoľne", tak kto stvoril boha? má potom boh nejakého "boha"? prečo neznávame toho?
- kde bol boh tých cca 10 miliárd rokov od počiatku vesmíru, kým stvoril zem?
- ....

pokiaľ budeme používať boha ako odpoveď na nezodpovedané otázky, tak tým vyvoláme len množstvo ďalších otázok.

gangy & stealth: riešte si to prosím v súkromných správach, ok? :smt006
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:javatar: Keby sme ku všetkému pristupovali tak, ako to opisuješ vo svojom poslednom odstavci, tak nemáme a nevieme nič, existoval by len jeden obrovský relativizujúci balast o hovne.
Ak som spravne pochopil metodologiu vedy ako mi bola vysvetlena tak je tomu skutocne tak. Veda nehovori "takto to je", ale "takto sa to sprava a takto to vyzera". Aj teorie popisujuce mnoho veci su oznacene za teorie prave z tohto dovodu. A vobec to neznamena, ze by sme nemali a nevedeli nic. Vieme ako sa veci spravaju na dostatocne elementarnych urovniach na to aby sme toho patricne vyuzili. Zdaleka nevieme o vsetkom co tam hra neaku rolu a co to vsetko ovplynuje. A za tym odstavcom o dokazoch si stojim. Ak mi ukazes sposob dokazovania tvrdenia bez pouzitia akychkolvek axiom tak to rad odvolam.
hughito napísal:Ako človek sa však môžem kľudne vyjadriť, že boh neexistuje.
Pokojne. Ja som sa v ziadnom poste nepokusal dokazat boha(a nie len preto, ze sa to neda), zdoraznil som to tu vela krat. Preto sa to vola viera, lebo to nie je zalozene na dokazoch. Nemam ziadne vyhrady. Vlastne aj tuto reakciu pisem preto aby som ta ubezpecil, ze neutocim na ateistov(lebo u nich narazam na obranne odpovede aj ked ich vobec nepotrebuju). Ak ma pamat nemyli tak som sa sam nevyjadril do ktorej skupiny sa vlasnte radim ja. Vzhladom na to, ze tu rozvijam uvahu ktoru chcem rozvijat cim univerzalnejsie, je to uplne irrelevantne. Suhlasim, ze moja uvaha moze nahravat do karat veriacim, kto vsak zmysla kriticky, vie ze to nestaci ani na zaklad akehokolvek nabozenstva. To je ako keby som povedal majme cislo 1967 ktore sme dostali suctom 12tich celych cisel -> exaktne urci tych 12 cisel. K tomuto by som prirovnal cloveka ktory by z mojej uvahy odvodzoval akekolvek nabozenstvo. Je nekonecne vela veci ktore mozu byt za javmi ktore tu davam ako priklady.
hughito napísal:Inak, čo sa týka toho využitia mozgu, ste na omyle:
Nerozoberame astralne tela, kolektivne mysle ani "co by bolo keby" ohladom vyuzitia mozgu takze sa vyjadrim len naokraj. Ak aj vyuzivame 100% mozgu (co nepopieram), stale ostava faktor efektivnosti vyuzitia mozgu. To sa sice tazko strka do percent, ale na rozvijanie uvah o telekyneze a pod. to staci. ;-)
S.T.E.A.L.T.H napísal:najskor by som to spochobnil, ale to nie je dokaz (osobne by ma fakt zaujimalo ci to je naozaj tak alebo su to dristy, skusim to jak v HOUSE M.D. :D)
Ohladom tohto stale cakam na vyjadrenie odbornika (a tych vyjadreni by sa zislo aj viac, najlepsie podporenych aj vlastnou skusenostou), takze to nechajme zatial tak.
S.T.E.A.L.T.H napísal:dajme tomu, ze to rozsirim tvrdenim, nedokaze vyuzit 100% synaptickych spojeni
Mozny vyklad efektivity vyuzitia ako ju spominam vyssie. Mimochodom uz samotne rozmiestnenie neuronov a vytvaranie spojeni moze tuto efektivitu silne ovplyvnovat (vid. teoria grafov).
S.T.E.A.L.T.H napísal:ze nieco inteligentne (respektive co sa javi byt inteligentne) nemoze existovat bez fyzickej formy (ak mozes javatar, daj nejaky priklad a mozno sa moje myslienky poberu inym smerom)
Prave ty ludia v klinickej smrti alebo v kome (alebo aj spominany posadnuty a ich spravanie sa pri exorcizme -> pochybujem vsak, ze budes cestovat niekolko 1000km aby si to preskumal, nechame to zatial tak). Stale cakame na vyjadrenie odbornika. Je to vsak znamy fenomen (co pre mna doteraz bolo 10% vyuzitie mozgu(dik hughito - rozhodne si o tom nieco este precitam), to sa vsak u ludi uchytilo lebo jednoduchou formou vysvetluje rozne inteligencne urovne (moj nazor)). Kym sa relevantne zdroje vyjadria mozeme sa zatial venovat lamacom tehal a ohybani fyziky v ich podani.
S.T.E.A.L.T.H napísal:tomuto musim aj tak protirecit. a sam si sem pichol link
Pardon :oops: zrejme za to moze unava (cas postu je 1:15). Budem musiet viac citat co pisem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ak som spravne pochopil metodologiu vedy ako mi bola vysvetlena tak je tomu skutocne tak. Veda nehovori "takto to je", ale "takto sa to sprava a takto to vyzera". Aj teorie popisujuce mnoho veci su oznacene za teorie prave z tohto dovodu. A vobec to neznamena, ze by sme nemali a nevedeli nic. Vieme ako sa veci spravaju na dostatocne elementarnych urovniach na to aby sme toho patricne vyuzili. Zdaleka nevieme o vsetkom co tam hra neaku rolu a co to vsetko ovplynuje. A za tym odstavcom o dokazoch si stojim. Ak mi ukazes sposob dokazovania tvrdenia bez pouzitia akychkolvek axiom tak to rad odvolam.
Súhlasím, vedec by to tak mal interpretovať, ale v bežnom slovníku sa hovorí: toto vieme, hento funguje takto, atď. Nikto nebude stále hovoriť aj to, že: no bude to takto na 99%, možno že tam ešte niečo je a chápeme to nedostatočne, resp. sa môže vyskytnúť nový poznatok, ktorý opraví naše doterajšie chápanie..."

Axiómy - dobre, ale pravdivosť axióm sa dokazuje tým, že ďalšie interpretácie, ktoré z nich vychádzajú sa ukazujú ako platné, resp. skutočné.

Pomôžem si jednou citáciou, ktorá bude vytrhnutá z kontextu, ale to nebude vadiť:

Kód: Vybrať všetko

To, čo nasleduje v citovanom príspevku ďalej, je už skutočne pritiahnuté za vlasy. Jiří Grygar sa púšťa do vopred prehratej bitky, keď sa odvažuje porovnávať (hoci len formálne) matematiku s teológiou. Upozorňuje čitateľa na to, že matematika, rovnako ako teológia, vychádza z nedokázaných tvrdení, tzv. axióm. Musím sa búriť už hneď tu na začiatku. Matematické axiómy sú síce naozaj nedokázané tvrdenia, ale nie tvrdenia, ktoré by odporovali našej rozumovej skúsenosti. Nie sú to nedokázateľné tvrdenia, ktorým by sme museli iba veriť aj v rozpore s tým, čo nám hovoria naše zmysly, ako je to v prípade cirkevných dogiem. V euklidovskej geometrii je jednou z axióm tvrdenie, že rovnobežky sa nepretínajú. Neviem, či teológia obsahuje podobne jasnú axiómu. Tajomstvo tzv. svätej trojice, či počatia z ducha svätého, takými zrejme nebudú. Jednou z axióm aritmetiky je nedokázané tvrdenie, že ak k ľubovoľnému číslu pripočítame nulu, toto číslo sa nezmení. Zdá sa vám to byť nejakým mystickým tajomstvom? Pán Grygar zrejme počíta s tým, že bežný čitateľ nemá rád matematiku a nevie preto o jej základoch nič. Áno, axiómy matematiky sú síce nedokázané, ale bežný človek ani len netuší, že by sa vôbec mali dokazovať – to iba matematici sú takí nároční a exaktní, že dokazujú aj to, čo väčšina ľudí považuje za samozrejmé. Uvediem príklad vety, ktorá vyplýva z takých nedokázaných axióm: Jordanova veta, kľúčová veta topológie, zhruba tvrdí to, že každá uzavretá krivka (typu kružnice) delí rovinu na dve časti a tvorí ich spoločnú hranicu. A dôkaz tejto vety zaberá niekoľko strán! Myslím si, že väčšina (aj veľmi vzdelaných) ľudí by ešte aj túto vetu prijala bez dôkazu. Neviem však, či je každému rovnako jasné, že Kristus je syn Dávidov len preto, lebo Jozef, ktorý nebol Kristovým otcom, bol Dávidovým potomkom (Mt 1, 1-16).
Inak, ak to niekoho zaujalo, celý článok TU. Silno odporúčam.
Nerozoberame astralne tela, kolektivne mysle ani "co by bolo keby" ohladom vyuzitia mozgu takze sa vyjadrim len naokraj. Ak aj vyuzivame 100% mozgu (co nepopieram), stale ostava faktor efektivnosti vyuzitia mozgu. To sa sice tazko strka do percent, ale na rozvijanie uvah o telekyneze a pod. to staci.
Určite je to zaujímavá téma, len by som bol rád, keby sme sa dopredu zbavili všetkých ezoterických a neviem ešte akých nezmyslov.

Ak sa to tu takto bežne prezentuje, neskúsený jedinec si to prečíta a bude si myslieť, že to je 100% pravda.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

vyzera to tak, ze sa chapeme, nemusel si si pomoct ani citaciou

len ta trosku opravim :)
hughito napísal: Axiómy - dobre, ale pravdivosť axióm sa dokazuje tým, že ďalšie interpretácie, ktoré z nich vychádzajú sa ukazujú ako platné, resp. skutočné
axiomy sa nedokazuju, jednoducho sa povazuju za spravne, preto su axiomy len elementarne tvrdenia a do zoznamu axiom nedostanes nieco len tak, to axiomy sa ukazuju ako platne (skutocne)
hughito napísal: Ak sa to tu takto bežne prezentuje, neskúsený jedinec si to prečíta a bude si myslieť, že to je 100% pravda
tak v tom pripade to nie je jedinec neskuseny ale jedinec hlupy...
viem, ze ludia radi prijmaju veci co davaju zmysel (a cim jednoduchsi tym lepsie) ale nie vsetko co dava zmysel je zakonite pravda
hughito
Redeemer
Redeemer

axiomy sa nedokazuju, jednoducho sa povazuju za spravne, preto su axiomy len elementarne tvrdenia a do zoznamu axiom nedostanes nieco len tak, to axiomy sa ukazuju ako platne (skutocne)
No ale ako som citoval, tak napríklad matematické axiómy (niektoré ?) sa aj dokazujú (a to zjavne neuveriteľne zložito). :)

Samozrejme, neviem ako je to pri fyzikálnych axiómach, ale chcel som to len ukázať, ako zaujímavosť.

Každopádne som chcel týmto všetkým poukázať na to, že nemožno porovnávať axiómy s bohom.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

hughito: zaujímavý článok, čítal som ho celý...
trocha som sa nad tým zamyslel, práve na základe pohľadu na (ne)pretínanie rovnobežiek v rámci relativity by sme mohli poukázať na existenciu boha :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:No ale ako som citoval, tak napríklad matematické axiómy (niektoré ?) sa aj dokazujú (a to zjavne neuveriteľne zložito). :)
tak bud povodne neboli axiomami a matematici dospeli k tomu, ze su dostatocne elementarne aby sa axomami stali alebo je dokazovanie axiom zalezitost len pre fajnsmekrov

nemyslim si ze ten dokaz bol brutalne zlozity len bol dlhy.. proste ked chces uzavretu krivku potrebujes na to aspon 2 funkcie ale moze ich byt aj nekonecno a bolo treba dokazat pre lubovolny bod (tych je tiez nekonecno) ze patri pod jednu a zaroven nad druhu krivku funkcie v danom bode
hughito napísal: Každopádne som chcel týmto všetkým poukázať na to, že nemožno porovnávať axiómy s bohom.
Na to som poukazoval aj ja. Matika je krasna vec, ale tvrdenie o existencii boha nikdy nebude elementarne.

A co na toto S.T.E.A.L.T.H. ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

kiez by takychto satanistov bolo ovela viac...svet by bol hned krajsi :smt059
http://www.vidime.net/video-5150
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

A co na toto S.T.E.A.L.T.H. ?
S.T.E.A.L.T.H na to asi toto:

Stotoznujem sa s Vasim finalnym zaverom, ze boha nemozno povazovaz za axiomu. Ja som na to siel kus oklukou a na toto tvrdenie som prisiel inak. Posledne dni sa zamyslam nad tym, ako by sa dalo nabozenstvo vyvratit ako teoria. Vyvratit matematickym/fyzikalnym/vedeckym (vyberte si kto co chcete) sposobom. Isiel som na to tak:
Uvazoval som, ake postulaty ma nabozenstvo (pridrziaval som sa teorie relativity, kedze som na nu kus zatazeny :D). Hladal som nejake zakladne veci, z coho vychadza a dospel som k zaveru, ze ako teoria ma jeden postulat, a to boha. Tu je ale zasek, pretoze postulaty vychadzaju z niecoho, co aj ked nemozeme vysvetlit, logicky vieme, ze to tak je (odvolavam sa na hughitov upnuty clanok (Grygar)), co o bohu nejak povedat nemozme. Boh nie je axioma. T.z. bud boh nie je, alebo nabozenstvo ma s matematikou spolocne velke gulove (je to kus unahleny a zbrkly zaver, ale ja kde sa pozriem, tak nikde boha nevidim. Vidim len jeden ezotericky zvast o nicom).
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja sa skôr teším na to, ako sa bude vyvíjať tzv. m-teória. To by bol zrejme definitívny klinec.
Napísať odpoveď