Dilema o stredných školách
Dilema o stredných školách
Ahojte.Mám 14 rokov a zachvilku príde čas strednej školy.kedže chcem niečo s PC,programovanie,kodovanie,web designy......Proste PC maniak tak prosím poradte niekto nejakú dobrú školu kde sa niečo také naučím.Dakujem 
Re: Dilema o stredných školách
programovanie a web design je uplne ina kategoria, jedno je technicka zalezitost, druha skor umelecka
programovat ta nenauci ziadna stredna skola, ale najviac ti v tomto smere moze dat SPSE, ale ked chces ist neskor na vysoku skolu tak sa daj kludne na gymnazium
ak ta zaujima viac grafika tak na to su ine skoly ale v tom neviem poradit
programovat ta nenauci ziadna stredna skola, ale najviac ti v tomto smere moze dat SPSE, ale ked chces ist neskor na vysoku skolu tak sa daj kludne na gymnazium
ak ta zaujima viac grafika tak na to su ine skoly ale v tom neviem poradit
Skus si prečítat tu tvoj prípad tiež ...
http://www.hojko.com/skola-programovanie-t148012.html
http://www.hojko.com/skola-programovanie-t148012.html
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
a vieš niečo o programovaní že si presvedčený že sa tým chceš živiť? Alebo ťa len bavia pc hry? Až vyšoká škola ti určuje smer, na strednej je úplne jedno čo budeš.
mňa proste bavia PC.robím web stránky a chcem sa tomu venovať.len ja rozmíšlam že kde sa aj potom zamestnám!S programovaním nemám žiadne skúsenosti ale mám kamoša ktorý to robí a živí sa tým!kde sa tak môžem naučiť programovať?A nejaká premna škola v NR kraji?neviete poradiť?dakujem
dnes 90% mladeze bavia PC, ale len malokto z nich sa hodi na programovanie, ono programator je fest tazka profesia, to nieje sediet za kompom a mat zapnuty FB
robenie web stranky nieje programovanie, to je ako pisanie vo worde
a ako som ti napisal tak zo strednych skol ta moze na drahu programatora najlepsie pripravit elektro priemyslovka, ale najlepsie bude ked sa nebudes sustredit na strednu skolu ale na vysoku
inak stale mas dost casu si sadnut za komp a skusit nieco naprogramovat, ono aj tak ta v skole programovat nenaucia to sa musi kazdy naucit sam, len nezacinaj s php lebo uz vidim jak robis nejaky jednoduchy web v php a myslis si ze programujes
robenie web stranky nieje programovanie, to je ako pisanie vo worde
a ako som ti napisal tak zo strednych skol ta moze na drahu programatora najlepsie pripravit elektro priemyslovka, ale najlepsie bude ked sa nebudes sustredit na strednu skolu ale na vysoku
inak stale mas dost casu si sadnut za komp a skusit nieco naprogramovat, ono aj tak ta v skole programovat nenaucia to sa musi kazdy naucit sam, len nezacinaj s php lebo uz vidim jak robis nejaky jednoduchy web v php a myslis si ze programujes
Určite asi ten gympel, pretože zo strednej ešte žiaden hotový progrmátor nevyšiel... Ja som na gympli v 2. ročníku a začínajú do nás hustiť nejaký Pascal (či čo to je). Hlavne musíš byť 100% presvedčený, že tým progrmátorom byť chceš....
na gympli je informatika kde beries vsetko mozne, na SPSE(aspon na mojej) sme mali vyslovene predmet programovanie v C(2 roky)
Ale tak či tak sa človek naučí programovať na takej, že by sa tým mohol živiť len tak, že sadne za PC a bude to skúšať. Ale to je tak asi so všetkým. Keď niekto chce byť v niečom lepší tak sa tomu podriadi(číta knihy s tou tématikou,...)
Nwm toto skolstvo na slovensku
Ja nastastie uz koncim SS, lebo viac by som to nevydrzal, to je doslova mrhanie casu, Radsej by som nwm co sa ucil, ako mat ekonomiku obciansku atd. pritom je to SPSE. Odkial si? Ale nespoliehaj sa nato ze skola ta nauci. Da ti mozno zaklady, ostatne samostudium.
Presne. Samoštúdium je jediná možnost ako sa niečo naučiˇˇt.
-
Corn Flake
Guru wannabe
Čo tak skúsiť súkromnú?
http://ssosta.edupage.sk/
chodím tam síce len do 1. ročníku, ale zatiaľ môžem len doporučiť
http://ssosta.edupage.sk/
chodím tam síce len do 1. ročníku, ale zatiaľ môžem len doporučiť
Uf, no dochádzať skoro cez celú republiku na strednú by sa mi zrovna nechcelo. Predsa len stredná škola ešte nie je úplne rozhodujúca v rámci profesijného zamerania. Ja by som ti kľudne odporučil aj gympel so zameraním na informatiku, keďže z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že tvoja oblasť záujmu sa ešte môže zmeniť. Ja som chodil do programátorskej triedy na gympli, 8 rokov sme mali informatiku, ale v skutočnosti sme sa o ňu zaujímali a išli ju študovať na VŠ asi tak 5 ľudia v triede (z 34
). Takže v prípade, že ťa programovanie nechytí, nemáš strednú úplne zabitú ako keby si išiel na nejakú priemyslovku.