Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotite?

Príspevok od používateľa Tomasko »

jednen znamy par slovensky, teda jedny z najlepsich si dovolim tvrdit > kamera + foto - 700 + 350
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

i-Cube napísal:ja by som si na svatbu za peniaze este netrufol
nemam ani nahradny fotak a... a proste si netrufam :D
uprimne? ani ja :smt017
fotil som jednu svadbu znamenu(zadarmo a bez zaruk), a nie dakujem, tento segment prenecham s radostou inym. Je to pomerne velky napor na techniku, psychicky stres, neskor piplacka, samozrejme teda ak sa bavime o profesionalnom vysledku. a ked to clovek porovna so zahranicim, tak ohodnotenie neni podla mna na urovni
hojko napísal:Po kolko idu teraz svadby??? Lebo som sa bavil s jednym mladym chalanom, ktory par rokov foti a foti aj svadby. Uz si nepamatam cenu, tusim 250 ci 300 eur vravel a v cene je vsetko. Odvoz riesi vlastnym autom, oblek ma svoj, nafoti 1000-2000 fotiek, z ktorych vyberie tak 500 fotiek, ktore potom pripade este spracuje a upravi, napali 20 DVD kopii a odovzda. Pytal som sa ho na to napalovanie, ze preco 20x pali DVDcko. Lebo ze ked ho napali len jeden alebo dvakrat, tak sa nikomu nedostane a ked ho maju uz pekne napalene a maju tam spravenu aj potlac, tak to hostom uz poposielaju a porozdavaju.
to sa neda povedat zbrucha uz len region robi obrovske rozdiely, nehovoriac o type vystupu(DVD, viac kusov DVD, tlacene fotky, fotokniha)
Bratislava vedie, nasleduju Kosice a potom zvysok. S tym ze tie rozdiely byvaju priepastne.
aktualne ZHRUBA(neberte ma ako oficialny cennik, vychadzam z tohoco mi hovoria iny fotaci) by som to odhadol na cca
BA: 350 a viac, priemer cca 400-500
KE: 200 az 700(700 je zevraj extrem najdrahsieho fotografa v KE) priemer 250-350
Inde: max 350
S tym ze kvalita nemusi byt ani taka rozdielna a samozrejme vsade na najde niekto kto vam to nafoti za 100 eur(ako vyssie spomenuty typ profika za 400 eur)
Tomasko napísal:jednen znamy par slovensky, teda jedny z najlepsich si dovolim tvrdit > kamera + foto - 700 + 350
ak to je vazne jeden z naj svadobnych fotografov na slovensku, tak sa mi 350 zda extremne malo

a ano, podobne to funguje aj s fotenim stuzkovych :-)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

snad sa neurazi, ked ju zverejnim > http://www.katarinazitnanska.sk/ a na fb ma tiez vela fotiek, videa zase http://www.videofotostudio.sk/ a http://www.dodomusic.sk/
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Super fotky....
Tazko uveritelne ze berie "iba" 350 za svadbu.... mozno to je regionom(topolcany)?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Na plenery sa mi podarilo odfotiť svet "ružovímy okuliarmi".
Ale bez postprocesu sa mi tá fotka moc nepáči.
Takže prvý je originál a druhý postproces, avšak to poznáte aj vy.
Prílohy
P1070580.JPG
okular – kopie.jpg
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

chlapec10 napísal:Super fotky....
Tazko uveritelne ze berie "iba" 350 za svadbu.... mozno to je regionom(topolcany)?
tak za video 700, ale vacsinou, teda co som videl, robia kompletky video+foto spolu...
a su "vypredany" do novembra 2011...

//cenovu info mam od kamosa, je neoverena, ale na stuzkovu beru tak na 100%, kedze u nas v HC uz dve tocili..

inak ak mate cas kuknite videa.. teda klipy
http://vimeo.com/channels/stuzkova#9154699
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

BTW mne sa videa zo svadieb nepacia, je to dlhe a nudne. Ak svadbu, tak rozhodne fotky, ma to nieco do seba. Ine je to uz pri stuzkovej, kde su zabavne scenky a tak, takze tam skor to video. Ale v pripade svadby hovorim jasne za foto. Inak tu je taky maly shot na kamaratovu svadbu, strasne sa mi paci cele spracovanie:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

u nás v regione robí svadby jeden fotograf za 800 € .. chlap to robí už hádam 30 rokov a vyzná sa, to musí uznať, ale tá cena?ja by som sa svadbu neodvážil fotiť ani zadarmo.. svadba je pre niektorých ľudí veľmi dôležitá a nerád by som to zkafral nepodarenými fotkami.. :) jedna ma ale určite čaká.. na rok sa bude vydávať sesternica mojej priateľky a fotenie som sľúbil zadarmo a bez záruk :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

sak ako neviem co brani sesternici zavolat profika na fotenie + ty budes fotit tiez... ma istotu kvalitnych fotiek a ked to ty dokafres tak sa nic nestane a mas vybornu skusenost...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lebo triplove fotky by boli nahodou dobre(verim ze nie nahodou :) ), a sesterka bude lutovat vyhodene peniaze. Takisto je to mozno tym ze nie seci novomanzelia "potrebuju" fotky. poznam vela parov, co nemali fotografa vobec resp dali niekomu z rodiny lepsi fotak (rozumej bridge alebo low-end DSLR) a boli absolutne happy s vysledkom.
Takisto tu svojho casu putovala fotka nejakeho xlapika z vychodu, co mal drziak na ktorom mal namontovanu videokameru + 5Dmk2, a zevraj naraz fotil aj natacal... no hruza.
a nakoniec konstatovanie mojho byvaleho kolegu co sa teraz zivi svadbami:
inak v sobotu som nechapal cely den. prva svadba tento rok, kde som bol host a nie hlavny fotograf. ako dar som im vsak dal aranzovane fotky, ktore sme fotili v centre. stretol som tam dalsich 2 fotografov. jeden canon manik, ktory fotil vsetko na priamom slnku s externym bleskom a sedou rurkou (predpokladam 70-200/4), druha sony ich fotila zakladakom a internym bleskom. ale kazdy z nich mal pomocnika, ktory mu vlacil bagel, zenska mala este aj doplnky, ako kosicek a dazdnicek a podobne. toto by bolo este relativne ok, sok som zazil priamo na svadbe. pred obradom si ma zastavil fotograf/kameraman/diiiiiidzej, ze ho seklo v chrbte a nezvladne fotit a nahravat na video obrad. pozeram na neho, ze ok, ze a? on, ze ci by som nemohol nafotit svadbu ja. mal novu D5000 s 18-55 a 70-300vr. mal som len 105vr, takze som urobil par fotiek, ktore idealne nebudu, ale to mna nemusi trapit, kedze mu zaplatili a on to nezvladol. pocas oslavy obcas nakrucal, obcas fotil, vsetko bliskal s internym, popritom este pustal mp3ky z laptopu... no zleee
edit: to dual "cudo" vyzeralo takto nejak, lenze to bolo na jednej podlozke, a bolo to rucne drzatelne, jo a camera bol o moc moc slabsia
Prílohy
akimbo.jpg
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

maki lebo to nechce platiť :)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

chlapec10 napísal:je to konkretne nemecko , nie rakusko. A dph tam standartne platit musis, tak ako vsade inde. lenze si pisal ze v Alze kupujes bez dph cez firmu, v tom pripade by si rovnako mohol aj u nemcov nakupit bez dph cez firmu.
pozeram tu stranku ale koncovku ma geizhals.at/eu - at je rakusko... neviem nikde najst kontakt... ale odtial shipping bude asi lacnejsi pocitam... ako z nemecka...
bohvie kolko to tak moze robit...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nuz, hadat sa s tebou vazne nechcem.
ALE, geizhals je porovnavac cien, ano, rakusky, ale porovnava v celej EU ceny(preto to EU).
a ked si pozries teda ten link: http://geizhals.at/eu/a366844.html
tak uvidis co to som postol ako print screen , najlacnejsiu verziu(z anglicka) ignorujem, kedze ma zle hodnotenie, al zameriam sa na druhu v poradi(ta v cervenom ramceku).
Je tam EG-electronics, a vlajka co tam je, sa mi zda jasne nemecka, nie rakuska. vedla mas cenu: 1792,99 resp 1506,71 bez DPH

nasledne sa dostanes na stranku uz obchodu http://www.eg-electronics.com/product_i ... dy-p-11842
minule bol najlacnejsi iny obchod z nemecka, tam bolo postovne na slovensu cca 10-20 eur, tu neviem kolko stoji postovne.

Snad som vysvetlil dostatocne
Prílohy
geiz.JPG
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

aha uz vidim... len to neporovnava celu eu.. slovensko resp cesko to moc do uvahy nebere... alebo len vybrate obchodne retazce... no necham to vyzriet po vianociach ci nebude cenove prekvapenie...
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

chlapec10: ako je to s fotografovanim vacsich koncertov? mozu to len ludia z medii co maju "priepustky" alebo hocikto?
Maki
Darca
Darca

viete co je best aps-c fotak? - http://www.dxomark.com/index.php/en/Cam ... r-rankings - kuknite si, mozno vas to prekvapi
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

mna by zaujimalo ako na tom bude A580, ked vsetky tri (a580, D7000 a k-5) maju ten isty snimac
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Maki napísal:viete co je best aps-c fotak? - http://www.dxomark.com/index.php/en/Cam ... r-rankings - kuknite si, mozno vas to prekvapi
maki, nie fotak ale senzor, to je trocha dost velky rozdiel :)
Toy M@ch!n3 napísal:chlapec10: ako je to s fotografovanim vacsich koncertov? mozu to len ludia z medii co maju "priepustky" alebo hocikto?
mozu ty co maju pres/photo vysacky, teoreticky sa muses skusit akreditovat ako fotograf na volnej nohe.

Ty ale asi myslis ze ci si mozes zobrat fotak normalne ako divak, sak?
Na to sa tazko odpoveda, principialna odpoved je NIE. Pri vchode by ti mala teoreticky SBSka zobrat fotak/nevpustit ta dnu s lepsim fotakom. Ak ta pustia stale to je risk, ak budes v prednej rade a budes praskat s bleskom, skoro urcite si koledujes o "vyprask" (to moze byt hocico od slusneho vyvedenia az po znicenie fotaku, bol som svedkom toho ako napr na 50 centvoi nejaky americky security prisiel a rozdupal fotak divakovy...)
Ak budes hlbsie v dave, to je sance na prezitie sa zvysuju, takisto sance zvysuju nepouzivanie blesku(aj tak by ti nepomohol)
Zhrnute: NEODPORUCAM :-)
Maki
Darca
Darca

jo jo senzor... som sa sekol ked som to pisal
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

Vyzera tak ze cez vikend budem mat cas na fotenie. Kto sa prida. Uz par tyzdnov cititm ze potrebujem ist daco dakde fotit. Prida sa niekto? Popripade nejake tipy na fotenie nejake zaujimave akcie pobliz TT/BA/PN
Napísať odpoveď