v com programovat ?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
paulus25
Amateur
Amateur

v com programovat ?

Príspevok od používateľa paulus25 »

zdravim
som zaciatocnik v programovani a potrebujem poradit.
Mam jeden taky napad na tvorbu programu zalozenom na jednoduchých výpočtoch a prácou s tabulkami a grafmi. Presne na takom principe ako excel. Vedeli by ste mi pomoct ?

program by mal vyzerat asi takto:

http://www.ndicea.nl/indexen.php?i=endownload

tento je pre Holandsko a ja chcem nieco podobne spravit pre Slovakov.

tak ako ? :)
Mmartin
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: v com programovat ?

Príspevok od používateľa Mmartin »

ak chces pre desktopy - tak c++ + allegro (tak nejak sa vola ta graf.kniznica), ked chces aj nieco v 3D, tak sa da pouzit OpenGL.
Ak pre weby, php, js,...
paulus25
Amateur
Amateur

pre desktopy... cize pre Windows.

a ktore by boli vhodné programy ?
Mmartin
Guru
Guru

dev-cpp? visual studio?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

paulus25 napísal:pre desktopy... cize pre Windows.

a ktore by boli vhodné programy ?
Desktop != Windows
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

paulus25 napísal:tento je pre Holandsko a ja chcem nieco podobne spravit pre Slovakov.
tak toto si skade vycital ? vsak je po anglicky a nikde som sa nedocital ziadne obmedzenia ...
paulus25 napísal:zdravim
som zaciatocnik v programovani a potrebujem poradit.
Mam jeden taky napad na tvorbu programu zalozenom na jednoduchých výpočtoch a prácou s tabulkami a grafmi. Presne na takom principe ako excel. Vedeli by ste mi pomoct ?
Zaciatocnik v programovani ? ako chces zacat programovat ale este nevies ani v akom jazyku ? a hned by si chcel niečo takéto nakodit ?
1. si vyber jazyk C/C++/C#, Java, Phyton, Delphi .... (nie slovenčinu nemyslim)
ak vieš C++ tak odporucam FrameWork Qt ten ma dost vela rôznych tried pre všetko možne ... ale ak si taky zaciatocnik co este len ten jazyk vybera tak skôr sa môžeš chystat na písanie "Hello World" programu :) kopu dalsich jednoduchych programikov ...

inak ten program si viem predstavit nakodit aj v JavaScripte :) len by to bolo trocha bolestive

a ak hladas "program na programovanie" C/C++/C# Visual Studio (pre MFC) a Qt Creator(pre Qt) ... pre javu a dalsie NetBeans
(dufam že nehladaš niečo ako GameMaker :D)
paulus25
Amateur
Amateur

no je to urcene pre Holandsko a Belgicko. Ak by si sa na to pozrel, tak by si zistil ze su tam jednotlive regiony tychto statov.

Ja viem ze to pre mna bude zo zaciatku tazke.. uz som zacal so studovanim C++.. hladam aj nejake navody, tutorialy a atd.
aj s tym by ste mi vedeli pomoct ?

resp. kto by si trufol takyto program naprogramovat ?
Mmartin
Guru
Guru

Mne pri zaciatkoch s cpp pomohla knizka "C++ bez predchodzich znalosti", najdes snad v kazdom panta rhei. Tam sa naucis zaklady. Potom az rozmyslaj o grafike/winapi.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Kludne skus Javu alebo C++ alebo C# a ich graficke API, ci uz winapi alebo QT, alebo java graficke api. Ak to nie je neaky riadiaci softver v realnom case, tak C++ nepouzivaj, skus radsej Java alebo C#, nakodis to za kratsi cas. Ak si totalny zaciatocnik a zacnej sa aktivne ucit, tak myslim, ze do roka mozes mat prve celkom slusne vysledky.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tie fotky toho programu nevyzerali zas tak primitívne. Neviem čo všetko to vie, ale bojím sa, že ak nemáš žiadne základy tak prejde ešte dlhá doba kým niečo také zvládneš. Ak to vieš spraviť v exceli, prečo to nespravíš v ňom?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Pre uplneho zaciatocnika by som C++ neodporucal. To mu mozete rovno odporucit assembler...
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

To zalezi od toho na aky typ aplikacii sa chce zamerat. Kazdy jazyk je lepsi na nieco ine. V IT dnes bezi hlavne Java, pri riadiacich softoch zas C/C++. Nove trendy zas troska idu zanevret na dotnet, ten sa pouziva troska menej. Na to co chce on, odporucam but Java alebo C#. Ale vseobecne si myslim, ze prave by som odporucil pre zaciatocnika C/C++, lebo tam sa da vsetko a cloveku sa otvori sirsie spektrum vedomosti ako ked ovlada iba vyssie jazyky typu C#. Ja osobne by som si pre tvoj projekt vybral Javu.
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

ja by som mu skor odporucal c#...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

johny3212 napísal:Na to co chce on, odporucam but Java alebo C#.
Suhlasim. Su to fajn jazyky a vsetko, co potrebujes, je tam implementovane (vacsinou). V takom C sa moze trapit s blbostami, ako spravit ne-nullterminated string urcitej dlzky (ako ja nedavno), alebo ako zlepit dva a viac retazcov. Zaberie to kopu casu a vysledok taky isty, ako v C# alebo v Jave napises za pol sekundy a funguje to hned.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Treba si uvedomiť, že on nechce vedieť programovať, on chce spraviť program. Tém o začiatkoch programovania je tu veľa. V každej sa jednoznačne spomínajú na začiatok pascal, C, neskôr potom C++, C#, JAVA atď (o weboch nehovorím, to sa tejto témy netýka momentálne) Lenže tu máme situáciu, kedy začiatočník v programovaní chce urobiť komplet program s užívateľským rozhraním, grafikou a kto vie čim (pozrel som to len zbežne)
Takže či sa bude radiť pascal, C, C++, C#, JAVA, je to fuk, aj tak mu potrvá určite minimálne rok, kým spraví aspoň niečo menšie podobné (a to som ešte veľký optimista, keďže treba brať do úvahy aj iné povinnosti)

Takže neviem o čom táto téma je. Výber jazyka je vyriešený. Už chýba len programátor.
Teda paulus25, neber to v zlom, ale vychádzajúc z toho, že si sa nazval "začiatočníkom" v programovaní a toho, že sa pýtaš tak veľmi všeobecne, to ja osobne vidím takto.
Napísať odpoveď