takže posledné dni mi dosť blbne net - modem mi furt odpája/pripája. je nejaký spôsob ako zistiť že prečo mi to robí? je nejaký log kde sa ukladajú informácie o nadviazaní spojenia a hlavne o dôvode ukončenia? mám modem Webracer 821.
poruchu som nahlásil na helplinke TCOMu. prišiel technik, vymenil splitter, zahlásil že je všetko v poriadku a odišiel. nanešťastie som vtedy nebol doma ja, ale iba manželka, nevedela ani poriadne o čo sa jedná tak mu ani neprotirečila. samozrejme blbne to naďalej, snáď je to ešte i horšie! už som si začal zapisovať časy pádu pripojenia kvôli reklamácii - za cca dve a pol hodiny čo som dnes pri PC mi spojenie padlo vyše 50 krát, no a to som ešte nezaznamenal všetky pády keďže som nebol pri PC celý čas...
modem neodpája len keď surfujem po nete, pár krát som videl ako sa kontrolka DSL vypla a o chvíľu začal modem nabehávať znova pričom som na PC nič nerobil a ani som nemal spustené sťahovanie.
takže vie niekto pomôcť? vopred ďakujem!
padá mi net... dôvod?
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: padá mi net... dôvod?
log by sa mal robit automaticky u routri. V nastaveniach. Skusil by som resetnut router a nanovo nahodit nastavenia. Popripade aktualizovat firmware. Ak nepomoze treba sa znova stazovat popirpade reklamovat router
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
silmarill, je moznost, ze mas vadny HW. Nemusi to byt nutne splitter alebo modem/router. Mozno aj tvoja sietova karta? Dalej, mozno sa ti to bude zdat absurne, ale moze byt chyba v kabloch. Pri vysavani, chodeni, upratovani sa moze natrhnut, pomliazdit.. Neviem, ci mas kable listovane alebo nie. Moze byt niekde pripadne prevrtany. Teraz si nie som isty, ci je T-Com schopny zmerat silu signalu, ale myslim, ze ano. Lebo za cias ISDN som mal podobny problem. Prekablovali mi to, dostal som sice protekcne na tu dobu spickovy ISDN 3com router (chodil som s dcerou riaditela vtedajsich Slovenskych Telekomunikacii v Novych Zamkoch, hehehe) a problem sa vyriesil.
Na tvojom mieste by som skusil, ak mas moznost napojit sa napriamo s inym PC/notebookom. Mozno mas aj zavireny PC? Lebo nejaka havad dokaze aj toto robit.
A do tretice, aj ked velmi nepravdepodobne, ale DDoS. Ale myslim si, ze to u teba, ako bezneho uzivatela nehrozi. A kedze predpokladam, ze mas dynamicku IP, si v klude. Jedine, ze by som sa mylil, mal by si staticku a niekoho by si riadne nasral.
Na tvojom mieste by som skusil, ak mas moznost napojit sa napriamo s inym PC/notebookom. Mozno mas aj zavireny PC? Lebo nejaka havad dokaze aj toto robit.
A do tretice, aj ked velmi nepravdepodobne, ale DDoS. Ale myslim si, ze to u teba, ako bezneho uzivatela nehrozi. A kedze predpokladam, ze mas dynamicku IP, si v klude. Jedine, ze by som sa mylil, mal by si staticku a niekoho by si riadne nasral.
díky obom za rady. opäť som to riešil ako reklamáciu, druhý krát keď bol u mňa technik tak mi povedal že je vadný modem. informoval som sa na helplinke ako je to s reklamáciou modemu, tam mi povedali že na to nemám nárok lebo modem má vyše dva roky a ja som pri predlžovaní zmluvy nechcel nový. ponúkali mi nový v "plnej cene" za 60€ čo pokladám za zderstvo lebo taký sa dá kúpiť za 20€. to som im aj povedal, že modem od nich nebudem brať že sa poobzerám po inej možnosti. tak som aj spravil, objednal som si hneď z netu taký istý modem z bazos.sk za 8€ ... lenže ešte mi ani nedošiel druhý modem a už sa ten môj "zázračne" rozbehol! povedal by som že mali niekde problém s vedením alebo inú chybu o ktorej nevedeli (alebo si nechceli priznať) a medzi tým to poriešili.
díky za rady a môžte LOCK.
díky za rady a môžte LOCK.
Inac mi v robote mame net tiez od tcomu a sa nam stala taka vec ze tiez odpajalo net,neisla pevna linka atd prisiel technik a ten zistil ze pouzivame nespravnu prepatovu ochranu...tak nam povedal ze ak ju chceme pouzivat tak nech si kupime tu,ktora ma oznacenie dsl...
na prepäťovej ochrane som o síce mal, ale za cca 2 a pol roka s tým nikdy nebol problém.
chyba bola určite na ich strane.
chyba bola určite na ich strane.
No aj mne sa zda,kedze tu ochranu sme mali od kedy nas napojili na net a nebol problem,..len asi po 3mes nam vypadol net aj pevna linka... technik to napojil na priamo prepatovu ochranu vyhodil a uz to slapalo,...