Toshiba QOSMIO F60-120

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
DjConSpi
Amateur
Amateur

Toshiba QOSMIO F60-120

Príspevok od používateľa DjConSpi »

mam dve otazky ohladne novo zakupeneho notebooku.

1. horny dotykovy panel kde vypinam zapinam wifi, zvysujem a znizujem zvuk a podobne, tak vzdy pri stlaceni mi to pipne(akoze po stlaceni toho dotykoveho panela)
Kde to vypnem??

2. tento problem sa tyka mikrofonu. mam ho umiestneny vpravo dole, lenze on mi pocas staleho (bezneho) pouzivania ide. Proste ked do neho nieco poviem, tak to pocujem v reprakoch notebookovych. aj ked tuknem prstom, tak take tukanie pocut z reprakov. proste on je funkcny a nemal by. som v hlavnej obrazovke a on ide.
Toto kde vypnem ?

Dakujem

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2010, 22:12)
este poznamku ze ked som vypol zvuky, tak to uz nerobi. len pri zapnutych zvukoch stale ise mikrofon :(((

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2010, 22:43)
a este jedna otazka.

Rozmyslam ze notebook naformatujem, takze som si vypalil CD cez recovery centrum na 3 DVD (takze mi na tie dvd napalilo moj WIN7)
a pri bootovani z cd ked uz ma zacas instalovat, tak mam na vyber ze opravit system, alebo vymazat system.

Ktore mam dat ?

ja si myslim ze vymazat, a potom si ho nainstalujem z CD nie ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Toshiba QOSMIO F60-120

Príspevok od používateľa hojko »

K comu povedie ten format, co tym dosiahnes??? Podla toho co pises, tak je notebook novy.
DjConSpi
Amateur
Amateur

vsak to neviem k comu presne, aspon si rozdelim disk, ale to je jedno.. proste tie dva problemy neviem vyriesit :( a hral som sa aj v nastaveniach trochu :/ a nic

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2010, 0:49)
to som tam len pridal ako dalsiu otazku, nie ci to pomoze tym prvym dvom :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Predpokladam, ze nastavenie hornych tlacidiel sa bude riesit asi len dvomi sposobmi. Moze to byt niekde v biose, ale skor si myslim, ze bude mat Toshiba program na nastavenie notebooku, resp. niektorch veci a tak treba hladat tam. Mikrofon treba v spravcovi zvuku nastavit na tlmenie, aby fungoval len vtedy, ked ho potrebujes, resp. ked ho aktivujes stlacenim urcitej klavesy alebo ked si to vyziada program (ako trebars Skype, Zaznam zvuku a pod.).

Neviem ako Toshiba riesi recovery, ale z toho co pises by si mal dat zrejme obnovu. Keby bolo na mne, tak uprednostnim cistu instalaciu, teda si tam vlozim instalacne DVD o Windowsu, rozdelim disk, naformatujem to, nainstalujem. Potom vlozis DVD s ovladacmi, nainstalujem ich, minimalne sietovu kartu. Ked mi pojde internet, tak si postahujem najnovsie ovladace a nainstalujem ich. Potom pride na rad antivirus, prehliadac, nieco na filmy, hudbu atd...
DjConSpi
Amateur
Amateur

no recovery riesi tak (to mi povedali v obchode) ze na recovery vypali na 3DVD a to pri instalacii instaluje aj drivre a vsetky veci s tym suvisiace, len pri obnove som nemohol rozdelit disk (ako pri WM telefonoch) - t.j. notebook je v takom stave ako som kupil. cize win7, a ich utilitky ako 60dni office, 30dni antivir atd...

cize preto nechcem skusat tu moznost vymazat, lebo neviem co to urobi. tak disk si rozdelim nejakym programom asi.
kajsi1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kajsi1 »

Tiez mam tento notebook, a hned po kupe som naformatoval HDD a rozdelil som si ho, naistaloval si WIN7 ultimate.
Dotykove tlacidla sa daju stisit pomocou spravcu Toshiba, ak mas nainstalovany utilitu Value Added Package, alebo si ju stiahni od vyrobcu v ovladacovh presne podla typu notebooku.
potom si zapni START- vsetky programy-Toshiba-Utilities a zapni HWSetup, v honej liste prepni na Button Setting a dole vypnes pipanie Function Button Beep - Disablle

Ten mikrofon mi funguje spravne, pri povodnom Win som si to ani nestihol vsimnut, ci funguje spravne, teraz pri novom Win aj cez Skype som uz skusal.

Ak mas nejake otazky, rad Ti pomozem
Napísať odpoveď