Ahojte , mám problém s pc a neviem si dať rady.
Zhruba pred pol rokom som kupoval nový HW
MSI 785 GM E51
Athlon X2 245
Seagate barracuda 7200.12 500GB
1GB kingston DDR3 1333MHz
nie je podstatné,iba pre info.Teraz k problému:
celá sústava bežala stabilne približne až do konca septembra, keď sa mi zjavila vo windowse nejaká 2MB disková partícia ktorá bola prázda - tak som ju formátol. Ihnď po formáte nabehol BSOD ,reštart a hneď poštarte BIOSu začal písať že nenašiel žiadne diskové ani bootovacie jednotky. Cez repair konzolu inštalačky sa nedal opraviť FIXMBR ani BOOTFIX . Takže reinštal a vtedy začali problémy. Proste a jednoducho po nainštalovaní systému začínajú padať pomali ale isto všetky aplikácie . Robí to na všetkých verziach XP ( 2xbez SP,s SP1, 1xSP2,1x SP3 a WIN 7 všeetky verize či 32 alebo 64b) ktoré mám , objaví sa hláška program prestal pracovať odoslať-neodoslať. Začína to postupne - skype,eagle,prehrávače,adobe atď ....Po reinštalácii to chvíľu ide a potom zase pád.LIVE mandriva tiež moc nechcela nabehnúť
Aby som nezabudol. XPčko sa mi už ani nedá nainštalovať. Po inštalácii a prvom spustení hneď reštart.Keď reštart zakážem objaví sa nasledujúci BSOD
http://ujoelektron.ic.cz/upload/P251010_17.07.jpg
Seatools ,memtest, hot cpu bez výsledkov.
Tipujem že je chybná riadiaca elektronika ku disku.
Poraďte.stresli ste sa s niečím takým ???
Prípadne nejaký Košičan čo by bol ochotný poožičať starší disk na vyskúšanie
ďakujem za každé rady
nejaký HW problém
Re: nejaký HW problém
takze moze to byt:
1. poskodenim HW (vacsinou 1 z tychto 3)
- skus vybrat jednu ramku a nechat tam druhu a pod. (kedze mas len 1, zozen si inu na test, pripadne skus ramku na novo osadit, dokladne zatlacit do slotu, iny slot)
- vymenit grafiku
- vadna maticna doska
kedze sa uz pri instalacii objavuje BSOD - vidim to na HW fault> RAMKU/DOSKU
2. disk to asi nebude - pretoze LIVE CD by ti malo ist bez problemov, skus vybrat HDD a potom nabootovat LIVE.
3. skontroluj zapojenie do dosky a do zariadeni, ci nemas preseknute/zlomene kable
btw> nikto ti cez net nic neopravi, takze ked si nevies rady obrat sa na servis.
1. poskodenim HW (vacsinou 1 z tychto 3)
- skus vybrat jednu ramku a nechat tam druhu a pod. (kedze mas len 1, zozen si inu na test, pripadne skus ramku na novo osadit, dokladne zatlacit do slotu, iny slot)
- vymenit grafiku
- vadna maticna doska
kedze sa uz pri instalacii objavuje BSOD - vidim to na HW fault> RAMKU/DOSKU
2. disk to asi nebude - pretoze LIVE CD by ti malo ist bez problemov, skus vybrat HDD a potom nabootovat LIVE.
3. skontroluj zapojenie do dosky a do zariadeni, ci nemas preseknute/zlomene kable
btw> nikto ti cez net nic neopravi, takze ked si nevies rady obrat sa na servis.
Re: nejaký HW problém
je mi jasné že cez net mi nikto PC neopraví,iba som chcel vedieť či sa niečo podobné už niekomu dialo
Grafika je integrovaná, je to celkom možné že je chytená pretože po inštalácii driverov od ATI systém ako tak fungoval,až na to že padajú aplikácie
Grafika je integrovaná, je to celkom možné že je chytená pretože po inštalácii driverov od ATI systém ako tak fungoval,až na to že padajú aplikácie