zamrzanie PC, dlhe nepretzite pipanie

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
eCorke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

zamrzanie PC, dlhe nepretzite pipanie

Príspevok od používateľa eCorke »

Nevedel som ako inac nazvat temu aby to vystihovalo..

problem mam nasledovny...

bios je AMI, verzia 2.61.... prvy krat sa mi to stalo pri hrani hry, neskor tak isto a potom uz aj vo windowse cca po polhodinovom zapnuti... prezeral som teploty, vsetko vyzera byt v norme (procaky i7 cca 37-40 aj pri zatazi, GPU gtx470 pri zatazi cca 80)..

prejav bol po prvy krat zamrznutie a dlhe nepretrzite pipanie (skor piskanie, neviem povedat, samotny speaker ma dost vysoky zvuk tak neviem ci to mam nazvat vysokym tonom alebo nie) ... druhy krat to nepipalo a posledny krat opat ano.. pzoeral som na prejavy AMI biosu... a takuto chybu nema ani definovanu (aspon som nenasiel)... podobnu chybu som nasiel pri AVART biose, kde sa jedna o identifikacu prehriatia CPU.... (toho sa obavam najviac, kedze som ventilator daval iny a lepil ho sam, i ked teploty tomu vobec nenasvedcuju... tak ma to zmiatlo)...

podla mna je na tom zle ramka (nejaky chybny sector)... nechcem este momentalne spustat memtest, nemam tolko casu .. preto som sa chcel poradit na co by ste to videli vy.... idem to este testnut tym ze ju plne zahltim alebo co najviac.. a uvidim co to spravi....

dakujem za vsetky rady a napady :)
prdo
Medium Expert
Medium Expert

Re: zamrzanie PC, dlhe nepretzite pipanie

Príspevok od používateľa prdo »

Obcas zvikne pipat ,ked je poskodena doska. Ved si nastav kriticke teploty v biose. Nemas tam to nastavene na alarm?
eCorke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: zamrzanie PC, dlhe nepretzite pipanie

Príspevok od používateľa eCorke »

prdo napísal:Obcas zvikne pipat ,ked je poskodena doska. Ved si nastav kriticke teploty v biose. Nemas tam to nastavene na alarm?
teploty mam hlasene, ale vzdy moze nieco zblbnut... no uz som to nakoneic vyriesil .. bolo to ramkou .. jedna ma odpalene nejake sektory ...najskor .... alebo sa mozno na nej nieco spalilo .. neviem odhadnut, nechce sa mi robit memtest, davam reklamovat...
Napísať odpoveď