Kde dávať aké riešenie (napr: "K=", alebo x€ - x patrí)

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Skyer
Light Star
Light Star

Kde dávať aké riešenie (napr: "K=", alebo x€ - x patrí)

Príspevok od používateľa Skyer »

Dobrý deň,
zaujímalo by ma kde ako zapisovať riešenia, resp. ci na to nie je nejaké pravidlo. Z možností volieb mám na mysli štandardné,

K=... (ká sa rovná...)

alebo x € (bez čiarky v strede, x patrí..)

Konkrétne ma to zaujíma pri rovniciach a nerovniciach s absolútnou hodnotou, keďže pri postupoch vidím každé, a neviem aká je v tom logika... Ďakujem
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kde dávať aké riešenie (napr: "K=", alebo x€ - x patrí)

Príspevok od používateľa johny541 »

Na matematicke vyjadrenia ma microsoft zvlast vstavanu utilitu (moze a nemusi byt sucast Office, zalezi od verzie a aktualizacii). Vola sa to MS Equation. V tomto programe si schopny napisat aj tie najzlozitejsie matematicke vyjadrenia. Skus google, ale namatkovo prvy odkaz, ktory mi vyskocil:

http://office.microsoft.com/en-us/power ... 32753.aspx

// Aha, teraz pozeram, ze si chcel asi nieco ine. Precital som si to rychlo. No pravidlo na to nie je, vychadza to zo zdraveho rozumu :)

K je riesenie, ak riesenie patri do mnoziny realnych cisel, tak napises € (bez tej jednej ciarky v strede). Ak ma rovnica iba jedno riesenie, tak napises K=... Respektive riesenie sa moze rovnat jednemu cislo, dvom...viacerim cislam alebo rovno jednej mnozine (neobvykle, ale existuje). Neviem ake pismenka maju mnoziny v slovenskej matike, pretoze sa matiku ucim vo francuzstine, kde je vela veci uplne inak. Ten znak "patri" sa pouziva iba ked chces napriklad vysledok napisat, akoze patri do nejakej mnoziny. Neviem ako ti to mam normalne vysvetlit, jednoducho to vychadza zo slov "patri" "rovna sa".

p.s.: Co to hlada v sekcii Ostatné (PC)?
Skyer
Light Star
Light Star

Re: Kde dávať aké riešenie (napr: "K=", alebo x€ - x patrí)

Príspevok od používateľa Skyer »

Áno áno, bolo to niečo iné, ale ďakujem za odpoveď. Microsoft Equation by mi ale aj tak moc nefungoval, ak nerátam Wine a spol., pretože som na Linuxe :)
Napísať odpoveď