print server a Win7 spolu nejak nechcú komunikovať

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
metalworm
Novice
Novice

print server a Win7 spolu nejak nechcú komunikovať

Príspevok od používateľa metalworm »

Čafte,

mám print server AirLive P203N PrintServer 1xLPT, 2x USB 2.0, 1x LAN 10/100 (web http://cz.airlive.com/product/product_3 ... 7403224275) a do neho mám zapojené dve tlačiarne cez USB: multifunkčné čierno biele laserové zariadenie Samsung SCX-4300 a tlačiareň Canon iP 4300, print server mám zapojený do routera MSI RG60SE a v PC používam Windows 7 Ultimate x64. Keď sa pripojím do print servera a dám pripojiť tlačiareň tak mi vypíše hlášku:

"Systém Windows sa nemohol pripojiť k tlačiarni. Skontrolujte názov tlačiarne a skúste znova. Ak ide o sieťovú tlačiareň, skontrolujte, či je zapnutá a či je adresa tlačiarne správna".

Obe tlačiarne som mal pripojené napriamo v PC (cez USB) a nainštalovali sa správne a fungovali správne, tento problém nastal až keď som ich pripojil do print servera. Pokúsil som sa aj nainštalovať tak tie tlačiarne, že som išiel cez pridať novú tlačiareň -> použiť existujúci port, tu som zadal port v print servery -> v ďalšom výbere som zvolil požadovanú tlačiareň a dal to dokončiť. Tlačiarne chvíľu fungovali a po chvílke sa mi zrútil systém a musel som ho reštartovať a potom už nefungovali.

Skúšal som tieto tlačiarne pripojiť cez Windows XP (home a prof) v print servery a tam to všetko ide ako švajčiarske hodinky. Vedel by mi s tým niekto poradiť pls??
Traktorista
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: print server a Win7 spolu nejak nechcú komunikovať

Príspevok od používateľa Traktorista »

nebude to jednoducho pretoze ten printserver nepodporuje win7???
O.S. support: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
Napísať odpoveď