Zdravim vsetkych dobrych ludi. Situacia je nasledujuca:
Hned po kupe tlaciarne a kablu pre tlaciaren ((A-B kabel) 2.0 - 1,8m) som driver bez problemov nainstaloval a tlaciaren veselo pouzival.
Po nejakej dobe som sa rozhodol reinstalovat windows (XP) no tlaciaren som hned neinstaloval pretoze som ju nepotreboval. Tlaciaren bola k pocitacu cely cas pripojena no bohuzial si nespominam ci mi po reinstalaciu windowsu hned zobrazilo bublinku s informaciou ze je k pocitacu pripojeny hardware ktory nema nainstalovany driver.
Neskor som tlaciaren potreboval pouzit a tak som siel nainstalovat driver. Instalacia samotneho driveru prebehla bez problemov no posledny krok je kde nastava problem.
V poslednom kroku treba tlaciaren pripojit k pocitacu a tlaciaren zapnut. Pocitac by mal tlaciaren zaznamenat a instalaciu driveru ukoncit (na prvom windowse tak aj bolo). Lenze tlaciaren mi nezaregistruje (ako keby ani nebola pripojena) a tak mi instalacia da moznost vyberu portov kde by mala byt tlaciaren pripojena a ja ten port ma vybrat rucne. Porty ktore mam na vyber su: LPT1-3,
COM1-4 a FILE. Tlaciaren je pripojena na USB port ktory vo vybere ani nieje. Vybrat mozem ktorykolvek port a instalaciu dokoncit "uspesne". No ked chcem tlacit tak jednoducho hlasi ze tlaciaren nieje pripojena.
Driver som instaloval z CD a skusal som aj novu verziu z Canon stranky.
Este jedna zaujimavost: Ked je tlaciaren zapnuta a ja ju pripojim k pocitacu tak zaznie 3x zrychlenie pipnutie. Ked pripojim akykolvek iny USB (mys, MP3 player/kluc) tak zaznie 2x pomalsie pipnutie (klasicky zvuk ked pripojite USB).
Dnes som kupil novy kabel s nadejou ze to vsetko vyriesi no situacia sa nemeni a preto sa obraciam na toto forum ci bi mi niekto nevedel pomoct.
Vopred dakujem za odpovede.
Tlaciaren Canon MP540 (zrejme software?)
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tlaciaren Canon MP540 (zrejme software?)
problem je v tom ze najprv treba nainstalovat driver a az potom pripojit tlaciaren.
najprv odinstaluj vsetko co je akolkolvek spojene s tou tlaciarnou (ovladace, programy..)
1. je moznost skusit pri instalacii pripojit tlaciaren do ineho usb portu ked sa ta spyta, ale mozno to nepojde.
2. skus pouzit tento program http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html a odstranit vsetky zmienky o danej tlaciarni a potom skusit instalaciu tak ze pripojis az ked ti to povie instalacka.
najprv odinstaluj vsetko co je akolkolvek spojene s tou tlaciarnou (ovladace, programy..)
1. je moznost skusit pri instalacii pripojit tlaciaren do ineho usb portu ked sa ta spyta, ale mozno to nepojde.
2. skus pouzit tento program http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html a odstranit vsetky zmienky o danej tlaciarni a potom skusit instalaciu tak ze pripojis az ked ti to povie instalacka.
Chcel by som sa ti podakovat, nainstaloval som to podla tvojej moznosti 2. a tlaciaren ide. No presne to iste som uz skusal predtym akurat ze som nemal ten USBDeview a ak som to spravne pochopil tak ten program len zobrazuje veci pripojene k pocitacu cez USB no aj tak si niesom isty ci je ten program teraz potrebny aby tlaciaren fungovala alebo ho mozem vymazat.
A mozno som predtym len poriadne nevymazal drivery, tentokrat som to mazal rovno z registru.
Kazdopadne este raz: Diky moc!
A mozno som predtym len poriadne nevymazal drivery, tentokrat som to mazal rovno z registru.
Kazdopadne este raz: Diky moc!
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
USBDeview uz mozes zmazat.
ten program robi to ze ked das dane zariadenie cez neho zmazat, tak odstrani informaciu ze bolo zariadenie (v tvojom pripade tlaciaren) uz pripojene a windows si teda nemysli ze uz ma nanho naintalovany ovladac (alebo aspon priblizne takto nejak
).
ten program robi to ze ked das dane zariadenie cez neho zmazat, tak odstrani informaciu ze bolo zariadenie (v tvojom pripade tlaciaren) uz pripojene a windows si teda nemysli ze uz ma nanho naintalovany ovladac (alebo aspon priblizne takto nejak