Tlaciaren Canon MP540 (zrejme software?)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
w0oT
Novice
Novice

Tlaciaren Canon MP540 (zrejme software?)

Príspevok od používateľa w0oT »

Zdravim vsetkych dobrych ludi. Situacia je nasledujuca:
Hned po kupe tlaciarne a kablu pre tlaciaren ((A-B kabel) 2.0 - 1,8m) som driver bez problemov nainstaloval a tlaciaren veselo pouzival.
Po nejakej dobe som sa rozhodol reinstalovat windows (XP) no tlaciaren som hned neinstaloval pretoze som ju nepotreboval. Tlaciaren bola k pocitacu cely cas pripojena no bohuzial si nespominam ci mi po reinstalaciu windowsu hned zobrazilo bublinku s informaciou ze je k pocitacu pripojeny hardware ktory nema nainstalovany driver.

Neskor som tlaciaren potreboval pouzit a tak som siel nainstalovat driver. Instalacia samotneho driveru prebehla bez problemov no posledny krok je kde nastava problem.
V poslednom kroku treba tlaciaren pripojit k pocitacu a tlaciaren zapnut. Pocitac by mal tlaciaren zaznamenat a instalaciu driveru ukoncit (na prvom windowse tak aj bolo). Lenze tlaciaren mi nezaregistruje (ako keby ani nebola pripojena) a tak mi instalacia da moznost vyberu portov kde by mala byt tlaciaren pripojena a ja ten port ma vybrat rucne. Porty ktore mam na vyber su: LPT1-3,
COM1-4 a FILE. Tlaciaren je pripojena na USB port ktory vo vybere ani nieje. Vybrat mozem ktorykolvek port a instalaciu dokoncit "uspesne". No ked chcem tlacit tak jednoducho hlasi ze tlaciaren nieje pripojena.

Driver som instaloval z CD a skusal som aj novu verziu z Canon stranky.

Este jedna zaujimavost: Ked je tlaciaren zapnuta a ja ju pripojim k pocitacu tak zaznie 3x zrychlenie pipnutie. Ked pripojim akykolvek iny USB (mys, MP3 player/kluc) tak zaznie 2x pomalsie pipnutie (klasicky zvuk ked pripojite USB).

Dnes som kupil novy kabel s nadejou ze to vsetko vyriesi no situacia sa nemeni a preto sa obraciam na toto forum ci bi mi niekto nevedel pomoct.

Vopred dakujem za odpovede.
caesar1987
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Tlaciaren Canon MP540 (zrejme software?)

Príspevok od používateľa caesar1987 »

problem je v tom ze najprv treba nainstalovat driver a az potom pripojit tlaciaren.
najprv odinstaluj vsetko co je akolkolvek spojene s tou tlaciarnou (ovladace, programy..)

1. je moznost skusit pri instalacii pripojit tlaciaren do ineho usb portu ked sa ta spyta, ale mozno to nepojde.

2. skus pouzit tento program http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html a odstranit vsetky zmienky o danej tlaciarni a potom skusit instalaciu tak ze pripojis az ked ti to povie instalacka.
w0oT
Novice
Novice

Príspevok od používateľa w0oT »

Chcel by som sa ti podakovat, nainstaloval som to podla tvojej moznosti 2. a tlaciaren ide. No presne to iste som uz skusal predtym akurat ze som nemal ten USBDeview a ak som to spravne pochopil tak ten program len zobrazuje veci pripojene k pocitacu cez USB no aj tak si niesom isty ci je ten program teraz potrebny aby tlaciaren fungovala alebo ho mozem vymazat.
A mozno som predtym len poriadne nevymazal drivery, tentokrat som to mazal rovno z registru.

Kazdopadne este raz: Diky moc!
caesar1987
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

USBDeview uz mozes zmazat.

ten program robi to ze ked das dane zariadenie cez neho zmazat, tak odstrani informaciu ze bolo zariadenie (v tvojom pripade tlaciaren) uz pripojene a windows si teda nemysli ze uz ma nanho naintalovany ovladac (alebo aspon priblizne takto nejak :D).
Napísať odpoveď