Bakalarska praca

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jolanek
Medium Expert
Medium Expert

Bakalarska praca

Príspevok od používateľa jolanek »

Ahojte, bola mi pridelena tema na bakalarku: Financovanie podnikateľských aktivít s využitím eurofondov.

Chcel by som sa tymto spytat, ci nepoznate nejaku firmu ( najlepsie z KE) kt. dostala ennavratnu financnu dotaciu z EU , a tato firma by bola i ochotna zverejnit vsetky svoje dokumenty, tlaciva ako to ziskala a postup a pod.
Alebo hocico co by mi pomohlo? :)

Dakujem

Zn. prave zacinam s bakalarkou :)
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Bakalarska praca

Príspevok od používateľa jackb »

a ty si druhak ci tretiak?
lebo ak si tretiak tak si cely rok :playboy: alebo co?
jolanek
Medium Expert
Medium Expert

co ma :playboy: spolocne s mojou otazkou?
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

pretoze ak si tretiak, tak je na taketo veci uz dost neskoro, nie?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

neskoro? :shock:
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Poznam kopu takých, čo ešte ani nezačali. :D Niekto to zmákne aj za mesiac.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

za mesiac? ked mas podklady a cas za tyzden mas bakalarku hotovu
ja som tiez ani nezacal, a ani sa nechystam az po skuskovom
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak ale nie každý robí električkové školy :wink:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

a nie kazdy ma bakalarku typu vezmem pat knih, cco to opisem a hotovo
jackb
Redeemer
Redeemer

ja som svoju temu temu spracuval uz v druhaku v letnom semstri na smestralku, plus pri rozsahu tem v mojom odbore by bolo mierne sialene si spominat na zadanie bclarky teraz...
ale ako pise Pilifo, ked niekto studuje elektrickovu skolu, tak si moze spomenut az po vianociach...
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Musim sa smiat, ako si niekto potrebuje dvihat v tejto teme ego, tym ze ako on dlho musi robit bakalarku, aku ma teda tazku skolu, ziadnu elektrickovu...bububu. Uplne od veci logika.

To kedy zacnes robit bakalarku a ako dlho Ti to bude trvat je absolutne subjektivne, pricom treba zohladnit vela faktorov. Hlavne asi ako moc Ta tlaci Tvoj konzultant, dostupnost literatury (niekto ma temu, kde moze cerpat z lahsie dostupnych materialov, iny potrebuje pobehat kniznice, mozno aj zahranicne a praca s cudzojazycnou literaturou je zas dalsi dolezity faktor, ci budes bakalarku pisat dlhsie alebo kratsie, ale neznamena to, ze jedna ci druha praca bude uzasnejsia, je to len o dostupnosti zdrojov), samozrejme aj individualna sikovnost daneho studenta (niekto moze byt sikovny, vie sa naucit ale skratka pisanie nejakej prace nie je jeho silnou strankou) ako aj individualny postoj daneho studenta, teda niekto potrebuje viac casu aby mal z prace dobry pocit, iny student zas moze pridlhu pracu na bakalarke povazovat za natahovanie a stratu casu, ked ju moze mat hotovu v kratsom case.

Cize skor by som povedal, ak by som mal mierne upravit poslednu vetu v tomto topicu "Ak na niekoho netlaci konzultant, ma lahko dostupne zdroje a je sikovny, moze si na bakalarku spomenut az po Vianociach."

Ja osobne sa bakalarke tak nejako venujem uz asi 2 mesiace, jednak mam aktivneho konzultanta, jednak material som si potreboval zohnat aj cudzojazycny, takze nechavat to na poslednu chvilu by sa mi nemuselo vyplatit. Niektori spoluziaci nezacali, maju inu bakalarku, ineho konzultanta, inak dostupne zdroje, potrebuju iny cas na vypracovanie prace...mam sa citit lepsi, lebo uz na mojej pracujem? Riadna hlupost.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Čo tak sa vrátiť k téme? :)

jolanek.. no nezávidím, pretože ochota firiem zverejňovať nejaké údaje je dosť mizerná.. pravdepodobne si to už zistil aj sám počas štúdia pri riešení nejakých seminárok. Ale môžeš skúsiť.. najväčší problém je nájsť takú firmu. Neexistuje nejaký zoznam firiem, ktoré dostali pôžičku? Skús popozerať weby rôznych inštitúcií, cez ktoré sa tieto pôžičky riešia. Možno budú mať na webe nejaké zoznamy firiem, prípadne tam priamo zavolaj, zbehni osobne... či by Ti nevedeli poskytnúť názvy zopár firiem. Až budeš mať takýto zoznam, môžeš ich začať obvolávať a možno budeš mať na jednu šťastie.

Prinajhoršom povedz aj svojmu konzultantovi (či ako sa mu hovorí), nech Ti skúsi niečo poradiť... možno bude mať lepšie informácie, keď sa v tejto oblasti viac pohybuje.

Čo sa týka KE, akurát minule mi známa hovorila, že ju zaujala nejaká malá firmička na Jazere pri Labašovi, že je pekne novovybudovaná a má aj tabulečku, že z Európskych fondov.... (niekde blízko tej umyvárky a autoservisu, čo tam majú tie veľké chryslery american taxi)

:)
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Skus mrknut stranku Europskej investicnej banky, ja som namatkovo nasiel takyto zoznam ale nie som si isty, ci je to srpavne.

http://www.eib.europa.eu/projects/loans ... ion/sk.htm
jackb
Redeemer
Redeemer

Vigor, ak by to bolo o konzultantovi, tak ja zacnem pisat po Velkej noci, lebo ten chlap nas hadze bobek... ale ja som si vybral lebo k nej mam blizko a nemusi ma do toho tlacit...

Autor: kontaktuj aj VUCku, alebo cez koho tie eurofondy tecu ku firmam, ohanaj sa papierom z katedry ze to potrebujes na bakalarku a zakonom o pristupe k informaciam. S tym zakonom dostanes info aj od min. obrany ked potrebujes, ci komplet rozpocty mesta a obce...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

tiez by som skusil VUC

firma kde pracujem ziskala dost dotacii z eurofondov ale pochybujem ze ja sa k tym dokumentom dostanem...
ale mal by som potom zaujem o tvoju bakalarku, uvazujem o zivnosti a neaky vzorovy schvaleny projekt by sa zisiel

a trosku OT:
mne bakalarka trvala 3 tyzdne (8-15hodin/den), z toho 2 tyzdne som pisal program a tyzden zvasty k tomu, s konzultatntom som si dohodol pracu v oktobri a prve konzultacie som mal az v maji :D (a to som zasiel za nim uz s hotovym programom a konzultovat som chcel len zvasty), bol pekne prekvapeny vtedy, ale vynasiel sa a do posudku mi dal pochvalu za samostatnost :lol:
jolanek
Medium Expert
Medium Expert

Dakujem za vasu pomoc, kto kolko robil bakalarku ma prepacte nezaujima, :) Ja viem ze este mam cas, len predtym ako zacnem sa popytat mozem :)
rr900
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rr900 »

zdravím vás, našiel by si, prosím, niekto chvíľočku čas mi pomôcť ohľadom bakalárky ? Ja by som potreboval si len objasniť nejaké detaily:

1. považuje sa za zahraničnú literatúru aj taká kniha, ktorá je original preložená z angličtiny do češtiny/slovenčiny ? Napr. Steev McKee: Čo dělať, když firma upadá

2. považuje sa za zahraničnú literatúru aj česká kniha ? :D

3. ak mám knihu v angličtine a prekladám si nejakú časť, tak túto časť uvádzam ako parafrázu že ? (asi nie ako citát, keďže nejde o presný prepis od slova do slova)

Zatiaľ iba toto. ďakujem :)

//autoeditácia príspevku (09 Máj 2014, 17:24)
Prosím vás, môžem mať ako prílohu k bakalárke CDčko ? Predpokladám, že áno, ale aký je potom postup? Do bakalárky, do časti "Prílohy" iba napíšem, že "prílohou BP je excelovský súbor..." a ten excelovský súbor napálim na CDčko a spolu s prácou odovzdám?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

1) ak cituješ z toho českého prekladu, tak to je zahraničná. Jedine že by si študoval na českej škole, potom to samozrejme zahraničná nie je :) Ale mal by si sa snažiť používať originálne verzie, nie prekladané. Ak také nemáš z kade získať, tak samozrejme môžeš aj prekladanú. Ak je to preklad do slovenčiny, tak bohužial sa ako zahraničná neráta

2) zodpovedané v prvom bode. Ak študuješ na slovensku a nie v čechách, tak česká literatúra je zahraničná

3) parafráza a citácia sú dve rôzne veci. Ak to preložiš tak ako to tam napísané bolo, tak to je citácia. Parafráza je voľné prerozprávanie (teda z bloku textu vynecháš vety, niektoré doplniš podľa seba a podobne. Len aby ostala zachovaná myšlienka a odvolaš sa na zdroj kde tá myšlienka bola čerpaná).

na koniec práce na samostatnú stranu dáš Príloha A: CD nosič s .... a cd musí byť pevne pripojené k práci. Takže papierový obal ktorý bude nalepený na poslednej hrubej doske, alebo foliový obal ktorý bude priamo zaviazaný do práce. Súčasťou CD prílohy ale majú byť veci, ktoré sa do práce nedajú inak vložiť (programy, vizualizácie, objemné dáta...). Ak je tú tabuľku možné vytlačiť na A4 alebo A3, tak nevidím dôvod aby išla do prílohy na CD. Jedine že by boli pre tvoju prácu dôležité vzorce z toho excelu ktoré sa tlačením strácajú alebo máš okrem toho excelu aj iné prílohy. Lebo napalovať na 700MB cd niekoľko kilobajtov je smiešne
rr900
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rr900 »

Díky moc. No ono to je excelovský súbor s tromi hárkami. Jeden hárok má nejakých 60 riadkov a asi 15 stĺpcov. Proste, tam sú zaznamenávané rôzne údaje, čo som skúmal...

Z toho som potom robil aj grafy a nejaké tabuľky (tie v práci sú nie ako príloha, ale normálne ako súčasť práce). Potom v tom exceli je aj nejaká regresná analýza, z ktorej som využil iba niekotré údaje do tabuľky.

Má to síce niekoľko kilobajtov, ale tak všetky tie dáta by som nevedel dať tak poupravovať, aby mohli ísť ako príloha priamo do práce a nebolo by to proste ani estetické...

aj tak si myslím, že dotyčným je ukradnuté, či má príloha 50kb, alebo 500mb
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
Napísať odpoveď