Strácanie koncentrácie

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Strácanie koncentrácie

Príspevok od používateľa iWin »

Už dlhšiu dobu pociťujem stratu koncentrácie a dosť mi to vadí je to prakticky pri všetkom.
- Učím sa do školy...prečítam si jeden riadok a už pri ďalšom uvažujem nad niečím úplne iným (nad tým čo bude zajtra, nad nejakým iným problémom) hneď ako si uvedomím ,že už rozmýšľam o niečom inom akoby sa sám na seba nase*em a takto dostávam sám seba do nejakej nepohody a pocitu ,že som hlúpy a neschopný sa učiť , čo momentálne aj som.
Niekedy proste sa mi stačí na niečo pozrieť a viem to za pár minút no inokedy môžem pomerne krátky text študovať aj hodinu no niesom schopný sa ho naučiť.
Podľa mňa to mám aj na psychickom podklade pretože veľa ľudí mi už povedalo ,že mám na seba veľké nároky...
Proste keď mi náhodou niečo nejde hneď mám pocit ,že som hlúpy, neschopný atď.
Celkovo po prechode na strednú som v nejakej zlom psychickom rozpoložení.
Neviete ako sa môžem opäť normálne učiť bez toho aby som rozmýšľal nad milión inými vecami ???
Neviem možno to je len zlé obdobie...
Celkovo predtým som bol viac spoločenský človek teraz idem von možno 1-2x do týždňa
Taktiež mi napríklad vadí že hocikedy aj poobede "odpadnem" proste zaspím kľudne aj na 3-4 hodiny
Ja už fakt neviem kde robím chybu. Často si robím všeliaké testy len aby som sám seba ubezpečil ,že niečo viem... inak nemáte nejaky osvedčený IQ test? :D
Mali ste aj vy takéto obdobie? Či to len ja som taký e.m.o?
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Strácanie koncentrácie

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

skus psychologa, alebo ked sa ti nechce chodit, tak pred ucenim si daj kavicku alebo tabletky na sustredenie (omega3), mne osobne dost pomohli v skuskovom, tiez som sa nevedel sustredit a mna zase vsetko rozptylovalo, taktiez som cital ejden riadok a zrazu som sa zapodival na nieco a zachvilu som zistil ze som len tak cumel do blba hodinu...

//alebo ma este teraz napadlo, skus si dat energetak, takto som vydrzal zase pri uceni az prilis dlho :D
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Okay dik za radu no neviem ja aj ked som "adrenalinovy" sportovec tak niesom az taky velky zastanca energetakov...ale kto vie mozno by toi stalo za pokus... A pri tych tabletach som tiez trocha na pochybach co sa tyka nejakych vedlajsich ucinkov...su vobec nejake?
Bol by som rad keby sa vyjadrili aj dalsi...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

tie vedlajsie ucinky zavisia od konkretneho cloveka, niekto ich bude prijimat normalne a "nabiju" ho, no niektorych mozu uspavat, alebo mu bude z nich nevolno a pri energetakoch asi to iste, napr. moja sestra po vypiti plechovky redbullu zaspi do pol hodiny :D, ja som pri jednej plechovke vydrzal do pol 4 rana :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

iWin, mas to aj mimo jesene? Lebo teraz je nizky tlak vzduchu, sychravo a ked si meteosenzitivnejsi tak ta to moze aj tak vplyvat...
ked to nie je len otazkou jesene ci zmeny pocasia videl by som to na nizky krvy tlak: zacni pit vela tekutin, plus kava/cierny/zeleny caj... ale radsej si ten tlak pred tym odmeraj, aby si si neubilizil...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

iwin, to isté mám ja len celý život... :D Možno to je tým že si začal chodiť na strednú /No z toho textu to tak vyznelo/
To že po obede si unavený je normálne, a pravdepodobne to nemá s tým nič spoločné. /Neviem kedy chodíš spať/ Ale ja mám tiež ten problém keď chodím spať nepravidelne a málo spím... No a čo sa týka toho učenia mne pomáha keď som sám, a učím sa takým systémom: Prečítam si jednu vetu, a v hlave si to poviem. Rýchlejšie sa tak naučím a keď rozmýšľam nad tou vetou, tak nemám čas na iné. Keď vidím že to už nejde dám si pauzu, pozriem telku, prečítam niečo na nete... A učím sa radšej 3x po 20 minút ako naraz... Vyskúšaj možno ti to tiež pomôže chodíť hneď za psychošom, alebo tlačiť do seba tabletky...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

odporucam:
zeleny caj (nie na vecer), pripadne pu-erh (ale jedine sypany)
dostatok spanku a relaxu
psychicka vyrovnanost (vsak sa ti nezrutil svet po tom prechode na strednu,ci?)
dobra motivacia robit to na co sa chces sustredit
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

Udrzat pozornost? Pravidelny spanok? Co to je? Nepoznam!

Mozno prave v tom spanku bude chyba a pride aj pozornost...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

iWin

pravdepodobne mas nevyvazenu stravu, skus poriadne pridat do jedalnicka ryby a ovocie, to Ta naštartuje.. :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Skus stitnu zlazu, ak mas znizenu teplotu /pod 36/, unava, nekoncentracia, tu su jedny z hlavnych priznakov.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

aj ja som vzdy mal problem sustredit sa :(
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

V poslednom case to mavam aj ja. Mam to tak kazdy rok takto na jesen. Len mi vadi, ze si chcem dat pauzu pri uceni, nachvilu si pospat, no nikdy sa mi nedari zaspat. Medicinu na spanok si nechcem davat, na zdriemnutie do 2-3 hodin mi to pripada zbytocne, ale ked len tak lezim, je to uz pomaly horsie ako keby som mal nad tymi knihami sediet.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

to je dost normalne ze na jesen a v zime nie je clovek v takej dusevnej a fyzickej kondicii, ako bol v lete. Moze za to nedostatok slnka a prirodnych vitaminov v ovoci. Vela sa da ale napravit kvalitnou stravou,aj multivitamin moze pomoct..
Komplex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Komplex »

To isté trápilo aj mňa hlavne preto, že zo školy prichádzam neskoro domov dosť často zvyknem zaspať. Večer som mal hlavu plnú veci a bol som unavený z trénovania a tak som začal sa učiť skoro ráno lebo vtedy mám prázdnejšiu hlavu trochu som si zatrénoval osprchoval sa ľadovou vodou a dal kávičku a hned sa my lepšie učilo. Skúšal som aj energetáky ale káva my viac pomohla ale zato na každého to vplýva inak.
luculiiik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa luculiiik »

iWin, ja by som na tvojom mieste navštívila aj lekára. Ak je oslabená imunita, objavujú sa poruchy sústredenia. Napr. ja sa tiež neviem vždy sústrediť. Mám oslabenú imunitu, trpím anémiou (chudokorvnosť, nedostatok železa). A to tiež sústredeniu len škodí. :)
SAnthOS
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa SAnthOS »

JEEj ahoj :) Nie nie nie si emo :D každý máme predsa obdobie kedy sa nám vôbec nedá sústrediť a vôbec nič sa nedokážeme naučiť. Obzvlášť nepríjemné je to cez skúškové. A keď už ani káva nepomôže je zle :/ to poznám. Nervy som mal z toho zimný semester-skoro ma z toho urvalo doslova a skúšal som všetko pravidelný spánok, guaranu a tak a ničč...no na nervy...totál dead. Kamoš prišiel s tým, že našiel Myslící prášek od the brainer-a a tak sme to nejak dali do dna :D :D a celkom spoko to zabralo skús si to čeknúť a urobíš si vlastný názor ;)
jax90
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jax90 »

Keď máš takéto poruchy,mal by si navštíviť koncentračný tábor,nie? :D
Napísať odpoveď