Ahojte.Prosím pomôžte mi vypočítať príklad,lebo doma sa s tým trápime celá rodina a nevieme sa dohodnúť na výsledku.
Na trojprúdovom úseku diaľnice D1 platí znížená maximálna rýchlosť na 110 km/h.
1. Úloha : Vypočítajte o koľko minút (približne) dlhšie trvá prejazd 42 km úseku pri konštantnej rýchlosti 110 km/h (oproti rýchlosti 130 km/h).
2. Úloha : Pokúste sa získať odhad (odhad, nie výpočet) predĺženia prejazdu od niekoho známeho alebo príbuzného (najlepšie šoféra).
Ten odhad šoféra mám,len by som ho chcela porovnať.
Vopred ďakujeeeem.Eva
Zníženie rýchlosti
Re: Zníženie rýchlosti
zvlastna rodina ...
s=v*t
t=s/v
s mas v oboch pripadoch tych 42km a rychlost bude raz 110, potom 130 a porovnas cas
s=v*t
t=s/v
s mas v oboch pripadoch tych 42km a rychlost bude raz 110, potom 130 a porovnas cas
mne vyslo 3.6 minuty
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
vsetko zavisi od toho aka je premavka na D1 a ci su zapchy alebo nie
ale nie, vysledok je 42/110 - 42/130 , vysledok mas v hodinach, potom len premenis na minuty (*60) a to vse, nechapem co na tom mozete cela rodina tolko rozmyslat, jedine ze by ste boli cela rodina umelci a od fyziky/matiky mate daleko
ale nie, vysledok je 42/110 - 42/130 , vysledok mas v hodinach, potom len premenis na minuty (*60) a to vse, nechapem co na tom mozete cela rodina tolko rozmyslat, jedine ze by ste boli cela rodina umelci a od fyziky/matiky mate daleko
-
vladko3007
Medium Expert
Diky.... mali sme to tak vypocitane len sme nedali *60