Swan problemy

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
WannyB
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Swan problemy

Príspevok od používateľa WannyB »

Zdravím, takže môj problém je nasledovný. Cez leto (na prelomo júla/augusta) som prešiel z wifinky na dsl. Presnejšie, zobral som produkt od Swanu. Jedná sa o FLAT Home Presnejší popis :

D/U 3584/384
AGR 1:20

ale, proste za idealnych podmienok by mala byť rýchlosť 512 kbs/max .. okolo tej 500. Ale nechapem jednej veci, tá agregácia nemôže znížiť rýchlosť toho netu na 30kb/s . Ako ak znižujú rýchlosť, tak neviem, či sa mám ísť sťažovať alebo, čo.

Proste platím mesačne 20€ za 30kbs/s cez den a od pol 1 do 8-9 mi ide ok ? ... lol :smt098

Čo robiť ? Zavolať im ? Ďakujem
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Swan problemy

Príspevok od používateľa STomko »

za idealnych podmienok je to 448kBps download. Agregacia 1:20 znamena mozne znizenie rychlosti az na 1/20-tinu tejto rychlosti, teda 22,4kB/s. Vsetko je to pri teoretickych maximalnych rychlostiach. Avsak 3584kbps download nemas garantovany.
Predpokladam ze mas na mysli 30kBps a nie 30kbps. Tieto rychlosti rovnako ako aj 8-9 kBps urcite nie su normalne. Je ale potrebne vylucit rozne ine problemy - linka u vas? router? Podla coho usudzujes download - skusal si nejake speedmetre alebo podla downloadu z nejakeho servera? Faktorov je viacero, kazdopadne pre DSL tieto rychlosti normalne nie su!
WannyB
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

áno mal som na myslí kBps . Takže je tam agregácia. Ale proste, pozri . Teraz som robil speedtest http://www.speedtest.net/result/1025234726.png a oproti tomu, čo je napísané v papieroch je to rozdiel. A najlepšie je. Začne mi sťahovať na 370kB/s .. a klesne mi to na 50kB/s :( neviem, či ej to agregáciou. Je jedno z akého servera, skušal som file serveri, ftp . Proste down klesne vkuse (o uploade ani nehovorim)

k tym faktovom : linka v poriadku. Comp bez virov. Nemám nič iné napojené. Proste od telefonneho kabla, potom cez router rovno do compu :/

A kamarát ma iný program od nich :( a jemu to ide normál ok. Takže neviem, čím to je (Býva cca 200m pod našim domom)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Tak to si mal do swanu volat uz davno... :?
WannyB
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

No tak sa pokúsim, ale čo ak sa vyhovoria na agregáciu ?
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

Tiez mam od nich DSL, ale 2Mbit a rychlost mi kolise od 1,2-1,8Mbit, hlavne v case ked je asi vela ludi na nete tak je to ta nizsia rychlost, volal som im a ze je to sposobne tou agregaciou, no co by som chcel za 12e :)
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Ja som si od nich objednal optiku 40/2 Mb , na zaciatku mi to islo 2Mb.
Treba napisat / zavolat na helpdesk a specifikovat problem , pripadne poslat screen.
Tu ti s tym asi tazko niekto pomoze ...
bfu
Novice
Novice

Príspevok od používateľa bfu »

zdravim... ja mam tiez DSL od Swan... este pred 1-2 mesiacmi islo 2 Mbit ako malo... ale uz ide len okolo 1 Mbit... asi to oni nejak obmedzuju... a nevim co s tym robit, ked som podpisal viazanost... :(
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Nevie niekto ako si pripojím druhý set top box od Swanu? Pýtam sa preto lebo mam službu Extra
40/2 Mbps + 67 programov a chcem si dokúpiť ešte jeden STB na druhú TV.

Teraz to mam pripojené tak že zo steny ide kábel do takej krabice (niečo ako splitter) z ktorej sú 2 vývody. Jeden vývod ide do routra a druhý STB Sweden Telecom STC IP3150.

Vopred Dakujem za radu.
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Čo takto sa spýtať priamo swanu ... , miesto toho ako písať na nejaké fórum ... ?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Pretoze sa mi zda blbé pýtať sa swanu ako ich okrátim o 6.80€ mesačne alebo o odkupenie STB za 135€.

Ale asi to budem musieť aj tak urobiť pretože som našiel iba jeden STB od swanu na predaj a aj to má ten človek vyp. telefón.
Napísať odpoveď