zablokovanie formátovania
zablokovanie formátovania
prosím vás existuje nejaký spôsob ako zablokovať formátovanie hdd?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: zablokovanie formátovania
premenovať format.com z C:/windows/system32 na niečo iné. Tiež si ale mohol napísať aký máš systém (a či vôbec windows) a aké formátovanie myslíš (cez príkazový riadok, alebo nejakým nástrojom...). Takže toto je tak slabá odpoveď ako slabá bola otázka
v niektorých biosoch sa dá nastaviť disk na readonly.. ale potom z disku nič nezmažeš ani bežným spôsobom...
-
caesar1987
Addict
a ak to je systemovy disk ani OS nespustisbrm napísal:v niektorých biosoch sa dá nastaviť disk na readonly.. ale potom z disku nič nezmažeš ani bežným spôsobom...
OS mám win 7 ultimate,system suborov používam NTFS a potreboval by som zablokovať možnosť formátovnia na jednom externom 320 GB HDD ktorý je pripojený cez USB 2.0 a rozhranie má ten disk štandardne PATA IDE 133 MB/s..takže neviem ako by sa to dalo realizovať lebo ja potrebujem aby sa mazať z neho dalo norálne klasicky aj čítať aj zapisovať len aby bola zablokovaná funkcia priamo pre tento jeden jediný disk..Ide o to že sa mi podarilo si tento disk už raz omylom sformátovať vlastným nedopatrením tak by som sa chcel nejako sám pred sebou kvázi ochrániť ale neviem či to bude možné..
-
caesar1987
Addict
myslim si ze takato moznost neexistuje.
-
p4ra
Redeemer
Technicky nerealizovatelne. Jedina moznost, ak ten disk nepouzivas kazdu chvilu, ze tam nakopirujes data a skryjes particie s nejakym software (napr. GParted - http://gparted.sourceforge.net/livecd.php).