^.+ vyber retazec ktory zacina akymkolvek znakom bud jednym abo viacerymi
za ktorym(i) nasleduje usek znakov abc abo abcc || abccc abo abccc a tak za ktorymi nenasleduje usek znakov def || deff || defff atakdalej za ktorym nasleduje usek znakov def pricom usek znakov medzi abcccc a def uloz do premennej $1
/ su ohranicenia pre vzor regExpu aspon co sa mi zda
forfun napísal:Pozeram ze su tu odbornici na regular expressions. Len tak nahodou nemate link na nejaky dobry navod na regular expressions?
Co ktory znak znamena atd.
audiotrack: no skoda ze to dalo na druhu stranu bo ten posledny prispevok sa pytal ze ktory znak z vyrazu co znamena. tak som pouzil ten tvoj vzor
a ked tak citam ze tu bola ponuknuta aj stranka tak ponukam tiez http://www.regexp.sk/
nie len že v prvom príspevku dáš nekompletné zadanie, ktoré neskôr upravíš, ale ako sa ukáže, ani to upravenie zadania neplatí. Tak čo vlastne chceš? Toto čo si napísal vôbec nesplňa to, čo si požadoval na predošlej strane:
Dart napísal:...
= medzi "abc" a "def" musia byt aspon 3 znaky. Ja by som chcel aby tam nemuselo byt vobec nic (presnejsie, 1 biely znak musi byt)
= slovo "deff" nie je totozne slovu "def", tzn. taketo slovo sa moze nachadzat medzi "abc" a "def"
...
ukážka reťazca na prvý príklad ktorý ti nevezme: $str = "def xxx abc def xxx xxx def sdsdaf"; (nevypíše mi medzeru)
ukážka druhého: $str = "def xxx abc deff def xxx xxx def sdsdaf"; (nevypíše mi deff)
Skús to ešte upresniť, lebo niečo takéto "text texabct toto by si chcel def dalsi text" ti mečne "t toto by si chcel" Lenže to je zle, keďže abc nie je "abc"