Problem s nastavenim IP adresy
Problem s nastavenim IP adresy
Mam menši problem.
Mam jeden hlavny router a z toho hl. routra idu 3 kable. dva do PC a treti kabel z hl. routra ide do Wi-Fi Routra.
Na PC č.1 mam na pevno nastavenu IP adresu : 192.168.1.1
Keď sa pripojim do Wi-Fi routra tak tam je taka ista ip ako na prvom PC, t.j. 192.168.1.1 a PC mi piše niečo že došklo ku konfliktu ip adries. Moja otazka znie : ako prenastavim IP adresu zo 192.168.1.1 na 192.168.1.3 na mojom Wi-Fi routry???? Prikladam aj screen z mojej administracie Wi-fi routra...
//Sedíš si na kábly? Prečítaj si pravidlá. Obrázky sa vkladajú do prílohy!!
P.S. Inač mi sem ten sreen neišiel vlozit..... ked tam nebolo to code tak pisalo hore nad predmetom img nie je povolene, alebo nieco v tomto zmysle....
Mam jeden hlavny router a z toho hl. routra idu 3 kable. dva do PC a treti kabel z hl. routra ide do Wi-Fi Routra.
Na PC č.1 mam na pevno nastavenu IP adresu : 192.168.1.1
Keď sa pripojim do Wi-Fi routra tak tam je taka ista ip ako na prvom PC, t.j. 192.168.1.1 a PC mi piše niečo že došklo ku konfliktu ip adries. Moja otazka znie : ako prenastavim IP adresu zo 192.168.1.1 na 192.168.1.3 na mojom Wi-Fi routry???? Prikladam aj screen z mojej administracie Wi-fi routra...
//Sedíš si na kábly? Prečítaj si pravidlá. Obrázky sa vkladajú do prílohy!!
P.S. Inač mi sem ten sreen neišiel vlozit..... ked tam nebolo to code tak pisalo hore nad predmetom img nie je povolene, alebo nieco v tomto zmysle....
Re: Problem s IP
len si ho pripoj do počítača...ako LAN sieť...net doňho nezapájaj(WAN port prázdny)...a asi v General Setup a tam dáš LAN network a tam zmeníš IP(asi tak,v živote som s edimaxom nerobil) 
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: problem s nastavenim IP adresy
z toho jedneho obrazka sa ti neda pomoct =) vedel by som ti pomoct ak by som mal tiez edimax router alebo s jednym programikom vola sa Teamwiever. je nato aby som ja mohol ovladat a vidiet tvoj PC na urcitu dobu ( pokial nevypnes ten program). to je dalsia moznost. alebo 3tia najjednoduchsia je zmenit IP adresu pocitaca =) =)
Re: problem s nastavenim IP adresy
2 veci router pouziva default 192.168.1.1 cize bud pouzijess nastavenie DHCP kde na routri pridelis mac adresy alebo si manualne zmenis na pc ip z 192.168.1.1 na 192.168.1.100 priklad
//urob screen z system tools
//autoeditácia príspevku (06 Nov 2010, 19:47)
je nelogicke menit IP routra kedze GW by mala byt prva ip z rozsahu a pochybujem ze ju budes vedediet zmenit
//urob screen z system tools
//autoeditácia príspevku (06 Nov 2010, 19:47)
je nelogicke menit IP routra kedze GW by mala byt prva ip z rozsahu a pochybujem ze ju budes vedediet zmenit
-
johny3212
Star
Re: Problem s nastavenim IP adresy
Dasia vec, nemas nahodov na oboch rutroch nastavenu rovnaku IP adresu vychodzej brany, ak ano, tak ti siet nebude fungovat. V tomto pripade treba bud vytvorit podsiet, len zmenis IP a masku brany, nic zlozite alebo wifi router nastavit ako prepinac. Co sa tyka tvojich pocitacov, tam si nadstav automaticky ziskat IP adresu, to najdes v nastaveniach siete a na rutri zapni DHCP server, to najdes v nastaveniach rutra cez web rozhranie.
Arkaz
dobre, poznam ten program. Osobne ho dosť často využivam. Maš skype????
dobre, poznam ten program. Osobne ho dosť často využivam. Maš skype????
-
p4ra
Redeemer
Otazka - preco nedostavis ten prvy router uplne? Je tam potrebny? Ved ten Wi-Fi router, ked zvlada Wi-Fi, tak dokaze aj local.
tak takto, ešte raz lebo sme sa tu volako nepochopili, všetko Vám opyšem ešte raz.
Mam antenu PAN-12, tu antenu mam na prijem INTERNETU od poskytovatela. Z tej anteny mi ide kabel do routera č.1. Z toho routera č1. mi ide jeden fabel do 1.Pc a druhy kabel do 2.PC. Treti kabel z routra č.1 mi ide do Wi-Fi. Predtym som to mal nastavene takže 1.PC mal ip 192.168.1 a druhy 192.168.1.2 a Wifi router mal napisanu ip adresu 192.168.1.3, na tom mieste kde je teraz napisane 192.168.1.1 chcem zmeniť na to ako bolo predtym t.j. na 192.168.1.3 lebo teraz ked ma wifi router ip 192.168.1.1 a ja zadam do PC tiež tuto ip 192.168.1.1 po chwili mi niečo napiše ze došlo ku konfliktu IP adries.
Tak v tomto Wi-Fi routry chcem zmenit z 192.168.1.1 na 192.168.1.3 ako bolo predtym, aby som mohol na 1.PC zadať IP č. 192.168.1.1 a aby mi nepisalo že doško ku konfliktu IP adresy...
Mam antenu PAN-12, tu antenu mam na prijem INTERNETU od poskytovatela. Z tej anteny mi ide kabel do routera č.1. Z toho routera č1. mi ide jeden fabel do 1.Pc a druhy kabel do 2.PC. Treti kabel z routra č.1 mi ide do Wi-Fi. Predtym som to mal nastavene takže 1.PC mal ip 192.168.1 a druhy 192.168.1.2 a Wifi router mal napisanu ip adresu 192.168.1.3, na tom mieste kde je teraz napisane 192.168.1.1 chcem zmeniť na to ako bolo predtym t.j. na 192.168.1.3 lebo teraz ked ma wifi router ip 192.168.1.1 a ja zadam do PC tiež tuto ip 192.168.1.1 po chwili mi niečo napiše ze došlo ku konfliktu IP adries.
Tak v tomto Wi-Fi routry chcem zmenit z 192.168.1.1 na 192.168.1.3 ako bolo predtym, aby som mohol na 1.PC zadať IP č. 192.168.1.1 a aby mi nepisalo že doško ku konfliktu IP adresy...
-
p4ra
Redeemer
Tak, aby sme si rozumeli. Ty mas od providera asi Wi-Fi internet. Na streche mas antenu, z nej ti ide kabel, ktory vedie do AP-cka. A z toho AP-cka mas 3 kable:
1. ide do PC
2. ide do PC (naco?)
3. ide do routra
Ked toto potvrdis, mozno sa pohneme niekam.
1. ide do PC
2. ide do PC (naco?)
3. ide do routra
Ked toto potvrdis, mozno sa pohneme niekam.
Ano presne tak ako si napisal.
1. Stolovy
2. Stolovy
3.Notebook
Preto je to tak, lebo najskor som mal iba dva PC a nechcelo sa mi koli tomu kupovať Wi-Fi router a PCI Wi-Fi karty do počitačov a ešte tomu by som mohol stracať na rychlosti internetu, lebo nehovory sa nadarmo že "kabel, je kabel"
1. Stolovy
2. Stolovy
3.Notebook
Preto je to tak, lebo najskor som mal iba dva PC a nechcelo sa mi koli tomu kupovať Wi-Fi router a PCI Wi-Fi karty do počitačov a ešte tomu by som mohol stracať na rychlosti internetu, lebo nehovory sa nadarmo že "kabel, je kabel"
-
johny3212
Star
Samozrejme, ze ti to pise konflikt, ale tazko sa to bude riesit, ked nemas ani zakladne vedomosti o tychto veciach. Skus napisat ake mas vychodzie brany na oboch rutroch? Preco si nezapnes DHCP na routri? Preco zadavas do PC adresu 192.168.1.1, ked ju ma ruter, nemozes mat v siete dve rovnake IP. Ked do toho PC zadas napriklad 192.168.1.8, pojde ti internet? A odkial sa nepripojis na internet, z wifi rutra alebo z prveho rutra? Este raz pripominam, nemozes mat v sieti rovnake IP, na to je tam DHCP, ten tomu zabrani, tak ho skus aktivovat, ak nevies ako, precitaj si prirucku k rutru. Ta IP 192.168.1.1, nie je nahodou vychodzia brana 1. rutra?
jasne, že mam stym ako take skusenosti. Viem, ako sa sietuju PC, aby sa medzi PC mohli prenašať data.
1.PC
IP : 192.168.1.6
Maska : 255.255.255.0
brana : 192.168.1.254
DNS : 192.168.1.254
2.PC
IP : 192.168.1.2
3.PC - Notebook --- Wi-Fi router
IP : 192.168.2.101
brana : 192.168.2.1
A teraz pri 1.PC je ip 192.168.1.6 a na wifi rutri je 192.168.1.1
A ja stale pokušam spraviť to aby wifi ruter mal ip 192.168.1.3 namiesto 192.168.1.1 aby keď zadam do 1.PC ip 192.168.1.1 nedošlo ku konfliktu........ už sa tu opakujem najmenej sty krat.... DHCP zatial nebudem ešte zapinať. SOM SI TOHO VEDOMI ZE MEMOZEM MAT V SIETI DVE ROVNAKE IP. A prosím Vás ten hruby text si dôkladne prečitajte.
1.PC
IP : 192.168.1.6
2.PC
IP : 192.168.1.2
3.PC - Notebook --- Wi-Fi router
IP : 192.168.2.101
brana : 192.168.2.1
A teraz pri 1.PC je ip 192.168.1.6 a na wifi rutri je 192.168.1.1
A ja stale pokušam spraviť to aby wifi ruter mal ip 192.168.1.3 namiesto 192.168.1.1 aby keď zadam do 1.PC ip 192.168.1.1 nedošlo ku konfliktu........ už sa tu opakujem najmenej sty krat.... DHCP zatial nebudem ešte zapinať. SOM SI TOHO VEDOMI ZE MEMOZEM MAT V SIETI DVE ROVNAKE IP. A prosím Vás ten hruby text si dôkladne prečitajte.
-
johny3212
Star
A ty sa to pokusas spravit, len preto, aby si vedel, ci sa to da spravit, alebo preto, ze ti teraz nejde internet? Lebo s tymto nastavenim by ti na PC1 192.168.1.2 a na PC2 192.168.1.6 mal ist internet uplne vpohode s tym ze wifi ma 192.168.1.1, ide, hmm? Alebo na ktorom PC ti nejde internet, ale ked nemas konflikt s IPckami.
Ako to nastavit? Pre tvoj wifi ruter je ten 1.ruter v podstate WAN, teda uplne neznama siet. wifi ruter sa neakym sposobom snazi ziskat pre seba IP a branu toho prveho rutra. Ty mu to musis nastavit staticky, cize nastavujes svoj wan port. To musis najist v nastaveniach tvojho wifi rutra. Napriklad ja to mam pod nazvom Rychle Nastavenie, kde kliknem a tam si mozem nastavit, ci chcem ziskat IP automaticky alebo manualne. Zakliknem manualne a manualne mu napisem vsetky adresy : IP,MASK,BRANA,DNS. Wifi tento konfig potom odosle 1.rutru a ten si to hodi do tabulky. Tak by to malo byt
.
Dalej, som si vsimol, ze na WifiRutri mas rovnaku masku ako na 1.Rutri, to by nemalo byt. Ide ti na notebooku internet cez wifi?
Ako to nastavit? Pre tvoj wifi ruter je ten 1.ruter v podstate WAN, teda uplne neznama siet. wifi ruter sa neakym sposobom snazi ziskat pre seba IP a branu toho prveho rutra. Ty mu to musis nastavit staticky, cize nastavujes svoj wan port. To musis najist v nastaveniach tvojho wifi rutra. Napriklad ja to mam pod nazvom Rychle Nastavenie, kde kliknem a tam si mozem nastavit, ci chcem ziskat IP automaticky alebo manualne. Zakliknem manualne a manualne mu napisem vsetky adresy : IP,MASK,BRANA,DNS. Wifi tento konfig potom odosle 1.rutru a ten si to hodi do tabulky. Tak by to malo byt
Dalej, som si vsimol, ze na WifiRutri mas rovnaku masku ako na 1.Rutri, to by nemalo byt. Ide ti na notebooku internet cez wifi?
Internet mi ide, aj keď mam rovnaku masku. Pokusam sa to spravit aby som to vedel a či sa to da vobec spraviť, alebo nie...
V administracii WiFi rutra mam že mode a tam mam možnosti :
AP -- to viem čo je
Station-Ad hoc -- ?
Station-Infrastructure -- ?
AP Bridge-Point to point -- ?
AP Bridge-Point to multi-point --?
AP Bridge-WDS -- ?
Ktora možnosť čo znamena, alebo ktora z možnosti sa kedy použiva?
A ako vytvorim dalšiu masku ????
V administracii WiFi rutra mam že mode a tam mam možnosti :
AP -- to viem čo je
Station-Ad hoc -- ?
Station-Infrastructure -- ?
AP Bridge-Point to point -- ?
AP Bridge-Point to multi-point --?
AP Bridge-WDS -- ?
Ktora možnosť čo znamena, alebo ktora z možnosti sa kedy použiva?
A ako vytvorim dalšiu masku ????
-
johny3212
Star
Ale tak bud ideme nastavovat ruter alebo wifi-ap? vies aky je medzi tym rozdiel? To co ty pises su nastavenia tvojho pristupoveho bodu, teda ako chces pouzivat alebo pristupovat cez wifi, ci to bude ako centralny bod alebo premostenie z bodu do bodu. To sa skor tyka uz local network. Ako sa co pouziva si vygoogli, tam je toho. Napr. ten mod Bridge sa pouziva na premostenie viacerych LAN segmentov. Ma ten tvoj Wifi Ruter v sebe aj Ethernetove porty? Je to vobec ruter? Ty musis hladat nastavenia WAN portu. Je tam vobec niekde nieco take v menu? Ak sa v niecom mylim, tak ma opravte?
. Jedine co musis spravit je manualne mu napisat adresy. Precitej si manual tvojho zariadenia, inak ti neviem poradit
.
Este dplnim, ruter je pocitac, ktory ma svoju sietovu kartu, procesor, ram, disk, cache a operacny system a ty musis tomu rutru nastavit adresy, rovnako ako ich nastavujes v tvojom pocitaci. V tvojom rutri to najdes ako WAN nastavenia, alebo tam musis mat nieco ako Rychle Nastavenie.
Este dplnim, ruter je pocitac, ktory ma svoju sietovu kartu, procesor, ram, disk, cache a operacny system a ty musis tomu rutru nastavit adresy, rovnako ako ich nastavujes v tvojom pocitaci. V tvojom rutri to najdes ako WAN nastavenia, alebo tam musis mat nieco ako Rychle Nastavenie.
Ďakujem Vám, všetkým za rady. Problem, ktory som mal, som konečne vyriešil. Teraz mam dalši problem. Chcem sa bezdrotovo pripojit so susedom, všetko mam nachystane, len neviem zase trochu nastaviť routre.
Ja som pristupovy bod a v tom wifi rutri mam možnosti :
AP
Station-Ad hoc
Station-Infrastructure
AP Bridge-Point to point
AP Bridge-Point to multi-point
AP Bridge-WDS
Ktoru z možnosti mam ja zvoliť na svojom wifi routri keď som ako pristupovy bod????? Antenu mam pan-12.
Sused ma tiež možnosti ako ja. On je klient:
AP
Station-Ad hoc
Station-Infrastructure
AP Bridge-Point to point
AP Bridge-WDS
Ktoru z možnosti mam vybrať u suseda v rutri, aby komunikoval s mojim routrom????
Tiež ma antenu Pan-12.
Viem, že treba nastaviť staticku IP, masku, branu na pevno do rutra, to som u seba a u suseda spravil, len teraz neviem, ktoru z možnosti spominanych vyšie mam dať v mojom rutri a ktoru z možnosti mam dať na rutri u suseda, aby navzajom medzi sebou komunikovali a išiel susedovy net?????
Ja som pristupovy bod a v tom wifi rutri mam možnosti :
AP
Station-Ad hoc
Station-Infrastructure
AP Bridge-Point to point
AP Bridge-WDS
Ktoru z možnosti mam ja zvoliť na svojom wifi routri keď som ako pristupovy bod????? Antenu mam pan-12.
Sused ma tiež možnosti ako ja. On je klient:
AP
Station-Ad hoc
Station-Infrastructure
AP Bridge-Point to point
AP Bridge-WDS
Ktoru z možnosti mam vybrať u suseda v rutri, aby komunikoval s mojim routrom????
Tiež ma antenu Pan-12.
Viem, že treba nastaviť staticku IP, masku, branu na pevno do rutra, to som u seba a u suseda spravil, len teraz neviem, ktoru z možnosti spominanych vyšie mam dať v mojom rutri a ktoru z možnosti mam dať na rutri u suseda, aby navzajom medzi sebou komunikovali a išiel susedovy net?????