[java] Rozlozenie komponent

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Jasty
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

[java] Rozlozenie komponent

Príspevok od používateľa Jasty »

Ahojte, mal by som otazku, ci by mi niekto nevedel poradit ako upravit sucasne rozlozenie komponent v okne na trochu ine - resp. vlozit JPanel do JScrollPane.

vid. priloha

Sucasny stav:

V strede okna v hornej casti sa nachadza menu bar a pod nim problemovy panel. Tento panel je oblozeny zlava zoznamom a z prava tabulkou. Pod nim je panel s tlacitkamy. Problem je, ze by som z neho chcel spravit scrollovatelny panel.

Kód: Vybrať všetko

javax.swing.GroupLayout centralPanelLayout = new javax.swing.GroupLayout(centralPanel);
        centralPanel.setLayout(centralPanelLayout);
        centralPanelLayout.setHorizontalGroup(
                centralPanelLayout.createParallelGroup(javax.swing.GroupLayout.Alignment.LEADING)
                .addGroup(javax.swing.GroupLayout.Alignment.TRAILING, centralPanelLayout.createSequentialGroup()
                .addGap(16, 16, 16).addGroup(centralPanelLayout.createParallelGroup(javax.swing.GroupLayout.Alignment.TRAILING)
                .addComponent(canvas, javax.swing.GroupLayout.Alignment.LEADING, javax.swing.GroupLayout.DEFAULT_SIZE, 495, Short.MAX_VALUE)
                .addComponent(loggingAreaPane, javax.swing.GroupLayout.Alignment.LEADING, javax.swing.GroupLayout.DEFAULT_SIZE, 495, Short.MAX_VALUE)
                .addComponent(buttonPanel, javax.swing.GroupLayout.DEFAULT_SIZE, javax.swing.GroupLayout.DEFAULT_SIZE, Short.MAX_VALUE)
                .addComponent(commandLineField, javax.swing.GroupLayout.DEFAULT_SIZE, 495, Short.MAX_VALUE)).addGap(16, 16, 16)));
        centralPanelLayout.setVerticalGroup(
                centralPanelLayout.createParallelGroup(javax.swing.GroupLayout.Alignment.LEADING)
                .addGroup(javax.swing.GroupLayout.Alignment.TRAILING, centralPanelLayout.createSequentialGroup()
                .addContainerGap()
                    .addComponent(canvas, javax.swing.GroupLayout.DEFAULT_SIZE, 284, Short.MAX_VALUE)
                    .addGap(20, 20, 20)
                    .addComponent(buttonPanel, javax.swing.GroupLayout.PREFERRED_SIZE, javax.swing.GroupLayout.DEFAULT_SIZE, javax.swing.GroupLayout.PREFERRED_SIZE)
                    .addGap(12, 12, 12)
                    .addComponent(commandLineField, javax.swing.GroupLayout.PREFERRED_SIZE, javax.swing.GroupLayout.DEFAULT_SIZE, javax.swing.GroupLayout.PREFERRED_SIZE)
                    .addPreferredGap(javax.swing.LayoutStyle.ComponentPlacement.RELATED)
                    .addComponent(loggingAreaPane, javax.swing.GroupLayout.PREFERRED_SIZE, 156, javax.swing.GroupLayout.PREFERRED_SIZE)
                    .addContainerGap()));
Zatial vsetky moje snahy o upravu layoutu zlyhali. Za pomoc vopred dakujem.
Prílohy
current.png
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: [java] Rozlozenie komponent

Príspevok od používateľa c-ice »

http://www.coderanch.com/t/346221/GUI/j ... bar-JPanel
niečo taketo ?

// namiesto "this." skus pouzit svoj panel ktoremu to chceš pridat nie ?
Jasty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jasty »

Zas taketo jednoduch to nie je. Toto je uz existujuca aplikacia niekolkymi panelami a toto je jeden z nich. Cize si to vyzaduje vlozenie cez ten kod, co som uviedol vyssie. Aspon si myslim. Kazdopadne to, co si uviedol nezabralo.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

neviem ci som ta spravne pochopil ale tak z toho co vidim si myslim ze si GUI robil v jednej triede a teraz mas problem s preusporiadanim (a GUI kod ti generuju NetBeans) - oprav ma ak sa mylim
kamos mal podobny problem, nakoniec to musel preklikat vsetko - to je jedna moznost
pripadne izolujes kod panela a spravis si novu triedu ktora bude dedit z jPanel a bude obsahovat co ma.. a tam kde je ten panel vsetko vymazes a strcis tam jScrollPanel a v konstruktore GUI tam vlozis ten panel ktory mas v osobitnej triede... dufam ze som sa vyjadril jasne.. keby nieco tak sa pytaj
Napísať odpoveď