uTorrent / Bittorrent sieťové nastavenie ala port

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
vikino007
Novice
Novice

uTorrent / Bittorrent sieťové nastavenie ala port

Príspevok od používateľa vikino007 »

Ahojte, máme taký menší problém.
Nakoľko sa nachádzame na intráku (koleji), tak samozrejme naši drahí informatici nám blokli P2P ohladne torrentov. Dohodol som sa s nimi, že pre hŕstku nás nám otvoria nejaké porty aby sme si mohli ťahať veci ktoré potrebujem, ale tu nastáva problém!

Pri akomkoľvek kliente, ktorý pracuje s torrentami je Listening port: ten sme definovali na 17753 (následne nám ho aj drahí informatici otvorili, ale torrenty neťahá.) viete nám nejakým spôsobom pomôcť?

Blokli nám torrenty z toho dôvodu, že nás tu je 1500 (priemerný hodinový down bol 100Mbit/s ale upload bol 190Mbit/s čiže nás odstavili a my sme bezzradný. Prosím kto viete seriózne poradiť tak čakám na vaše nápady a skúsenosti s takýmto problémom!
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: uTorrent / Bittorrent sieťové nastavenie ala port

Príspevok od používateľa hojko »

Skus najskor v Utorrent nastavenach povolit sifrovanie prenosu, ako prichadzajuce, tak aj odchadzajuce. Pokial ide o port, ktory mas povoleny, tak je to len port pre upload, pretoze ten si definujes ako uploader. To, na akom porte ti ma tahat, tak to ovplyvnit nevies, pretoze to ovplyvnuje druha strana.
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Presne, tento istý problém som mal na strednej ešte dávnejšie aj ja, port cez ktorý sťahuješ ti určuje strana ktorá ti ten súbor odosiela, čiže to nemôžeš nijak ovplyvniť. V nastaveniach máš len port pre upload ktoré ten súbor odosielaš presne ako povedal hojko.

Ešte otázočka, čo tam máte za soft na blokovanie P2P, nebodaj Novell? :lol: Sa pýtam len preto, lebo Novell sa dá odrbkať klasicky cez bežnú hide proxy stránku.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

No neviem ako vy, ja vzdy nastavujem 3 porty v klientovi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

SSemteXX: Staci tam mat napriklad Mikrotik a bloknut p2p cez par klikov.

Deafboy: Aky mas klient??? Myslim, ze nastavujes tak max. komunikaciu tracera, tj. port 6881 az 6889 ci ake su to presne porty a potom port pre upload od teba, nie??? Ty nemas ako ovplynit port na ktorom ma tahat.
Napísať odpoveď