Rozdeliť klávesnicu na dve časti
-
forgottten
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Rozdeliť klávesnicu na dve časti
Zdravím!
Je to tak trochu podivný dotaz, ale veľmi ma to zaujíma; každá rada, tip cenný.
Chcel by som nejako získať klávesnicu, ktorá by bola zložená z dvoch častí. Či už s káblom, alebo bez. Ale asi radšej s. Kto má stále meniť baterky?! Doteraz som našiel na webe len také, ktoré sa dajú oddeliť tak na 5-10 centimetrov. Chcem tú svoju aspoň na 40-50 centimetrov. Našiel som iba jednu takú, volá sa to CombiMouse, ale nevyhovuje to, pretože pravá časť klávesnice je vlastne aj myškou a to ja nechcem.
Nemáte nejaké nápady, či by to bolo náročné zmajstrovať, prípadne nepoznáte takú klávesnicu?
Edit: Dozvedel som sa, že keď zapojím dve klávesnice naraz, fungujú mi obe. To je vynikajúce. Teraz už potrebujem vyriešiť iba ten problém, že klávesnica je... veľká. Nedalo by sa nejak nepotrebnú polovicu odstrániť? Alebo aspoň zablokovať funkčnosť?! Aby nepotrebné klávesy nereagovali na stisk, prinajlepšom boli fyzicky neprítomné..?
Je to tak trochu podivný dotaz, ale veľmi ma to zaujíma; každá rada, tip cenný.
Chcel by som nejako získať klávesnicu, ktorá by bola zložená z dvoch častí. Či už s káblom, alebo bez. Ale asi radšej s. Kto má stále meniť baterky?! Doteraz som našiel na webe len také, ktoré sa dajú oddeliť tak na 5-10 centimetrov. Chcem tú svoju aspoň na 40-50 centimetrov. Našiel som iba jednu takú, volá sa to CombiMouse, ale nevyhovuje to, pretože pravá časť klávesnice je vlastne aj myškou a to ja nechcem.
Nemáte nejaké nápady, či by to bolo náročné zmajstrovať, prípadne nepoznáte takú klávesnicu?
Edit: Dozvedel som sa, že keď zapojím dve klávesnice naraz, fungujú mi obe. To je vynikajúce. Teraz už potrebujem vyriešiť iba ten problém, že klávesnica je... veľká. Nedalo by sa nejak nepotrebnú polovicu odstrániť? Alebo aspoň zablokovať funkčnosť?! Aby nepotrebné klávesy nereagovali na stisk, prinajlepšom boli fyzicky neprítomné..?
-
johny541
King
Re: Rozdeliť klávesnicu na dve časti
Na poslednu otazku iba taka odpoved, ze staci otvorit klavesnicu a odstranit tie casti, kde nechces aby sa klavesy stlacali (nebude reagovat). Podobny sposob ako na telefone.
-
forgottten
Medium Star
No jasné, skvelý nápad, vďakjohny541 napísal:Na poslednu otazku iba taka odpoved, ze staci otvorit klavesnicu a odstranit tie casti, kde nechces aby sa klavesy stlacali (nebude reagovat). Podobny sposob ako na telefone.
Ináč pre zaujímavosť: napadla ma ďalšia alternatíva. Bežná silikónová klávesnica, ktorá sa dá zrolovať stojí okolo 250 Kč, na aukre aj za 150. Rozmýšľal som zapojiť dve, prehnúť obe na polovicu v nepotrebnej časti a používať potrebnú. Kamarát ale ju má a pred sekundou som to skúšal. Je to príšerné, nedá sa na tom poriadne písať. Takže silikónové padajú.
Ďalšia vec: iný známy mi povedal, že by mi vedel z dvoch klávesníc odlomiť nepotrebné časti a "pospajkovať" to tak, aby to fungovalo. "Matičnú" by presunul na druhú stranu pri druhej časti klávesnice. Čo si o tom myslíte?
Neviete mi povedať, kde v takej klávesnici sa nachádza "matičná doska"? Ako sa to vlastne volá, tá časť, ktorá spracúva input, nech sa vyjadrujem civilizovane? Potrebujem, aby bola iba na jednej polovici. Nie cez celú. A či je ten kamoš chvastúň, alebo sa to fakt dá, že by presunul tú časť pri druhej klávesnici na druhú stranu?
-
dildo
Expert
Neda sa na tej silikonovej klavesnici nejak odrezat ta nepotrebna cast?..
-
forgottten
Medium Star
Pravdepodobne iba tá ľavá, pravá by musela mať presunutú potom tú matičnú časť nejak do tej ľavej. Navyše, ako som povedal, tá klávesnica je hrozná!dildo napísal:Neda sa na tej silikonovej klavesnici nejak odrezat ta nepotrebna cast?..
Ak odrezes na silikonovej klavesnici jednu polovicu,mozes ju rovno zahodit,nakolko prepoje vedu celou plochou klavesnice.Aj v normalnych klavesniciach su uz dnes pouzite folie(akurat jednu cistim,tak som ti ju vyfotil) a nie plosne spoje,cize aj tieto by nebolo jednoduche prepojit,nakolko to nie je mozne pajkovat-mozno elektrovodivy lak a chut experimentovat.Ak by si vsak chcel pouzit druhu polovicu,ako tu,kde su pripojene vodice,tak si to fakt neviem predstavit...No ale ak tvoj kamos vravi,ze to dokaze,tak mu to daj spravit 
Len tak zo zaujímavosti... Načo to vlastne chceš? 
Čo keby si si kúpil jednu z tých čo sa dajú rozdeliť na pre teba krátku vzdialenosť a predĺžiť káblik medzi časťami?
Čo keby si si kúpil jednu z tých čo sa dajú rozdeliť na pre teba krátku vzdialenosť a predĺžiť káblik medzi časťami?
neviem presne ako ju chces rozdelit, ale kamoska kupovala myslim logitech klavesnicu s odnimatelnym numerickym blokom(bol na baterky) ktory sa ak sa dobre pamatam dal pouzit aj ako kalkulacka(typ ti nepoviem lebo ma nezaujala tato moznost tak som to nezistoval)
-
forgottten
Medium Star
Neviem, či ten káblik pôjde predĺžiť jednoducho, čo v tom káble je. Ale asi hej, lenže to zvykne byť pomerne drahá alternatívaTomKocuR napísal:Len tak zo zaujímavosti... Načo to vlastne chceš?
+ k fotke ďakujem! Najprv som si myslel, že nebude vedieť, že je tam také, ale ukázalo sa, že s tým počítal a že s myslí, že to zvládne. Tak dám potom vedieť. Už sa teším!
Čo sa týka otázky "načo" - má to rôzne využitia, ale pre mňa sú dôležité hlavne tieto - mať ruky po stranách tela mi pripadá prirodzenejšie a hlavne zdravšie pre môj chrbát, ako ich mať natiahnuté pred sebou. + Idem si spraviť asi usporiadanie zostavy tak, aby som mal monitor nad sebou, trošku šikmo a budem ležať na posteli, s rukami voľne po stranách. To bude aj zdravé a hlavne veľmi príjemné
No lekari neodporucaju lezat v posteli,okrem casu straveneho spanim.Cize TV,citanie,cas za PC by sa mal travit v sede.A dovodom je prave zdravie chrbtice a taktiez je vraj clovek unavenejsi,ak sa vala v kuse v posteli...
-
forgottten
Medium Star
Hmm... zaujímavá myšlienka, zvážim. To ale nerieši môj problém klávesníc (OT). A ruky by som preferoval nemať pred sebou aj pri sede.dudo02 napísal:No lekari neodporucaju lezat v posteli,okrem casu straveneho spanim.Cize TV,citanie,cas za PC by sa mal travit v sede.A dovodom je prave zdravie chrbtice a taktiez je vraj clovek unavenejsi,ak sa vala v kuse v posteli...
Ja som zase v telke videl že sedenie je pre chrbticu najnamáhavejšie.dudo02 napísal:No lekari neodporucaju lezat v posteli,okrem casu straveneho spanim.Cize TV,citanie,cas za PC by sa mal travit v sede.A dovodom je prave zdravie chrbtice a taktiez je vraj clovek unavenejsi,ak sa vala v kuse v posteli...
-
forgottten
Medium Star
Pre zaujímavosť dodávam, že riešenie asi ideme mať také, že tam necháme dve matičné, teda napojené cez hub dvoch USB samostatných klávesníc, kde ten silikón uvažujeme jednoducho "prehnúť na poli" (máme tam taký, ktorý je iba úplne rovná ohybná vec. potrebujeme už iba vyriešiť tlak, ktorý tým troška porušíme. Stačí nám dať medzi nepotrebné kontakty papier a nepotrebnú časť prehnúť pod potrebnú a tak odstrániť celú časť klávesnice, kde tá plocha spojov nebude.
Ale už fungujem dovtedy aj bez toho, dve klávesnice až tak nezavadzajú, dajú sa oprieť o nohy a ani to neskacká ani nič, pohode sa píše
)