KO (kontrola originality automobilu)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Forest
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

KO (kontrola originality automobilu)

Príspevok od používateľa Forest »

Caute. Rad by som sa vas spytal, ci mi viete poradit ohladne tejto veci (KO). No ide o to, ze nemam moc casu divat taketo veci na nete a za dalsie sa mi ani nechce. :) lenivost prevlada.
V poslednej dobe sa dost vela veci meni ohladne dopravy, pravidlach atd. Chcel by som vediet, ci musim mat KO pri tom, ked chcem prestriekat auto na inu farbu a zas za dalsie, ked ho chcem predat. Dival som nejaku tu stranku o tom, no a bolo pisane ze KO chrani majitela pred oklamanim atd, keci a keci 8) . No len mne ide o to ci to potrebujem zakonom alebo nie. Zakonom to asi plati pre dovezene auta zo zahranicia, ale auto ktore ma xy rokov a je zo Slovenska???
Dakujem za postrehy :arrow:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Postreh mojho kamaráta - dal si prestriekať auto, išiel si to dať zapísať do TP a tam mu povedali, že si musí najprv spraviť KO.
Pointa vtipu je v tom, že sa jedná o škoda favorit :slap:
Forest
Light Star
Light Star

Frikso napísal:Postreh mojho kamaráta - dal si prestriekať auto, išiel si to dať zapísať do TP a tam mu povedali, že si musí najprv spraviť KO.
Pointa vtipu je v tom, že sa jedná o škoda favorit :slap:
No akurat som dival nejake forum a tiez je to raz tak raz tak. Jeden vravi to druhy to. Neviem kde je pravda :D. BTW ja si chcem od kamosovho bracha kupit staru skodovicu :D. Je v dobrom stave a tak sa chcem s tym pohrat, teda aj ten moj kamos. Na nejake to vozenie uplne vystaci a na buduci rok si chcem kupit "normalne" auto. Len ide o to ako ze ja kupim auto za 2000,- (nece ratat v eurach :D) a mam dat tolko isto cca zas len za KO. To je ako fakt divne....To by chcelo sa normalne spytat kdesi, kde to priamo robia. Alebo vyhlasku pozret, ci je to potrebne.
Teraz zas som dival a ze po odhlaseni od jedneho majitela, tak do mesiaca mozes prihlasit auto bez KO. Tak ja fakt neviem. Ale na to prefarbenie to bude potrebne.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Keď si kúpiš auto na slovensku, tak žiadnu KO netreba. (Tá stojí €80, čo je 2400skk). A počítaj s tým, že keď si kúpiš škodovicu za 2000skk (€66) tak ďalších minimalne 1000skk (€33) dáš za prepis a ca. 2000skk dáš za poistku.
To dáš dokopy za administratívu viac ako za auto, nerátajúc TK a EK, kde TK robíš raz za 2 roky a EK raz za rok.
Forest
Light Star
Light Star

Frikso napísal:Keď si kúpiš auto na slovensku, tak žiadnu KO netreba. (Tá stojí €80, čo je 2400skk). A počítaj s tým, že keď si kúpiš škodovicu za 2000skk (€66) tak ďalších minimalne 1000skk (€33) dáš za prepis a ca. 2000skk dáš za poistku.
To dáš dokopy za administratívu viac ako za auto, nerátajúc TK a EK, kde TK robíš raz za 2 roky a EK raz za rok.
To mi je jasne. Vies ale rok sa chcem aj na niecom vozit. Ta skodovica ma EK a TK ale poistku budem musiet zacvakat. A pri zmene farby auta je nutna KO alebo nie? Lebo to som sa zatial akosi nikde nedocital.

Tak uz je mi zname. Pri zmene farby je potrebna KO.
link: http://www.ko.sk/Home.aspx?Menu=id:Uvod&lng=SK
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Co tak nastriekat auto na taku farbu aka je v TP ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: KO (kontrola originality automobilu)

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak trosku na rozprudenie diskusie: http://natankuj.sme.sk/c/5635094/auto-k ... dnute.html
Naozaj je to tak, ze firma vydavajuca KO nie je za nic zodpovedna? Ak je to pravda tak je to teda pekne na hlavu a kompetentni by mali cim skor presadit to, aby firma v pripade nespravneho posudku musela platit, pretoze teraz je to zas len 100€ za nic, ked clovek nemoze mat istotu, ze jazdene auto nie je kradnute a ze mu ho policia nezhabe bez nahrady.
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

Prepis farby v TP bol v minulosti sa my zdá 300,- Sk. Najlepšie je dať tú istú farbu ktorá je v TP, a nie sa pre škodovku s prepáčením je**ť z KO. Poistku si môžeš dať aj štvrťročne.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

GothaR napísal:Tak trosku na rozprudenie diskusie: http://natankuj.sme.sk/c/5635094/auto-k ... dnute.html
Naozaj je to tak, ze firma vydavajuca KO nie je za nic zodpovedna? Ak je to pravda tak je to teda pekne na hlavu a kompetentni by mali cim skor presadit to, aby firma v pripade nespravneho posudku musela platit, pretoze teraz je to zas len 100€ za nic, ked clovek nemoze mat istotu, ze jazdene auto nie je kradnute a ze mu ho policia nezhabe bez nahrady.
http://forum.autobazar.eu/ko-ukradnute-auto-t29114.html
Urob si nazor.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dik Francek, mne islo hlavne o ten bod 3, ked je to naozaj tak, ako hovori ten cech, tak by ta firma mohla prist o licenciu, to je aspon nejake zadostucinenie, ale tiez by mu mali nahradit skodu. No uvidime, ci sa o tom este bude pisat.
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

Podľa mňa by mali odobrať licenciu firme. Otázne je kto nahradí škodu (tj. celé auto). Za všimne a po známosti sa dá prejsť u nás cez všetko. Uvidíme, ale podla mňa nič s tým nespravia a pán bude musieť zaplatiť príspevok, čo dostal na auto a ešte bude bez auta.
Napísať odpoveď