softver na zistenie maximalneho taktu GPU?
softver na zistenie maximalneho taktu GPU?
caute, neviete niekto o nejakom softe co automaticky zisti najvyssi mozny stabilny takt GPU?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: softver na zistenie maximalneho taktu GPU?
Kazda graficka karta je individualna, to co tebe pojde na 700MHz, tak mne moze ist doma len na 660MHz, Vsetko zavisi od chladenia, cirkulacie vzduchu, chladici a konkretnom kuse grafickej karty. Takze to treba skusat, zvysovat, pustat 3D Mark a pekne sledovat teploty a ci nebude problem s obrazom.
hej, to mne je jasne ze je individualna..len sa mi nechce zvysovat takt po par MHz na jadre a sledovat ci nemam artefakty v 3d marku.. chcel som len vediet ci na to nieje nejaky benchmark co by automaticky pridaval a sledoval stabilitu
-
vikko78
Medium Professional
neviem akú grafiku máš, ale myslím, že nvidia má utilitku n-tune, kde je tušim automatické zvýšenie a ladenie výkonu..
ati respektive uz amd radeon hd 6850ku
ku atine mas ved driver a tam je moznost overdrive . To zaklikni a mozes testovat, vsetko zavisi od tvojeho chladenia. V tom drivery su aj testy len to poriadne kukni. Jak niekde pridas tak to hned aj otestuj s tym testom . Uvidis ako sa ti bude prehrievat.
k ati kartam je Ati Catalyst len v nom sa sice da taktovat ale frekvenica jadra sa tam da zdvihnut maximalne po 850 mhz a co som cital tak 6850 by som dal s prehladom vyssie.. tak isto v msi afterburne tiez len po 850..neviem kde je problem..
No ked si chces zariskovat, tak opac Rivatuner skuseny ti vsetci povedia, ze graficku neskusaj viac taktovat nez o 50MHz od defaultneho nastavenia. Moze sa ti stat , ze ju uz po tom nerozbehas

no pretaktoval som moju zo 775 na 850 bez problemov - stabilita a teploty v poriadku so ziadnymi artefatami v obraze.. cital som o nich ze kludne 900 daju samozrejme zalezi aj od kusu.. len sa mi viac v nicom neda dat..v kazdom programe na taktovanie len po 850 
No ja mam ATI 5770 a defaultne jenastavena na 850 MHz. Ale teraz ked hravam COD Black Ops, tak aby som si zahral tak som ju musel dat na 960 MHz . Presne kolko mi dovoluje driver. No este by to pitalo trocha viacej bo to este stale nieje dobre . Ale nechcem riskovat, radsej pockam na novy driver a update na hru. Ale drzim palce 
5770 som chcel tiez len som nejak vydrzal a zobral 6850ku.. ta ma default 775 mhz na jadre ale nikde sa mi neda zdvihnut viac ako 850..
tak ju na tych 850 aj nechaj.
850 je na nu malo, chcem zistit jej maximum. proste ju taktovat
//autoeditácia príspevku (23 Nov 2010, 16:34)
tak, zistil som kde bol problem..karta od sapphire mala v biose zamok na takte pre gpu 850. da sa vypnut cez bios karty alebo cez utlitu sapphire trixx.
Lock
//autoeditácia príspevku (23 Nov 2010, 16:34)
tak, zistil som kde bol problem..karta od sapphire mala v biose zamok na takte pre gpu 850. da sa vypnut cez bios karty alebo cez utlitu sapphire trixx.
Lock