FILOZOFIA, FILOZOFICKÉ ÚVAHY...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
opakujem ze materializmus je taka ista filozofia ako kazda ina, tak preco by nemala byt spravna ? ? ? ze miesto ranneho meditovania chcem raz v buducnosti vytiahnut svoje sportove auto na projizdku ? a co ? to ma nemoze naplnat ? ze mam radost z technickych hraciek, tak ma nemoze 3 metrova tv naplnat ? .... kazdy ma svoje priority, niekto lieta v oblakoch, niekto je realista ... 
Re: FILOZOFIA, FILOZOFICKÉ ÚVAHY...
nevies si vychutnat prechadzku po lese a na bicykli odslapat 50 km ze potrebujes 3 metrovu telku a mrteliter-biturbo? 
no offence at all , srsly
no offence at all , srsly
dnes som na nieco prisla, cim viac sa snazite, ucite, tym horsie to dopadne..cim menej na to myslite a stresujete sa, dopadne to na vybornu!
smutne ale je to tak...
smutne ale je to tak...
Neplatí to len pri učení. Čím viac sa niečo snažíte urobiť, tým menej sa vám to darí, aspoň väčšinou to tak je. A čo sa týka učenia, tak sa kvôli nemu netreba stresovať. Pokiaľ sa ti niečo nepodarí naučiť a dostaneš zlú známku, tak si musíš povedať, že nabudúce si to opravíš. V učení si hlavne musíš nájsť systém, ktorý ti bude vyhovovať a budeš sa ho držať...môj názor.
To je blbosť, ak je tá snaha jasná, takisto ako cieľa človek tomu venuje energiu, väčšinou sa mu to oplatí.
Písať takéto závery je totálne odveci a slúži to skôr na ospravedlnenie vlastnej lenivosti.
Písať takéto závery
Kód: Vybrať všetko
cim viac sa snazite, ucite, tym horsie to dopadne.Re: FILOZOFIA, FILOZOFICKÉ ÚVAHY...
ako pisali kolegovia nadomnou, je to blbost ktorou ospravedlnuje svoju lenivost... ak sa naozaj poctivo snazis tak takmer vzdy budes mat lepsie vysledky ako ak to odflaknes...ak nie hned tak z dlhodobejsieho hladiska... hold vynimka potvrdzuje pravidlo
... na zapocte sme mali 3 pisomky... na prvu som sa naucil vecinu a D, na druhu polovicu a C a na tretiu nejak nebol cas a B.... stava sa
Otázka: Prečo sme my ľudia vôbec na svete?[/quote]
určite tu niesme náhodou...náhody neexistujú...sme tu lebo Boh stvoril svet a aj nás...
určite tu niesme náhodou...náhody neexistujú...sme tu lebo Boh stvoril svet a aj nás...
-
javatar
Hardcore addict
nuz to je otazka pri ktorej nedostanes dostatocne uspokojujucu odpoved, ci uz pouzijes vedu, neaku zivotnu filozofiu, ci ktorekolkvek nabozenstvo... vsetko je totiz len reflexiou na existenciu samotnuapo87 napísal:Otázka: Prečo sme my ľudia vôbec na svete?
veda len popisuje, neodpoveda preco
zivotne filozofie su sposoby zivota (reflexie samotne) -zivotna filozofia typu "zijem, lebo som bol stvoreny pre hudbu" (to bol len priklad)
nabozenstva na vysvetlovanie pouzivaju vsemocne nadprirodzene bytosti ktore netreba (podla nabozenstiev) dokazovat, co im oproti inym pristupom dava znacnu vyhodu a zjednodusenie pri vysvetlovani veci, ani to vsak nedava jednoznacnu a uspokojivu odpoved na inak formulovanu otazku "preco nas teda Boh stvoril?" (navyse vyssia miera zjedodusenia = nizsia miera presnosti)
nj to máš pravdu..prečo nás Boh stvoril na to asi neprídeme...
Prečo sme my ľudia vôbec na svete?
Úplne jednoduchá otázka i odpoveď, len sa treba zbaviť tej trápnej myšlienky, že my ľudia sme niečo "viac", treba zabudnúť na stredoveký antropocentrizmus.
My sme nič. Úplné nič. Šokujúce zistenie, čo ? Vo Vesmíre, resp. v obrovskom multiuniverze, sme ešte väčšie hovienko, ako jedno zrniečko piesku na Zemi. Oveľa väčšie.
Vznikli sme preto, lebo na to boli podmienky a tak to proste funguje, tak funguje príroda, tak funguje vesmír. Keby boli podmienky na život na Jupiteri, sme tam.
Už zabudnime na vlastnú výnimočnosť a bohov, ktorí nás tu kreovali - ha ha ha.
Človek nakoniec zistí, že je sám v bezcitnej rozľahlosti vesmíru, z ktorej sa vynoril iba náhodou. Ani jeho osud, ani jeho povinnosti neboli nikým predpísané.“ Jacques Monod
Úplne jednoduchá otázka i odpoveď, len sa treba zbaviť tej trápnej myšlienky, že my ľudia sme niečo "viac", treba zabudnúť na stredoveký antropocentrizmus.
My sme nič. Úplné nič. Šokujúce zistenie, čo ? Vo Vesmíre, resp. v obrovskom multiuniverze, sme ešte väčšie hovienko, ako jedno zrniečko piesku na Zemi. Oveľa väčšie.
Vznikli sme preto, lebo na to boli podmienky a tak to proste funguje, tak funguje príroda, tak funguje vesmír. Keby boli podmienky na život na Jupiteri, sme tam.
Už zabudnime na vlastnú výnimočnosť a bohov, ktorí nás tu kreovali - ha ha ha.
Človek nakoniec zistí, že je sám v bezcitnej rozľahlosti vesmíru, z ktorej sa vynoril iba náhodou. Ani jeho osud, ani jeho povinnosti neboli nikým predpísané.“ Jacques Monod
no to stále nerieši otázku prečo sme tu:)
no ale vieš ja verím v Boha a tak verím v to že on nás stvoril...myslíš že to bola všetko iba náhoda??...to by bolo veľmi veľká náhoda...
no ale vieš ja verím v Boha a tak verím v to že on nás stvoril...myslíš že to bola všetko iba náhoda??...to by bolo veľmi veľká náhoda...
Preto.Vznikli sme preto, lebo na to boli podmienky
Prečo sa pokazia potraviny ? Lebo nastanú isté nevyhnutné chemické procesy. Preto. Nie preto, lebo boh chcel, aby sa kazili a preto to tak nastavil.
Čo všetko ? To, že sme tu, je proste fakt, ktorý musel nastať, žiadna náhoda.myslíš že to bola všetko iba náhoda??...to by bolo veľmi veľká náhoda...
tak z toho čo si písal som si mysles ze hovoríš o náhode
...jj potraviny sa kazia ale prečo sa kazia??..lebo nemajú podmienky ...a kto tie podmienky stanovil??...Boh proste dal určité zákony...
Na to nemáš jediný dôkaz. Ale keby to tak aj bolo, museli by sme sa nutne pýtať, kto stvoril Boha, resp. prečo existuje, atď.
-
javatar
Hardcore addict
hughito - toto su filozoficke uvahy, tu dokazovat veci nemusis, tu sa maju ludia zamyslat, nie tvrdit ze nieco takto je/nie je
a zmysel existencie je na filozofovanie velmi vdacna tema, nemusis dokazovat, ze produktom filozofov byvaju bludy - bud popusti uzdu fantazii a pouvazuj si aj ty alebo to jednoducho ignoruj
btw. ze si skeptik mi doslo uz davno, ale ze si este aj zastanca determinizmu, to je mi novinka
(aj ked sa to v podstate dalo cakat)
a zmysel existencie je na filozofovanie velmi vdacna tema, nemusis dokazovat, ze produktom filozofov byvaju bludy - bud popusti uzdu fantazii a pouvazuj si aj ty alebo to jednoducho ignoruj
btw. ze si skeptik mi doslo uz davno, ale ze si este aj zastanca determinizmu, to je mi novinka
[quote="javatar"]hughito - toto su filozoficke uvahy, tu dokazovat veci nemusis, tu sa maju ludia zamyslat, nie tvrdit ze nieco takto je/nie je
súhlasim s tebou(:..tu sa fantázii medze nekladú...
súhlasim s tebou(:..tu sa fantázii medze nekladú...
Súhlasím teda, že to tu môže byť voľnejšie a netreba ísť hneď do tvrdej polemiky.
javatar: Ak to chceš brať takto, tak sa môžem označiť za determistu.
S pojmom "náhoda" som mal vždy problém.
javatar: Ak to chceš brať takto, tak sa môžem označiť za determistu.
S pojmom "náhoda" som mal vždy problém.
jo a to kto stvoril Boha...tak to je už iné ...áno na začiatku muselo niečo byť...ale to je už asi nad naše ľudské chápanie...teda neviem 
Vidíš, ja si myslím, že pokojne na začiatku nemuselo byť nič, teda v tom zmysle, že nejaká vyššia entita-inteligencia-sila = boh. Takáto predstava podľa mňa všetko len komplikuje a dostáva do pozícií či sfér, ktoré sú už naozaj nedosiahnuteľné.
tjn...to je zložité...tak dajme tomu že nás nestvoril Boh(ani iná mocnosť)...potom by to bola len otázka náhody:)
ale(ak sa teda nekladú medze fantazii) tak nás napr. stvorili UFÓni nejakou umelou inteligenciu... tak sme dali preč tú náhodu...len tu je otázka kto stvoril UFÓnov
čiže sme buď pri náhode alebo ďalších UFÓnoch 
ale ja samozrejme stále verím tomu že nás stvoril Boh
ale(ak sa teda nekladú medze fantazii) tak nás napr. stvorili UFÓni nejakou umelou inteligenciu... tak sme dali preč tú náhodu...len tu je otázka kto stvoril UFÓnov
ale ja samozrejme stále verím tomu že nás stvoril Boh