Znizenie spotreby - Felda 1.3 BMM
Znizenie spotreby - Felda 1.3 BMM
Da sa nejako upravit spotreba na Felicii? Mam 1.3 (klasika, nie MPI) r.v. 1995.
Kamos mi dnes nieco hovoril o tom, ze pustit menej benzinu a viac vzduchu...
Zda s ami, ze dost zerie a to nemam tazku nohu.
Hm ako inak by som si to vedel upravit? Nie som expert do aut, ale technicky by som nemal problem nieco rozobrat a pod.
Dakujem za napady.
Kamos mi dnes nieco hovoril o tom, ze pustit menej benzinu a viac vzduchu...
Zda s ami, ze dost zerie a to nemam tazku nohu.
Hm ako inak by som si to vedel upravit? Nie som expert do aut, ale technicky by som nemal problem nieco rozobrat a pod.
Dakujem za napady.
Re: Znizenie spotreby - Felda 1.3 BMM
Ak ty nepomozu tu na tomto fore tak skus sem: skoda-virt.cz
tu ti poradia s autom značky škoda od 1000mb až po octavia ale najskor skus na tej stranke pohladat nieco o tom.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
kolko asi zerie? mozno to bude nejaka technicka zavada, nie vlastnost motora... tie motory totizto moc nezrali...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
fuuu BMM praveze zralo dost na to aky nemalo vykon ... tych 7 brali uplne kludne ... samozrejme to moze byt rozladenim motora, alebo vytiahnutym syticom

celkovo ale by som sa nejak nesnazil znizit spotrebu pod to, co je normal - neprospeje to totiz motoru ... ten pracuje so svojimi danymi pomermi a vsetko co je inak mu nerobi az tak dobre ...
dalo by sa to poriesit trebars karburatorom s nizsim priemerom ihly, ale ako vravim, nesiel by som do toho ...
to uz radsej plyn nacierno, alebo predat a kupit nieco ine
celkovo ale by som sa nejak nesnazil znizit spotrebu pod to, co je normal - neprospeje to totiz motoru ... ten pracuje so svojimi danymi pomermi a vsetko co je inak mu nerobi az tak dobre ...
dalo by sa to poriesit trebars karburatorom s nizsim priemerom ihly, ale ako vravim, nesiel by som do toho ...
to uz radsej plyn nacierno, alebo predat a kupit nieco ine
-
Shrekzv
Star
nordkapp_pb ziadny priemer ihly..BMM je jednobodove strekovanie....a zrat to moze aj chybou cidla...napriklad lambdy
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
MPi je jednobodove vstrekovanie nie tak nahodou ?
-
Fabo
Hardcore addict
Neni MPi MultiPoint injection? A BMM Bosch Mono Motronic?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak je ... mate recht
...
-
RATZINGER666
Darca
nordik moj, to si kde videl karbec na bmm?? 
Zas a znova ste poradili 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
neserte socky ... som myslel ze MPI je jednobod, i je viacbod a bmm je karbo ... a ono je to uplne inak ...
ty s tym divnym nickom -> ked zere vela auto so vstrekom, tak hned prve co ma napadne je odpalena lambda sonda
ty s tym divnym nickom -> ked zere vela auto so vstrekom, tak hned prve co ma napadne je odpalena lambda sonda
Takeho kamosa by som sa radsej ani nepytal ako vymenit koleso... vies co sa stane ked do motora pustis prilis chudobnu zmes ?DR8PruBr napísal:Kamos mi dnes nieco hovoril o tom, ze pustit menej benzinu a viac vzduchu...
Jedine riesenie ako bolo spomenute vyssie... BMM jednotky su take nepodarky ako prechod medzi vstrekovanim a karbecom... nema to ani vykon ani spotrebu... bud si vyries MPI alebo tam daj karbec...
FR33RIDER: BMM ešte vpohode, ale ten ecotronik, čo sa chvílu montoval do favorita, než aj fava prešli na BMM. To bolo to pravé peklo. Nepoznám človeka (ani zo škodaklubu), čo by vedel opraviť
a vidieť tento systém funkčný je ako stretnúť kominára.
DR8PruBr:Mohol by si napísať, akú tam máš spotrebu. Zvýšila sa ti v poslednom čase alebo je v norme a chceš mať nižšiu? Ak ide iba o zníženie bežnej spotreby, tak tam si moc neporadíš. Hrať sa s bohatosťou zmesi by si sa mohol na karbeci, na BMM ti palivo dávkuje RJ. A mimo to kamarát ti radí hovadiny. Ochudobnením zmesi si môžeš spotrebu paradoxne zvýšiť a motoru to nerobí dobre.
Problem pri BMM je zúfalých 40kW, ktoré sa trápia pri jazde mestom brzda-plyn a nad ca. 80km/h aj s odporom vzduchu a spotreba tam je oproti 50kW verzii rapidne vyššia. Ak vyhodíš ten pokus o katalyzator, čo tam v škodovke montovali, aby splnili aspoň EURO 0, tak získaš 3kW. Úpravami motora by sa dalo dosiahnúť 50kW, ale je to nerentabilné, takže nemá zmysel sa o tom baviť. Najdôležitejšia je aj tak ľahká noha na plyne.
DR8PruBr:Mohol by si napísať, akú tam máš spotrebu. Zvýšila sa ti v poslednom čase alebo je v norme a chceš mať nižšiu? Ak ide iba o zníženie bežnej spotreby, tak tam si moc neporadíš. Hrať sa s bohatosťou zmesi by si sa mohol na karbeci, na BMM ti palivo dávkuje RJ. A mimo to kamarát ti radí hovadiny. Ochudobnením zmesi si môžeš spotrebu paradoxne zvýšiť a motoru to nerobí dobre.
Problem pri BMM je zúfalých 40kW, ktoré sa trápia pri jazde mestom brzda-plyn a nad ca. 80km/h aj s odporom vzduchu a spotreba tam je oproti 50kW verzii rapidne vyššia. Ak vyhodíš ten pokus o katalyzator, čo tam v škodovke montovali, aby splnili aspoň EURO 0, tak získaš 3kW. Úpravami motora by sa dalo dosiahnúť 50kW, ale je to nerentabilné, takže nemá zmysel sa o tom baviť. Najdôležitejšia je aj tak ľahká noha na plyne.
Pridam moj postreh : Mam saxo 1.1i SPI 44kW, vacsinu jazdim po meste. A spotreba? 8-9l! Skusal som uz vselijaky styl jazdy, vselijake rady a nic, pod magickych 7litrov sa nedostanem ani keby som sa roztrhol. Skusal som jazdit s lahkou nohou, bez prudkych rozbiehani, nevytacal som ho, naopak, potom som si vyskusal jazdit rezkejsie, s cielom co najrychlejsie dosiahnut pozadovanu rychlost. Vysledok? Rozdiel minimalny! Uz ma to auto pekne hneva, na rok musim nasetrit na nieco normalnejsie alebo zacnem chodit uz len pesi...Nie je mozne, aby ma 100km cesta stala viac ako 10€!
-
Shrekzv
Star
jimmy_xp to je presne to ze 40 a 50kw felda ...40 stoji menej....ale cely zivot platis viacej za benzin....1.1 je proste bieda......mam skodovku 105ku, lpg..spotreba bola vzdy 10..ci nas bolo 5 ci sam....ten motor sa citelne trapil s tou kasnou...ked som dal 136ku mam spotrebu stale 8,5 a netreba ani tolko pridavat...ten motor je optimalny k tomu autu...a objem 1.1 musi byt nic moc, na objeme dost zalezi, aj felda 1.6ka je len 55kw..o 5kw viacej...a je to velmi citit, a ten motor sa s lahuckou feldou ani kusok netrapizere o pol litra viac ako 50kw 1.3
Bolo by dobre keby si aj napísal kolko presne ti to žere,ak viac ako je normálne tak tam máš nejakú chybu.
Choď na diagnostiku,a tam ti to ukáže,bud je to snímač,riadiaca jednotka alebo vstrekovač.
Ale ak je spotreba optimálna tak neznižuj nič,radšej kúp iné auto.
Choď na diagnostiku,a tam ti to ukáže,bud je to snímač,riadiaca jednotka alebo vstrekovač.
Ale ak je spotreba optimálna tak neznižuj nič,radšej kúp iné auto.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
jesko93 ... poznas ohladom problemu s autom aj inu radu ako tvoju univerzalnu - chod na diagnostiku, tam ti vsetko zistia ?
... uz tretia tema po sebe, ktoru som dnes otvoril a šaje diagnostika

... popri spatnej spotrebe su nejake divne priznaky ? zvysene klepanie motora, zvysena dymivost, alebo pod. ?
... popri spatnej spotrebe su nejake divne priznaky ? zvysene klepanie motora, zvysena dymivost, alebo pod. ?
Dymí dosť, teda aspoň v tomto období... Ale to je myslím normálne keď vonku je pár stupňou...
nordkapp_pb napísal:jesko93 ... poznas ohladom problemu s autom aj inu radu ako tvoju univerzalnu - chod na diagnostiku, tam ti vsetko zistia ?![]()
![]()
... uz tretia tema po sebe, ktoru som dnes otvoril a šaje diagnostika
![]()
-nie vsetky auta sa davaju do servisu koli kazdej somarine, skodovky su zname tym ze sa opravuju doma "na kolene"
-DR8PruBr - aka je farba dymu ? v lete to nedymi ? dymi na volnobeh alebo pod plynom ?
FR33RIDER > V lete nevidno nič. Farba - taká normálna - do šeda asi ako z každého auta. V tomto čase je vidieť dym stále (vzhľadom na počasie)... Ale apaá trošku olej, takže to môže byt aj tým, že ten dym je výraznejší.