Brigada.

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Juhuhu
Novice
Novice

Brigada.

Príspevok od používateľa Juhuhu »

Caute.

Kedze chcem ist na SŠ na internát tak sa vás chcem opýtať či môžem ako 15 ročný za leto zarobiť 900€ aby som už nemusel brigádovať popri škole.

THX.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Brigada.

Príspevok od používateľa p4ra »

Mozes a bez problemov.
Juhuhu
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Juhuhu »

A nevies nahodov kde sa da tolkoto zarobit??? Inak som z Liptovského Mikuláša.
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

no to podla toho co vies/chces/budes robit :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Juhuhu napísal:A nevies nahodov kde sa da tolkoto zarobit??? Inak som z Liptovského Mikuláša.
v zahraničí
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ups, ja som prehliadol, ze si stredoskolak. To moze byt problem na Slovensku (malo casu). Keby si vysokoskolak, tak by sa to dalo v pohode stihnut aj na Slovensku. Kazdopadne pekne peniaze aj ako stredoskolak zarobit mozes, ale v BA. Lenze tam prides automaticky o peniaze za ubytko, cestovanie atd. - za predpokladu, ze tu nemas rodinu.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

15 rokov, Liptovský Mikuláš a 900€?! Zabudni. Ak niečo také zoženieš, daj vedieť.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Ak budeš mať šťastie (alebo skôr známosti) tak aquapark. Ja som tam zarobil okolo 1000€ (dokopy asi za 3 mesiace) ale to musíš robiť furt :D.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a mal si vtedy 15? Lebo mne sa zdá že zákon nejak reguluje tieto hodiny, a neviem či môže odpracovať 40 hodín týždenne
Shwollo
Darca
Darca

15 nie, mal som 17,18,19. Ale vtedy tam brali aj 15 ročných. Odpracovať môže koľko chce. Ja som mal za cca 3 mesiace cez 500 hodín. Oni to tam robia tak, že napíšu menej hodín a dajú napr. 5€ na hodinu pričom v skutočnosti odrobíš viac hodín a menej € na hodinu. Alebo to rozpíšu na dlhšie obdobie. Neviem ako presne to robili.

Ale zo skúsenosti viem, že 15 ročný vydržia max mesiac. Pochybujem, že sa mu podarí (resp. bude chcieť) odrobiť viac ako 200 - 300 hodín. Tam proste treba brať smeny za druhých, sú tam odmeny za 300, 400 a 500 odrobených hodín. Ono sa to dá, len treba chcieť.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak neviem, potom asi robia nezákonne, lebo najnovší zákonník práce hovorí:
(4) Práca fyzickej osoby vo veku do 15 rokov alebo práca fyzickej osoby staršej ako 15 rokov do skončenia povinnej školskej dochádzky je zakázaná. Tieto fyzické osoby môžu vykonávať ľahké práce, ktoré svojím charakterom a rozsahom neohrozujú ich zdravie, bezpečnosť, ich ďalší vývoj alebo školskú dochádzku len pri
a) účinkovaní alebo spoluúčinkovaní na kultúrnych predstaveniach a umeleckých predstaveniach,
b) športových podujatiach,
c) reklamných činnostiach.
taká práca ako si popísal nesplňa ani jeden z tých troch bodov. A tiež sa tam píše, že
(7) Mladistvý zamestnanec mladší ako 16 rokov má pracovný čas najviac 30 hodín týždenne, aj keď pracuje pre viacerých zamestnávateľov. Mladistvý zamestnanec starší ako 16 rokov má pracovný čas najviac 37 a 1/2 hodiny týždenne, aj keď pracuje pre viacerých zamestnávateľov. Pracovný čas mladistvého zamestnanca nesmie v priebehu 24 hodín presiahnuť osem hodín.
Takže neverím, že by na slovensku našiel 15 ročný legálnu prácu, kde zarobí za 3 mesiace 900€

zdroj: Zákonník práce (311/2001 Z. z.)

//edit: a tiež si treba uvedomiť, že keď je stredoškolák, má prázdniny iba dva mesiace a nie tri. To je 450€ za mesiac, a jednoducho neverím že by toľko dostal (bez urážky) 15 ročný zasran na brigáde
Shwollo
Darca
Darca

áno viem, že toto je v zákone. Ja ti len vravím, koľko som mal ja odrobených a koľko som zarobil. Či to robili tak ako som napísal alebo nejak inak ti neviem povedať. Keď som cez toto leto robil inde tak hneď pri podpise zmluvy mi povedala, že mi ju dá do konca roka aby mi mohli do konca roka rozpísať všetky hodiny a aby to bolo legálne. Či to naozaj legálne bolo ti povedať neviem.

ja nevravím, že tam dostane 900€. Moja chyba... blbo som to napísal. Ja už presne neviem koľko som tam zarobil ako stredoškolák. Ja som mu to len navrhol, že tam sa dá zarobiť.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no kedysi pokial viem sa dalo brigadovat len 20hodin tyzdenne, ked je to 30, tak ak dobre ratam potreboval by 3,75E na hodinu a makat ako srob cely cas, co pochybujem ze dostane a uz vobec nie na liptove, takze sanca fakt minimalna...teoreticky by sa dalo ak by si mal nejaku pracu odmenovanu na zaklade vykonu(napr za kazdeho turistu ktoreho zlanaris do tvojho hotela dostanes euro a pod) tak by sa to dalo, ale stabilnu hodinovu mzdu 4e ti dnes neda ako brigadnikovi nikto ani v BA urcite nie v mikulasi...
ko5o
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ko5o »

Zdá sa mi to divné tých 500 hodín ale čo ma po tom, ako 15 ročný môžeš roznášať letáky, a samizdá, že sa dá od 16 robiŤ aj v mcdonalde
Napísať odpoveď