zakazanie pristupu na internet urcitemu uctu v urcitom case
-
javatar
Hardcore addict
zakazanie pristupu na internet urcitemu uctu v urcitom case
nazdar,
ako uz tema naznacuje, chcem aby sa ucet ktory urcim dostal na internet len v urcitych hodinach, ale vobec neviem ako by som to zrealizoval
idealne by bolo na ubuntu, ale v zasade postaci princip
vdaka
ako uz tema naznacuje, chcem aby sa ucet ktory urcim dostal na internet len v urcitych hodinach, ale vobec neviem ako by som to zrealizoval
idealne by bolo na ubuntu, ale v zasade postaci princip
vdaka
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: zakazanie pristupu na internet urcitemu uctu v urcitom case
mne by sa tiez toto zislo ale na xp
-
masterdead
SysAdmin
Ucty mas uz vytvorene? Cize dana masina ma zrejme sluzit ako router ktory bude podla uctov regulovat cas kedy sa kto moze pripojit. Jedna odpoved, Kerio Control (ucty, nastavovenie pristupu do siete, na os win a linux)
-
javatar
Hardcore addict
no na xp som na to pouzil bit defendera
no a blizsie zadefinovanie problemu
ta masina nie je routovaci stroj ale bezne vyuzivane PC
mam brata v pubertalnom veku ktory ma oficialne povoleny pristup na net len v urcitych hodinach (kruty trest, ale co uz s tym)
zaroven mam na starosti PC ktory pouzivaju moji rodinny prislusnici a vyraz "udrzba systemu" im nehovori nic (nic nehovoriac o virusoch na ktorych vazne netusim kam chodia) + bracho si na neblokovany ucet heslo zistil (predpokladam oph crack) takze problemy ktore mam vyriesit
1. system ktory umoznuje bezne aktivity na PC (office, internet) a ma nizke naroky na udrzbu (nakolko doma uz takmer nebyvam) a nelepi sa nanho virus za virusom -> inak povedane Linux (viem ze su viry aj na linux, ale pri ich pocte to risknem)
2. system v ktorom nezistis len tak heslo do ineho uctu -> zase linux
3. obmedzenie hodin pristupu na internet pre jedneho usera -> neviem to spravit na linuxe a preto som zalozil tuto temu
ako zbezne pozeram tak v sekcii download na strankach keria nevidim binarky pre linux
no a blizsie zadefinovanie problemu
ta masina nie je routovaci stroj ale bezne vyuzivane PC
mam brata v pubertalnom veku ktory ma oficialne povoleny pristup na net len v urcitych hodinach (kruty trest, ale co uz s tym)
zaroven mam na starosti PC ktory pouzivaju moji rodinny prislusnici a vyraz "udrzba systemu" im nehovori nic (nic nehovoriac o virusoch na ktorych vazne netusim kam chodia) + bracho si na neblokovany ucet heslo zistil (predpokladam oph crack) takze problemy ktore mam vyriesit
1. system ktory umoznuje bezne aktivity na PC (office, internet) a ma nizke naroky na udrzbu (nakolko doma uz takmer nebyvam) a nelepi sa nanho virus za virusom -> inak povedane Linux (viem ze su viry aj na linux, ale pri ich pocte to risknem)
2. system v ktorom nezistis len tak heslo do ineho uctu -> zase linux
3. obmedzenie hodin pristupu na internet pre jedneho usera -> neviem to spravit na linuxe a preto som zalozil tuto temu
ako zbezne pozeram tak v sekcii download na strankach keria nevidim binarky pre linux
-
Deafboy
Darca
teoreticky by sa dal napisat skript, ktory by sa spustal pri prihlaseni daneho usera, ktory by v urcitom casovom okne nastavil rule do iptables. urcite sa ale najde aj lepsie reisenie. Toto je dost kostrbate a navyse by sa museli este doriesit muchy.
-
javatar
Hardcore addict
presne toto mi poradil kolega v praci a zatial jedine realne riesenie... ale chcel by som nieco lepsieDeafboy napísal:teoreticky by sa dal napisat skript, ktory by sa spustal pri prihlaseni daneho usera, ktory by v urcitom casovom okne nastavil rule do iptables. urcite sa ale najde aj lepsie reisenie. Toto je dost kostrbate a navyse by sa museli este doriesit muchy.
nazdar, myslim ze proxy server - Squid ma takuto ficurku
prajem prijemny den
prajem prijemny den
ano, presne toto napadlo aj mna. ale mysli na to, ze ked sa prihlasi v case kedy moze net pouzivat, tak sa script spusti aj tak. cize skor natvrdo do cronu naschedulovat spustenie scriptu a restart (ak by bolo treba). neviem presne ako fungujy grupy na linuxoch, ale imho by sa mala dat vytvorit grupa uzivatelov, ktori mozu pouzivat net a grupa, ktora bude mat zatrhnute. cize script by len prepisoval a nahradzoval info o grupach. alebo jednoducho to nastavit cez router. mal som zatial len dva routre, ale na kazdom sa dalo nastavit blokovanie portov a cas a samozrejme klienta. kedze net bezi na porte 80, tak by to nemal byt problem odfiltrovat.Deafboy napísal:teoreticky by sa dal napisat skript, ktory by sa spustal pri prihlaseni daneho usera, ktory by v urcitom casovom okne nastavil rule do iptables. urcite sa ale najde aj lepsie reisenie. Toto je dost kostrbate a navyse by sa museli este doriesit muchy.
-
Deafboy
Darca
Webstránky síce fičia na porte 80, no len na strane servra. BTW. tan nápad s cronom je fajn... len neviem ako sa dá určitej grupe zakázať prístup na sieť... No už sa to rysuje, tipujem že za pár dní to nejako poriešimenet bezi na porte 80