Samsung vs LG
Samsung vs LG
Nazdra,
rozmyslam nad kupou LED telky a neviem si vybrat z tychto dvoch:
SAMSUNG UE40C6500
LG 42LE8500
Prosim o radu...
Ďakujem
rozmyslam nad kupou LED telky a neviem si vybrat z tychto dvoch:
SAMSUNG UE40C6500
LG 42LE8500
Prosim o radu...
Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Samsung vs LG
Suhlas. Jednoznačne LG. Tu nie je o čom.
Ano LG, ale pri LG nikde nepisu, ze dokaze prehrat MKV format, co je premna velmi dolezite...
-
Ryan Giggs
VIP
Prehra aj mkv. Inak, prehravač v akomkoľvek TV je iba nudzove riešenie, externe zariadenie to nenahradi. Ma to veľa obmedzeni.
Dnes som bol v NAY a bolk som sokovany z toho co vidim V LG je vyrazne vidiet vysoky sum, co o Samsungu sa neda povedat. Hladky, ostry obraz. Opytal som sa od 3 predavacov, ktoru TV by odporucili a len jeden povedal LG, ostatny Samsung.
Tak teraz uz duplom neviem
Tak teraz uz duplom neviem
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Romeo2006, ja mam sice vsetko Samsung a odporucil by som zo skusenosti Samsung, ako som uz predtym pisal, ALE posnazim sa ostat objektivny. Musis dat pozor v predajni aj na to, ze vela televizorov je napojenych na jeden vystup. Preto sa kvalita zhorsi. Ked chces objektivne porovnanie, popros ich, nech ti daju obidva televizory po jednom na rovnake zariadenie, s rovnakymi nastaveniami a rovnakym videom. Vtedy mozes porovnat. Proste rovnake podmienky aby si mal.
-
Ryan Giggs
VIP
Rovnaky zdroj signalu je samozrejmosť. Ani vtedy sa však neda porovnavať. V obchode su absolutne neidealne podmienky. Je nutne sa aj pohrať s nastavenim, nastaviť tv tak ako by bol nastaveny v domacich podmienkach. Najidealnejšie je použiť nastavenia skalibrovaneho obrazu z recenzii.
Ten LG netrpi cloudingom (nerovnomerne podsvietenie), tak ako Samsung, ma ďaleko lepšiu čiernu, proste obrazovo je niekde inde. Samsung ma akurat tak lepšiu vybavu. Stači si prečitať recenzie, objektivne fakty neklamu. A realita dava za pravdu.
Predavači ti vždy odporučia Samsung, maju z toho viac peňazi ako z inych značiek.
Ten LG netrpi cloudingom (nerovnomerne podsvietenie), tak ako Samsung, ma ďaleko lepšiu čiernu, proste obrazovo je niekde inde. Samsung ma akurat tak lepšiu vybavu. Stači si prečitať recenzie, objektivne fakty neklamu. A realita dava za pravdu.
Predavači ti vždy odporučia Samsung, maju z toho viac peňazi ako z inych značiek.
Skoda, ze na Samsung nikde nemozem najst recenziu

-
Ryan Giggs
VIP
Samsung: http://flatpanelshd.com/review.php?suba ... 1273593474 - je to sice na C6000 ale obrazovo je uplne to iste ako C6500.
LG: http://flatpanelshd.com/review.php?suba ... 1272872392, http://www.avforums.com/review/LG-LE890 ... eview.html (to iste ako LE8500), http://hdtelevizija.com/2010/06/09/rece ... 47in119cm/ (chorvatsky)
LG: http://flatpanelshd.com/review.php?suba ... 1272872392, http://www.avforums.com/review/LG-LE890 ... eview.html (to iste ako LE8500), http://hdtelevizija.com/2010/06/09/rece ... 47in119cm/ (chorvatsky)
Tak ze LG 42LE8500 je už týžden doma. Nie som moc nadšený, za tu cenu som cakal viac.
Pri rychlich scenach je obraz strasne rozmaznany a ked zapnem Truemotion, tak je to este horsie. A co ma najviac stve, tak to su tie ciarky co vidim. Ked pozeram satelit tak su zvysle a ked HD filmy, tak su vodorovne. To je otrasne.
Uz som kupu obanoval, radsej by som mal kupit Samsung
...
Pri rychlich scenach je obraz strasne rozmaznany a ked zapnem Truemotion, tak je to este horsie. A co ma najviac stve, tak to su tie ciarky co vidim. Ked pozeram satelit tak su zvysle a ked HD filmy, tak su vodorovne. To je otrasne.
Uz som kupu obanoval, radsej by som mal kupit Samsung
-
p4ra
Redeemer
Nechcel som to hovorit, ale: "I told you so.." 
Btw. ved mas pravo na vratenie, nie? Nech ti vymenia za Samsung, ze nie si spokojny.
Btw. ved mas pravo na vratenie, nie? Nech ti vymenia za Samsung, ze nie si spokojny.
-
Ryan Giggs
VIP
Najprv to je treba poriadne nastaviť. Až potom nadavaj. Nastavenia skalibrovaneho obrazu maš v tych recenziach vyššie. Nastav to podľa toho.
Samsung ma o level horši obraz, takže tym si nepomôžeš.
Samsung ma o level horši obraz, takže tym si nepomôžeš.
-
Michaelo105
Light Professional
Na toto si ako prišiel prosím ťa? A druhá vec, prečo odsudzuješ ,,predavačov"?Ryan Giggs napísal: Predavači ti vždy odporučia Samsung, maju z toho viac peňazi ako z inych značiek.
Autorovi témy: Ryan má pravdu, najprv to treba nastaviť a až potom odsudzovať. Tá LG je dobrá a obraz má lepší ako ten Samsung. Na to Samsungu je dosť katastrofálna čierna. - presnejšie povedané: napr: ak vidíš horu v tieni, tak na ňom vidíš iba súvislú čiernu a nevidíš vôbec to čo tam má byť..... (tie detaily, ktoré je vidno na niektorých iných značkách)
-
Ryan Giggs
VIP
To je fakt, to som si nevymyslel. Samozrejme neplati to paušalne, ale vo väčšine pripadov ano. A to ani nehovorim o prezentacii jednotlivych modelov, kde na LED modeloch od Samsungu beži to ich demo a na všetkych ostatnych TV bežne vysielanie. Stači sa spytať kohokoľvek, kto navštivi predajňu a ide kupovať tv.Michaelo105 napísal: Na toto si ako prišiel prosím ťa?
-
p4ra
Redeemer
To je tam len preto, lebo Samsung si dal zalezat na svojej prezentacii. Pre nic ine.
samozrejme dal si záležať aj na odmenách 
-
Ryan Giggs
VIP
Ano iste. A ostatni nemaju tiež svoje prezentačne dema, a nezaleži im na reklame. Užasne.p4ra napísal:To je tam len preto, lebo Samsung si dal zalezat na svojej prezentacii. Pre nic ine.
-
p4ra
Redeemer
Nikto nepovedal, ze nemaju. Ale ocividne nie tolko penazi, aby mohli pumpovat do reklamy, ako Samsung.
Calm down, Padawan.
Calm down, Padawan.
-
Ryan Giggs
VIP
Aha, čiže aby tam v predajni pustili demo aj do ineho TV, stoji veľke peniaze?!